Ik ben een lijstje

Door

Lijstjes. Ons huishouden leeft op lijstjes. Mijn leven leeft op lijstjes. O man, wat hou ik ervan om dingen in een lijstje te zetten en om er vervolgens een dikke streep doorheen te halen of ze af te vinken. Ohja en lege lijstjes zoals hierboven, daar ben ik ook dol op.

Tijdens mijn kraamweek deed ik niet anders. Ik kon natuurlijk geen kant op, dus alles wat ik nodig heb schreef ik op. En nee, niet ouderwets op een briefje. Want dat zou ik kwijtraken. En die kun je niet op ieder moment inlezen of aan de ‘boodschapper’ laten zien. Mijn schatje die nogal van het ‘digitale’ is, introduceerde een paar jaar geleden al iets wat ons leven een stuk makkelijker maakt: Wunderlist.

 

Wunderen bestaan!

En Wunderlist verricht zoals de naam al doet vermoeden ‘wonderen’. Wunderlist is een app die je op je smartphone installeert. In deze app kun je verschillende lijstjes aanmaken, hier maken we dus veelvuldig gebruik van. Die lijstjes kun je voor jezelf houden, maar je kunt ze ook delen met anderen. Zo hebben wij een gedeelde to-do lijst voor klusjes in én om huis, een gedeelde boodschappenlijst en gedeelde lijst Lifemapping en hadden we een lijstje met babynamen.

todooo

Je kunt er dus op ieder moment iets  inzetten en dat wordt dan gesynchroniseerd met je lijstjes-buddy. Ook perfect voor bijvoorbeeld een weekend weg met vrienden zodat iedereen er in kan zetten wat er meegenomen. En hoe heerlijk is het om dingen van je lijstjes af te strepen. Je klikt ze dan gewoon in de app aan en foetsie zijn ze.

 

Wunderlist downloaden

Wunderlist is er zowel voor Android als Iphone en je kunt hem hier downloaden. En geloof me, het gaat je helpen, écht waar!

Halleluja voor Wunderlist!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Vlijtig Liesje
  maart 1, 2016

  Bedankt voor de tip! Ik ga er eens naar kijken, want ik houd wel van lijstjes.

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   maart 1, 2016

   Ja, zeker doen! Ik heb al zoveel reacties gekregen van lezers die er donders blij mee zijn :-). Een uitkomst voor lijstjes-lovers!