Het internationale BIG BANG Festival komt weer naar Enschede! (+ winactie!)

Op zaterdag 7 en zondag 8 april verandert Muziekcentrum Enschede in een muzikaal labyrint met de komst van het internationale BIG BANG Festival. Het BIG BANG Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer in Enschede neer. Het is een festival met allerlei concerten, workshops en muzikale installaties gericht op het jonge publiek. Super Vettt-proof dus!

Het BIG BANG festival opent op zaterdag 7 april met de uitreiking van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Op zondag 8 april vinden er allemaal gave workshops en concerten plaats. Vorig jaar ben ik er zelf met Pippa geweest, we hebben één voorstelling bijgewoond en hebben ons verwonderd over alles wat er in het Wilminktheater te doen was. Wij vonden het allebei een hele gave dag, de voorstelling die we bekeken was een klassiek stuk, deels theater en muziek. De voorstelling vond plaats achter de coulissen van het theater, wat al bijzonder was en tijdens de voorstelling werden we continu verrast. Het was totaal iets anders dan wat we gewend waren maar heel tof. Heb je zondag 8 april tijd dan moet je er zeker even een kijkje nemen, ik vond het een aanrader!

Vanaf 4 jaar!

Enschede staat met de terugkeer van het BIG BANG festival in het rijtje van grote Europese steden als Antwerpen, Brussel, Lissabon, Sevilla, Athene, Hamburg, Gent, Stavanger en Lille waar het festival eerder stond. Ieder jaar wordt het festival door 40.000 kinderen en hun familie bezocht en wordt er kennis gemaakt met de rijkdom en diversiteit van de muziek- en theaterwereld.

Big Bang

Zaterdag 7 april: Willem Wilminkprijs van het Beste Kinderlied

Een vast terugkerend onderdeel tijdens het festival is de uitreiking van de prestigieuze prijs, de Willem Wilminkprijs van het Beste Kinderlied. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het BIG BANG festival in De Kleine Willem op zaterdag 7 april om 19:00 tijdens een gezellige, vrolijke en feestelijke theatervoorstelling voor jong en oud.

Zondag 8 april: Verschillende voorstellingen, workshops & installaties

Het festival bestaat uit 12 verschillende activiteiten. In zowel De Kleine Willem als het Muziekcentrum worden verschillende voorstellingen en activiteiten georganiseerd. Zo kun je plaatsnemen op een vliegend tapijt terwijl een pianist je vlucht begeleidt of je springt op een muzikale choreografie rond in het ‘Hoppeslot’. Tijdens de voorstelling van 3ACH geniet je van een muziekvoorstelling die is verkozen tot één van de beste muziekvoorstellingen voor kinderen. De violistes staan in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. En ondertussen gebeurd er van alles om hen en om jou heen.

Big Bang

3ACH

Kaliber Kunstenschool is er met de Muzikale speeltuin, optredens van docenten maar ook kunnen kinderen allerlei instrumenten zelf bespelen.

De voorstelling Zou! Is een knallende performance van twee bodypercussion-professionals. Met hun stem, het geluid van hun voeten, handen, monden en bewegingen leiden ze een orkest van wel 86 tenen, 112 stembanden, 2000 vingers en een paar oren. Het begin van een improvisatorische ontdekkingsreis van de muzikale mogelijkheden van je lichaam waar 9 levens niet voor zouden volstaan!

Big Bang

Zou!

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten rondom het BIG BANG Festival kun je hier kijken.

Tip: koop een passe-partout

Het is mogelijk om losstekaarten te kopen voor de voorstellingen maar er zijn ook 3 passe-partout opties beschikbaar. Met het pass-partout heb je toegang tot 3 verschillende voorstellingen die onderdeel uitmaken van het BIG BANG Festival. Zowel kaarten als de passe-partout opties zijn online te bestellen via deze link.

Winnen: 4 tickets voor de muziekkamers (winactie verlopen)

Je kunt vier tickets voor de muziekkamers om 13.00 winnen. Hoe? Plaats hieronder of op Facebook een reactie en laat weten met wie je erbij wilt zijn! De winactie is verlopen, Marieke Lieverdink is de gelukkige winnaar!

Deze gesponsorde blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Big Bang Festival

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Patricia Asmann
  maart 29, 2018

  Wauw, wat lijkt dit me gaaf om met mijn vierjarige dochter naartoe te gaan!! 😍
  Klinkt alsof het op ons lijf geschreven is!! Met z’n tweetjes zingen en dansen we ons door ons leventje en zijn daardoor altijd positief gestemd. Mama&Mexx=🎶💜

 • Avatar
  Miriam Nijhuis
  maart 29, 2018

  Ooh super tof event!! Of moet ik zeggen Vetttt!!! Daar zouden wij graag met de kindjes naartoe gaan❤️🍀🍀🙏🙏