Hele Vettte tip: Film Food Fest

Film Food Fest. Van alleen die drie woordjes word je spontaan vrolijk, toch? Film Food Fest staat voor een superleuk event in Tubbergen op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei a.s. Prachtige buitenlocatie, Cubaans sfeertje, filmpje in de openlucht en tussendoor allemaal lekkere gerechten, rechtstreeks uit de film. En het allerleukste komt nog: er is ook een kidseditie op de zaterdagmiddag!

Iets met 4D-beleving

Vettt mocht onlangs aanschuiven bij de try-out van Film Food Fest, een culinaire openluchtbioscoop. We kregen de film te zien en we waren proefkonijn voor de (heerlijke!) gerechten die geserveerd gaan worden eind mei. Film Food Fest is een idee van Leonie Schrijen, studente aan het het Saxion in Deventer. Stichting Hof van Tubbergen vond het door haar bedachte concept zo goed dat ze het mocht gaan uitvoeren. Op de meest sfeervolle locatie van Tubbergen: Havezathe de Eeshof oftewel Hof van Tubbergen. Het idee is een culinaire openluchtbioscoop, waarbij kijkers de gerechten uit de film echt kunt proeven. Je ziet het eten op beeldscherm, je ruikt het eten en dan proef je het ook nog eens. Iets met 4D-beleving.

Film Food Fest Kids

Persoonlijk vind ik het zó tof dat het event direct met een kinderversie komt! Ik weet zeker dat mijn twee jongens van 7 en 5 het geweldig gaan vinden. Film Food Fest Kids is op zaterdag 27 mei om 14.00 uur in Tubbergen. Kids kijken deze middag in de openluchtbioscoop de kinderfilm ‘Het regent Gehaktballen’. Bij de eerste regenbui regent het cheeseburgers. Pudding, spaghetti en kinderchampagne met gummi beertjes maken dit kinderfeest compleet. En na de film zijn er leuke spelletjes. Wat dacht je van gehaktballetjes happen?

Voor € 12,50 per kind kun je tickets bestellen. Dit is inclusief de film, een welkomstverrassing, drie gerechten uit de film en kinderactiviteiten. En papa’s en mama’s? Die mogen gratis mee.

Caribisch festivalsfeertje

En hoewel ik dankzij deze try-out de film Chef al heb gezien, zou ik zo weer gaan! De film heeft een Cubaans tintje en zo wordt het hele event ook. Einde film is geen einde avond, want na de ondertiteling gaat de Latin band NoStres nog los. Ik stel me een Caribisch festivalsfeertje voor, waarbij je op felgekleurde kleedjes in de openlucht zit te genieten van een heerlijke feelgoodmovie. Heerlijk – letterlijk en figuurlijk – want de beste gerechten uit de film krijg je dus real-time op je schoot geserveerd. In handige schaaltjes/zakjes waarbij je niet hoeft te knoeien met mes en vork. Wat de gerechten zijn, blijft nog even geheim…

Film Food Fest lijkt mij perfect voor een avondje uit met de vriendinnen of buurvrouwen. Maar natuurlijk scoort het als romantisch uitje met manlief ook wel heel veel punten.

De volwassen versies van Film Food Fest zijn op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei om 20.00 uur. Tickets zijn € 25,- p.p. en gezien de gerechten die je erbij krijgt, is het echt waar voor je geld. Tickets bestellen kan via de Facebookpagina van Film Food Fest.

Deze blog voelt als één groot pleidooi voor Film Food Fest, maar ik ben dan ook echt super enthousiast! Ik ben heel benieuwd wie van jullie gaan en vooral wat jullie ervan gaan vinden. Film Food Festze!

Maak kans op kaartjes voor het Film Food Fest (winactie verlopen)

We feliciteren Sarenah Ruijter en Ynske Maalderink! Jullie winnen beide 2 kindertickets voor Film Food Fest Kids op 27 mei. Jullie mogen mailen naar info@vettt.nl.

Over Evelin

Als vaste Vettt-blogger zie je op Vettt.nl regelmatig blogs van Evelin’s hand voorbijkomen. Meer van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.