Het Groot Twentsch Maïsdoolhof is weer OPEN!

Als zomers het maïs weer omhoog begint te komen, kijken onze jongens verheugd op. Niet omdat ze van het platteland komen en van maïskneuzers houden. Nee, mijn jongens verwelkomen het opkomende mais maar om één reden. En dat is het Groot Twentsch Maïsdoolhof!

Vanaf zondag is het maïsdoolhof weer open.

Aanstaande zondag gaat het maïsdoolhof weer open. Vorig jaar gingen wij voor Vettt na het openingsweekend direct een kijkje nemen. Het maïs is weer hoog genoeg om er lekker in te verdwalen, rond te dolen en een leuke speurtocht te doen. Afgelopen jaar was de derde zomer dat we het maïs ingingen.

Het vinden van de hoge uitkijktoren in het midden is altijd even een blij momentje. Even spieken of we de vervolgroute al kunnen ontdekken. En wetende dat we al op de helft zijn en dus niet drie dagen later hier in het mais worden terug gevonden. Grapje hoor, het is wel een écht doolhof, maar met een klein beetje doorzettingsvermogen kom je keurig op tijd weer uit de kolven vandaan.

maisdoolhof

De uitkijktoren!

Maïsdoolhof + Bloemenpluktuin

Aan de mama’s is ook gedacht. En dan doel ik niet op het fijne terras waar je na afloop even kunt zitten, terwijl je kids lekker spelen. Ik bedoel de bloemenpluktuin. Wilde bloemen in de mooiste kleuren die je zelf kunt knippen, binden en inpakken. Voor jezelf natuurlijk.  Mijn jongens helpen hier maar al te graag mee en weten thuis nog precies welke bloem zij hebben geknipt. ‘Die van mij is het mooiste, toch mam?’

maisdoolhof

Bloemen uit de bloemenpluktuin

Zwemmen in het maïs

Oké, liever zwemmen we in het geld, maar zwemmen in maiskorrels is toch een prima alternatief? Het maïsdoolhof heeft een heerlijk groot terras midden en voor de kids leuke spelletjes, zoals het maïszwembad, een traptrekkerbaan, trampolines, veldje met goals en speeltoestellen. En natuurlijk het allerbelangrijkste: ijsjes.

maisdoolhof

maisdoolhof

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof is een perfect uitje voor een middag of ochtend. Fleringen is ook voor de Enschedese gezinnen prima te doen: een half uurtje. En voor € 4,00 per kind ben je al binnen. Ook erg leuk: je kunt hier zomers superfijne kinderfeestjes houden!

Nieuw dit jaar in het Groot Twentsch Maïsdoolhof

Er is dit jaar een hele coole traptrekkerbaan aan het maïsdoolhof toegevoegd, dus naast het verdwalen en  plukken kun je ook lekker een rondje racen op de trekker.

Ik zeg: have fun in het maïs! Wil je meer weten over het Groot Twentsch Maïsdoolhof, kijk dan even op de website. 

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.