Hulsbeek Barbecue met de Vettt Family door Heleen

Door woensdag, augustus 10, 2016 0 , , Permalink 0

Een van de leukste feestjes zijn toch wel tuinfeestjes. Zeker als je de kinderen meeneemt want buiten vermaken ze zich meestal veel beter en kunnen er veel minder spullen omvallen of kapot gaan. Wil jij graag een barbecue feestje geven maar is jouw tuin te klein, of heb je helemaal geen tuin? Lees dan even door, want dan heb ik dé oplossing voor jou. Bij Het Hulsbeek in oldenzaal kun je namelijk een overdekte barbecue huren voor 25 of voor 45 personen. Wij deden dat op de laatste zondag van juli met het Vettt team en we hebben een heerlijke middag gehad met z’n allen!

Vettt ♥ Eetdates

De gezellige Paleo workshop voor het hele Vettt team aan Stephanie’s keukentafel beviel zo goed, dat dat vroeg om een vervolg. We waren er al snel uit: We gaan iets doen met het Vettt team en dit keer nemen we man en kinderen ook mee. En oh ja, dat samen eten beviel ook goed. In de zomer valt dan al snel het woord barbecue. Ideeën vlogen over de tafel en afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver: de Vettte barbecue op Het Hulsbeek in Oldenzaal.
Onderweg naar Oldenzaal was de lucht onheilspellend donker en terwijl de kolen op het vuur lagen kwam er een flinke bui naar beneden. Maar gelukkig is de barbecue overdekt en passen we met 9 volwassenen en 9 kinderen ruim in het barbecue huisje. Je mag trouwens een partytent opzetten maar we waren optimistisch dus die lieten we thuis. En terecht, even later klaarde het op dus konden we de picknick kleden op het gras leggen en toen hebben de kinderen lekker buiten kunnen spelen.

Hulsbeek Barbecue

Fotografie: LizetBeek.nl

 

Special Guests op onze Hulsbeek barbecue

Het leuke is, is dat het niet bleef bij het Vettt team + mannen+ kinderen. Ook Lizet Beek van Lizet Beek fotografie, Hiske van Ozoheerlijk en Lotta die graag ETN saladebar in hartje Enschede wil realiseren dmv crowdfunding vonden het leuk om te komen. Zij zorgden, naast nog meer gezelligheid, voor mooie plaatjes, een heerlijk desert en lekkere salades. Over ETN het toffe concept van Lotta lees je hier meer. En waarom Ozoheerlijk zo heerlijk is vertelt Stephanie je binnenkort.

Hulsbeek Barbecue

Fotografie: LizetBeek.nl

Fashionably late

Ik ben altijd fashionably late dus toen ik aan kwam deden de mannen al hun mannen ding en is het eerste stuk vlees bijna gaar.

Barbecue Hulsbeek

Fotografie: Lizetbeek.nl

Eigenlijk was het niet zo heel erg dat het even had geregend, dit zorgde er voor dat het rustig was op het hulsbeek en dat was lekker overzichtelijk. De kinderen konden heerlijk spelen op het het grote veld! Een voetbal, een bak met ijsklontjes en bekers water zorgden voor het grootste vermaak. De oudsten ontfermden zich over de jongsten, one big happy Vettt family.

Hulsbeek Barbecue

Fotografie: LizetBeek.nl

Lizet was het eerste uur druk in de weer met de camera en wat kan ze dat toch goed! Ze maakte van ons allemaal een profielfoto. Kilk, klak en het stond er op. Talent noem ik dat! De volgende dag zie ik op facebook de ene mooie profielfoto na de andere verschijnen en natuurlijk kan ik niet achterblijven. En ik kan je vertellen: Als je een egoboost nodig hebt laat dan je profielfoto maken bij Lizet, want het regende complimentjes op facebook!

Hulsbeek Barbecue

Fotografie: LizetBeek.nl

Die drie uurtjes op een zondag middag waren precies lang genoeg. lang genoeg om een hapje te eten, om even uit te buiken en na te kletsen en lang genoeg om de spullen weer op te ruimen. Even was er wat onduidelijkheid over hoe we het achter moesten laten. Maar de kolen waren nog heet, dus op de gok hebben we het zo gelaten. Na mailcontact zijn we er achter dat dat inderdaad mocht.

 

Heleen’s gouden barbecue tip

En dan nu…tromgeroffel…de tip waar jullie allemaal op wachtten: 
Hoe steek je een barbecue aan zonder te wapperen en iedereen uit te roken.
Men neme een barbecue, briketten, aanmaakblokjes en een aansteker of lucifers. Leg de aanmaakblokjes in de barbecue en leg de briketten daar overheen. Steek de aanmaakblokjes aan en laat die helemaal op branden. Vooral niet wapperen. Ik herhaal: niet wapperen. Schenk een lekker drankje in en geniet vooral van de gezelligheid. Als de briketten wit gloeien verdeel je ze en leg je er een nieuwe laag briketten overheen. En zo simpel is het, succes en veel plezier!

Hulsbeek Barbecue

Fotografie: LizetBeek.nl

 

Wil je ook?

De barbecues op Het Hulsbeek zijn af te huren. Er zijn dus twee overdekte barbecues, maar daarnaast is er ook nog een hele reeks aan barbecue-plekken. Voor de fanatiekeling die alles zelf mee wil nemen. Wij vonden het unaniem een aanrader! Je betaalt 25 Euro per 2 uur, voor ieder extra uur betaal je 12,50. Wij waren er van 16.00 tot 19.00 en dat was voor ons perfect. Meer info: Hulsbeek Barbecue.


Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.