HelloFresh!

Door

Vorige week hadden we hier een HelloFresh weekje. Op zondag werd er een box met 3 maaltijden bezorgd, inclusief alle benodigde ingrediënten en de receptuur. Welkom; HelloFresh!

Ik zag waarschijnlijk net als jullie continu de flyers, kortingscoupons en andere reclame uitingen voorbij komen. Het leek mij eigenlijk een beetje een overbodige luxe dat HelloFresh. Ik vond koken immers zo leuk, ik kon prima zelf bedenken wat ik wilde maken daarbij leek het me voor het budget ook beter om zelf boodschappen te doen. Tot ik zwanger werd.

Toen stortte mijn inspiratie compleet in. Mijn eetlust werd er ook niet beter op. En ineens begreep ik dat HelloFresh wel eens een uitkomst kon bieden. Ik nam de proef op de som en ging het een week proberen.

Hoe het werkt

Vrij simpel. Op de site geef je aan welke box je wilt bestellen, zo heb je de keuze uit maaltijdboxen voor 3- of 5 dagen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een vegetarische versie. Je wordt lid van HelloFresh, het lidmaatschap is flexibel. Zo kun je het makkelijk stopzetten en je kunt het tussentijds pauzeren. Als je niet gelijk lid wilt worden kun je voor de proefbox kiezen. Op de site geef je aan voor welke box je gaat en wanneer de box bezorgd mag worden. Kind kan de was doen! Een dag voor de bezorging krijg je een berichtje van HelloFresh.

HelloFresh

Zo blij als een kind

En dan staat er iemand voor de deur met een doos vol eten. Of ik daar blij van wordt?! Reken maar van wel!

HelloFresh

De ‘box’

 

Ik pakte alles op mijn gemakje uit, papieren zakjes met groenten, kruidensausjes, een krop sla, een zak met spinazie, teentjes knoflook, een sjalotje…de versheid kwam me tegemoet. In de box vind je kaarten met de gerechten die met de box gemaakt kunnen worden. Daar staat precies op wat je moet doen, welke ingrediënten je daarbij nodig hebt en wat eventueel toegevoegd moet worden.

 

Ik ben hier in huis eigenlijk altijd degene die kookt, maar nu kon ik Maurice super makkelijk een kaartje geven waarop precies stond wat gedaan moest worden. En dan kom je thuis van je werk en staat dit Aziatische feestje op tafel, whoohoo!

Hellofresh

Heerlijke curry met cashewnoten, kokosmelk, witlof, choisam(!?) en spiegelei

 

Gaan we het vaker doen?

Yes! Niet wekelijks maar zeker af en toe. We aten ontzettend gevarieerd, gezond en ik heb ook dingen gegeten die ik normaal niet maak. Zoals volkoren bulgur met koolrabi. Zo’n koolrabi sneed ik vorige week gewoon voor het eerst. Ook de choisam van de curry hierboven zag ik voor het eerst. De derde maaltijd was een topper, een salade met makreel en onder andere sperzieboontjes. Die zou ik zo volgende week zo weer maken. Heerlijk!

HelloFresh

HelloFresh

HelloFresh lijkt mij perfect voor straks als ik net bevallen ben, maar ook voor andere drukke weken. Het is ook ideaal als je op vakantie bent geweest. Kom je op zaterdag thuis en staan de volgende dag de boodschappen voor de rest van de week al klaar. Heerlijk toch? We aten erg gezond en ontzettend afwisselend.

Persoonlijk vind ik het te duur om het iedere week te doen, zelf boodschappen doen kost meer tijd maar is uiteindelijk wel voordeliger. En daarbij vind ik het altijd leuk om nieuwe recepten te proberen en is koken wel echt een hobby van me. Ik heb dus nooit (buiten mijn zwangerschap om) zo’n moeite om inspiratie te vinden.

Pippa kon trouwensgewoon met ons mee eten, maar ze vond niet alles even lekker. Dat komt natuurlijk ook omdat ze bepaalde smaken niet kent. De curry was ook wel écht te spicy voor haar kindermaagje. Maar rijst vind ze heerlijk en ik heb er gewoon wat boontjes uit het pakket (van de makreelsalade) bij gedaan. Dat ging ook prima.

HelloFresh proberen?

Ik vond het dus een aanrader! Wat ik ook erg fijn vind is dat je zelf kunt kiezen wanneer je het wel wilt gebruiken en wanneer weer niet. Ook eens proberen, bekijk de mogelijkheden eens op de site van HelloFresh.  HelloFresh.nl

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen. Bekijk hier de disclaimer.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.