Happiness in het Happiness cafe Enschede

Door

Zwaar beroerd werd ik afgelopen vrijdag wakker. Na een gebroken nacht door knallende koppijn, begon mijn dag met je raad het al…een heel zeer hoofd. En het had zo’n mooie dag moeten worden. Ik zou vanmiddag naar de kick-off van het Happiness café gaan. ‘s Avonds stond er een date met het schatje op de agenda.

Zielig dat ik mezelf vond en nog in bed liggend, stuurde ik mijn vriendin Judith een berichtje, of ze misschien een plekje vrij had die dag. Judith heeft een eigen massagepraktijk. Ze geeft ook stoelmassages aan zwangeren.  Just what I needed, als ik er alleen al aan dacht…

Happiness cafe enschede

Yay, happy moment!

Yes, ze had een gaatje vrij. Om kwart voor 11 kon ik bij haar terecht. Een half uur lang dacht ik even nergens aan, kon ik optimaal ontspannen, daarna nog even bijkletsen en vol vertrouwen begon ik aan de middag.

Maurice was ‘s middags thuis, zo kon hij zich over Pippa ontfermen en dook ik nog even mijn bedje in. Na een half uur had ik nog wel wat hoofdpijn, voelde ik me nog niet helemaal top maar ik besloot ervoor te gaan. Ik kon immers altijd weer terug.

 

Het Happiness café

Het Happiness café vond plaats op de nieuwe Flexwerk plek van Enschede de @CeeSpot. Bij binnenkomst kwam ik gelijk al de leukste mensen tegen. Allereerst mijn lieve collega, met wie ik af had gesproken maar ook veel nieuwe mensen, bekende gezichten er hing een fijn sfeertje. Er was water met limoen (goed voor mijn hoofd!), er was chocolade (nog beter voor mijn toestand!)…er was nog een stuk chocolade. En er waren juices van de onlangs geopende Raww Juicebar aan de Walstraat.

 

Wendy gooide het roer om

Het Happiness café is een initiatief van Wendy de Wit. Wendy is een begin 30-er, moeder van 2 jonge kinderen en ze heeft haar roertje aardig omgegooid. Aan het begin van het event stelt Wendy zichzelf voor en vertelt ze haar mooie inspirerende verhaal. Ze legt uit hoe het Happiness café is ontstaan.

Begin van dit jaar naam ze via Facebook contact met mij op omdat ze met haar gezin op reis ging. Wij waren toen met onze dochter 2 maanden op reis in Azië. Wendy trok met haar gezin voor 4 maanden rond door Australië en Nieuw-Zeeland. Via berichtjes op Facebook deelde ik tips met haar en ik bleef haar volgen. Voor Vettt interviewde ik haar over de reis die ze maakten.

En wat blijkt, de reis die Wendy met haar gezin heeft gemaakt heeft mede voor heel veel verandering in haar leven gezorgd. Ze ging anders tegen dingen aan kijken, ontdekte dat materialisme niet alles is en ze werd ontzettend aangetrokken door Happiness en hoe je geluk zoveel mogelijk in je leven (en dat van anderen) kunt toelaten. En welke gevolgen dat heeft. Hieruit is ook haar Facebook pagina, Act for more Happiness én de eerste editie van het Happiness cafe ontstaan. Voor het event melde ik mij aan, er werd eigenlijk weinig informatie gegeven over wat het precies was en hoe het programma zou zijn. Een complete verrassing dus. Dat er meer mensen waren die aangetrokken worden door Happiness dat blijkt, het evenement zat al snel vol.

De kennis en ervaring die Wendy op heeft gedaan deelt ze met ons tijdens het Happiness cafe. Maar ze geeft ook andere mensen die op hun manier het geluk gevonden hebben een podium. Zo waren er een aantal inspirerende (gast)sprekers en word je af en toe compleet uit je comfortzone gehaald. En dan bedoel ik echt compleet. Let it go en dans samen met Wendy’s yoga lerares gewoon een dansje met je ogen dicht. Say what? Daar sta je dan. Uiteraard keek ik stiekem even of iedereen zijn ogen nog wel dicht had. Concentratie en overgave is gewoon niet mijn sterkste punt.

Wilma van de Raww Juice bar

Wilma vertelde haar persoonlijke verhaal. Heel aangrijpend en vooral inspirerend om te zien dat ze nu staat waar ze staat. Ze droomde, maakte haar dromen waar en nu staat ze bijna dagelijks in haar eigen droom; de pas geopende Raww Juice bar aan de Walstraat. En dat terwijl ze nog niet zolang geleden moeder is geworden van een prachtige zoon. Geweldig toch!

