De 15 leukste shops en de heerlijkste coffee hotspots van Hengelo

Denk jij als je aan Hengelo denkt niet meteen aan een gezellige winkelstad? Jammer, want in de afgelopen jaren heb ik als import-Hengelose inmiddels heel wat VETTTE koffie- en winkeladresjes ontdekt. Ik word zelf altijd ontzettend blij van delen en daarom heb ik voor jou de 15 leukste shops en de heerlijkste coffee hotspots van Hengelo op een rijtje gezet.

Hotspots in de Drienerstraat, mijn favoriete straatje

Ben jij wel eens in de Drienerstraat in Hengelo geweest? Dat is dat gezellige straatje met die oude pandjes en vrolijke versiering in het centrum. In deze straat zijn ontzettend veel mooie winkels, horecagelegenheden en speciaalzaken te ontdekken. Wat dacht je van:

  • tweedehands dameskledingshop Laundries
  • conceptstore Vandaag met allerlei trendy interieur must-haves
  • antiekzaak de Schatkamer van Hengelo
  • Aziatische toko Heng Kee
  • de Wereldwinkel met toffe cadeautjes en hebbedingen

In de Drienerstraat zijn naast deze shops ook speciaalzaken te vinden, zoals diervriendelijke slagerij De Feijter en kookstudio/eetwinkel Proefwerck.

hotspots

Meesterlijke Koffie

Mijn vaste koffieadres in de Drienerstraat is Meesterlijke Koffie. Als ik langs ga om onze theevoorraad aan te vullen, koop ik regelmatig ook een cadeautje. Afgelopen feestdagen was de teabrewer favoriet. Vaak bezwijk ik voor de heerlijke bonbons die daar verkocht wordt. Onze zoon heeft inmiddels ook ontdekt dat je op deze plek gezellig kunt koffiedrinken met iets lekkers erbij. Dus we zijn hier af en toe samen te vinden. Dat de koffie hier meesterlijk is, blijkt wel uit het feit dat Meesterlijke Koffie meerdere keren vereerd is met een hoge ranking in een landelijke koffietest.

Kleine Gelukjes

Kleine Gelukjes is sinds 2018 gevestigd in de hoofdstraat van het winkelcentrum in Hengelo. De naam van deze hippe pop-up store is net zo bescheiden als de twee creatieve eigenaresses. Ik word namelijk heel erg happy van deze winkel vol mooie crafts, kaarten, homedeco, sieraden en meubels. De stijl van Kleine Gelukjes omschrijft zich het beste als een combi van nieuw en vintage. Ze verkopen er ook tassen van lokale ontwerpers en unieke kinderkleding. Elke week wordt de shop weer aangevuld met nieuwe hebbedingen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is de winkel geopend, maar je kunt ook via de website een heleboel blijmakers kopen.

hotspots

De Breifiets

Ben jij een echte handwerkliefhebber? Ga dan vooral eens kijken bij De Breifiets aan de Wetstraat. In deze winkel vol kleurrijke wolletjes en fournituren heb ik een paar jaar geleden een aantal haakworkshops gevolgd. Heb je altijd al eens breien willen leren? Dat leren de vriendelijke medewerksters jou graag tijdens een workshop.

Shoppen in de Wemenstraat

Ik kan uren rondsnuffelen in boekhandel en cadeauwinkel Broekhuis. Als compromis met onze zoon steek ik na een rondje Broekhuis, vaak de Wemenstraat over naar speelgoedwinkel De Dondersteen. Een prachtige winkel met (houten)speelgoed, spellen en games. Het personeel denkt graag met je mee om een passend spel te vinden en hun speluitleg is altijd even enthousiast.

hotspots

Nieuwe hotspot: KNETTER

De dames van KNETTER (voorheen Heerlijk & Happy) volg ik al een tijdje via Instagram. We moeten nog even wachten, maar begin mei 2019 openen Hiske en Meta hun tearoom en winkel aan de Molenstraat. Tijdens één van de try-out momenten heb ik al mogen rondkijken tussen alle vrolijke handgemaakte spullen, cadeautjes, happy stationery en de verschillende kidsproducten die ze verkopen. Wist je dat je hier binnenkort terecht kunt voor workshops, inspiratiemomenten, lezingen en high tea? Ik kocht zelf alvast een strippenkaart voor een paar koffie- & theemomenten, want de zelfgemaakte lekkernijen van Heerlijk & Happy smaken absoluut naar meer.

hotspots

Terres des Hommes

Net buiten het centrum van Hengelo is Terres des Hommes gevestigd aan de Mozartlaan. In deze kleine maar fijne winkel, die volledig gerund wordt door vrijwilligers, kun je een heleboel tweedehands items scoren. Speelgoed, handgemaakte kaarten, kinderkleding, boeken en accessoires: alles (zonder stekker) wordt in deze kringloopwinkel verkocht. Omdat de prijzen erg aantrekkelijk zijn en ik dus regelmatig iets koop, heb ik met mijzelf de afspraak dat ik elk kwartaal spullen inbreng voor de verkoop. Hier is écht sprake van win-win: met jouw meegebrachte spullen, maak jij een ander blij. Lekker duurzaam en je helpt ook nog eens een kind in nood.

KatDeau

Dierenliefhebbers die van een homemade vegetarische high tea houden raad ik aan om naar KatDeau te gaan. Het allereerste kattencafé van Twente is te vinden aan de Anniksweg, vlakbij het centrum. In de knusse huiskamer annex cadeauwinkel wonen vijf Sphynxkatten die genieten van alle aandacht. Koffiedrinken, bijkletsen met een vriendin, een pubquiz, kinderfeestjes of blotepoezenbingo. De katten, die een eigen thee- en kaartenlijn hebben, doen graag met je mee. Voor mij hoort deze bijzondere plek daarom echt thuis in het rijtje met leukste shops en de heerlijkste coffee hotspots van Hengelo. Wil je (niet) op de koffie komen? Reserveer dan vooraf een plekje, want Katdeau heeft inmiddels veel fans. Ik vermoed dat de heerlijke zelfgemaakte taarten van eigenaresse Dominique daar zeker iets mee te maken hebben.

hotspots

Wat zijn voor jou de leukste shops en de heerlijkste coffee hotspots van Hengelo? Laat gerust hieronder een berichtje achter!

Over Nienke

Meer blogs van Nienke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.