Succesrecept: groene pannenkoeken

Heb je net zoals ik een kind dat vooral van de de 3 P’s (patat, pizza en pannenkoeken) houdt? Dan maak je je vast ook wel eens zorgen of je kleintje wel genoeg vitamines binnenkrijgt. Sinds een tijdje eten we zonder schuldgevoel elke week pannenkoeken. Groene pannenkoeken! En die zitten boordevol groenten. Ik deel dit succesrecept met jullie.

Bah, groene pannenkoeken?

Normaal gesproken begint het gezeur aan tafel zodra Olivier een stukje groen in zijn eten ontdekt. Elke minuscule doperwt en elk blaadje basilicum MOET uit zijn eten. Het lijkt of hij een ingebouwd vergrootglas heeft, waarmee hij groene stukjes razendsnel ontdekt. Irritant, want wij willen graag dat hij gezond eet. Toen ik afgelopen zomer voor mezelf een keer groene pannenkoeken met spinazie erdoor maakte, zag ik Olivier al argwanend kijken. En toen, zomaar vanuit het niets, pakte hij een stuk van mijn pannenkoek en at het op. ‘Lekker’ was het commentaar. En hij at de rest van mijn pannenkoek op. Ik was verbaasd. Dit was toch groen? We gingen experimenteren met de pannenkoeken. Steeds iets meer spinazie toevoegen en zelfs een keer broccoli. Olivier bleef ervan smullen. Sterker nog: toen oma een keer gewone pannenkoeken bakte, eiste hij dat er blaadjes doorheen gingen. En dat terwijl hij de dag erna stug de beetjes pesto van een pizza met mozzarella schraapte (bah, groen). En dus staan er nu wekelijks groene pannenkoeken op het menu. Lekker en vol groenten. Ik zou zeggen: probeer het ook eens!


Recept groene pannenkoeken voor ong. 8 stuks

Maak een basisrecept pannenkoekenbeslag.
(250 gram bloem, 500 melk, 2 ei, snufje zout)

Doe het beslag in een blender of keukenmachine. 

Voeg een ruime hoeveelheid (2 handen) blaadjes verse spinazie toe.

Goed mengen zodat het beslag helemaal glad is.

Opbakken maar die groene pannenkoeken. 

 

Variëren met deze groene pannekoeken

Wij beleggen de groene pannenkoeken met kaas of ahornsiroop. Erg lekker! En soms experimenteren we met de groenten. Zo hebben we ook al eens broccoli- en linzenpannenkoeken gemaakt. Hoewel ik het idee had dat Olivier de spinazie-variant lekkerder vond, at hij ook de andere varianten op. En eerlijk waar: je proeft de spinazie nauwelijks. Deze groene krachtpatsers smaken vooral naar pannenkoek, maar dan mét vitamientjes.

Laat je het weten hoe jouw kids ze vinden? Wil je meer inspiratie voor recepten? Kijk dan hier voor een overzicht van de eerder verschenen recepten op Vettt.

 

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.