Candida van Good Food Happy Life

Candida vertelde ook haar persoonlijke verhaal, het greep me aan. Dat haar bedrijf Good Food Happy Life niet zomaar is ontstaan is een feit, er zit een mooie vrouw achter die van ver is gekomen om te staan waar ze nu staat. Ontzettend inspirerend.

If your dreams don't scare you

Tussen de prachtige verhalen door was er ruimte om zelf na te denken over wat geluk voor jou betekent en werd er ruimte gegeven voor wat meditatie-achtige oefeningen. Je merkte dat de ene persoon zich hier wat comfortabeler bij voelt dan de andere. Ik ben hier zelf niet zo in thuis, maar vind het wel weer interessant.

Met een fris en pijnloos hoofd verliet ik het pand, vol inspiratie. Maurice haalde me op, we gingen naar een verjaardagsborrel met leuke mensen en daarna heerlijk uit eten met z’n tweetjes.

 

Tikkeltje  vermoeiend dat Happiness

Je kent het vast wel, die berichten van mensen waardoor je het gevoel krijgt dat ze allemaal zo mindfull, healthy en zen bezig zijn. Oh en nooit uitschieters hebben, gewoon alle dagen gelukkig. Dat je bij jezelf denkt, hoe doen ze dat? Ik betrap me erop dat ik er wel eens moe van wordt. Het lijkt wel of iedereen maar met Happiness, Mindfulness, bewust leven en zelfreflectie bezig is.

Ik werd er deze middag aan herinnerd dat geluk voor een groot deel maakbaar is. Je kiest zelf voor een glas dat half vol (of half leeg) is. Je bepaalt zelf of je de tijd neemt om stil te staan bij mooie momenten. Je kiest zelf of je jezelf wilt ontwikkelen en of je in jezelf wilt investeren om die ontwikkeling in gang te zetten. De inspirerende verhalen, mooie mensen en nieuwe ervaringen zetten je toch weer aan het denken. En ik hou daar wel van.

Van K-dag naar Happy Moments naar een dikke uitschieter

Zaterdagochtend stond ik onder de douche en bedacht ik me hoe ongelofelijk K*T ik aan de dag ervoor begon. Ik stond stil bij hoeveel mooie momenten er later op diezelfde dag op mijn pad kwamen. En door er dan ook echt bij stil te staan, wordt je er écht nóg blijer van. Ik zou nu eigenlijk iedere dag moeten eindigen met wat mijn mooie momenten waren. En hoe tof zou het zijn om dat op een briefje te schrijven en in een doosje te doen. Hoppa; pen, papier en een mooi bakje naast het bed.

En ik zal eerlijk met jullie zijn. Iets later op die zaterdagochtend was ik het ook weer even helemaal kwijt. Ik kwam met een doodvermoeid kind uit de Intratuin. Schoot iets te hard en ook wel ietwat onterecht uit mijn slof. Daarna barstte ik in janken uit. Whoops!

Mijn happy momentjes van die dag

#1 Lieve Judith die tijd voor mij vrij wilde maken. Enne…ook behoefte aan wat ontspanning? Je hebt het verdiend en ze is echt retegoed: Ayuda massage.
#2 Maurice die voor mij naar huis kwam en tijd voor Pippa maakte.
#3 De mooie en inspirerende mensen die ik tijdens het Happiness cafe heb ontmoet. Wil je op de hoogte blijven van wat Wendy doet, hou haar website dan in de gaten: Act for more happiness.
#4 De baby in mijn buik die de hele dag van zich laat horen.
#5 Een gezellige verjaardagsborrel met leuke mensen.
#6 Restaurant Tao die eerst vol zat, maar na een tweede keer bellen toch plek bleek te hebben. En waar we een top-avondje hadden.
#7 Vrienden die wel zin hadden in een logeerpartijtje en waar Pippa ging logeren.

22 april: Happiness Café Enschede

Op 22 april is er weer een Happiness Café, deze vindt plaats in Concordia Enschede. Hij gaat een stuk uitgebreider worden dan de eerste editie en er komen ontzettend inspirerende sprekers. Check voor meer informative de website: Happiness Café.

 

Add a little confetti

Beeld: www.liesellove.blogspot.be

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Rosie
  december 9, 2015

  Hier had ik zo graag naartoe gewild maar ik had die dag al iets anders! Het lijkt me heel erg leuk om eens naar toe te gaan. Weet jij of er meerdere edities van komen? 🙂 Dan ga ik zeker kijken of ik dan kan!

  Liefs! X

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   december 9, 2015

   Hi Rosie! Yes, volgens mij komt er in januari weer een editie. Volgens mij kun je op de site al wel aangeven als je interesse hebt in de volgende editie.