Interview: Cándida van Good Food Happy Life

Door

Alweer bijna een jaar geleden maakt ik (Yvette) kennis met deze inspirerende vrouw: Cándida Kroezen-Cornelissen. Ze sprak tijdens een event en ze raakte mij met haar verhaal. Heel gaaf dat ik haar nu voor Vettt mag interviewen en dat ze voor Vettt een ontzettend leuke en interessante workshop gaat geven.
 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Cándida Kroezen-Cornelissen, getrouwd met Bert en (stief)moeder van Nienke (25), Marloes (22) en Tim (7). Sinds 2002 ben ik zelfstandig ondernemer en in die hoedanigheid begeleid en coach ik ondernemers bij voornamelijk personeelsaangelegenheden. In 2014 ben ik gestart met GoodFood HappyLife waarin ik mijn passie (duurde wel even voordat ik die ontdekt en erkent had) in de praktijk breng als Voedings- & Lifecoach. De combinatie tussen mijn ene bedrijf HRM Support Services en anderzijds GoodFood HappyLife maakt dat ik op een praktische, open en luchtige manier kan bijdragen aan enerzijds ziekteverzuim voorkomen/terugdringen en anderzijds bewustwording vergroten van het belang van goede voeding en een gelukkig (werk)leven. Op deze manier ben ik veel bezig met het geven van trainingen en het coachen van werknemers, werkgevers, ouders, kinderen, onderwijs etc. etc. Zo is geen dag hetzelfde en mag ik de hele dag bezig zijn met mijn passie.

Good food happy life
 

Hoe ben je erop gekomen om Good Food Happy Life te starten?

Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Al heel jong wist ik dat ik m’n eigen bedrijf zou hebben. Hoe, wat, wanneer en waar was natuurlijk nog een raadsel. Na een lange omweg, diverse zijsporen en -sprongen, kwam ik in 2012 op een punt waar ik moest kiezen; echt voor mezelf kiezen óf ziek worden. Het randje was bereikt. Ik koos gelukkig om heel hard met mijzelf aan de slag te gaan en leerde mijn eigen hoogsensitiviteit en beelddenken kennen en leerde hiermee om te gaan en dit om te zetten in positieve dingen. Dit wilde ik ook anderen meegeven waardoor ik de opleiding Lifecoach heb gedaan en alvast actiever werd als coach. Vervolgens maakte ik ook de stap naar gezonde voeding. Ik dacht eigenlijk altijd dat ik heel gezond leefde en kookte maar van die gedachte kwam ik snel terug na een beetje verdieping. Enorme sprongen zijn er toen gemaakt in mijzelf maar ook in ons gezin en daar kwam mijn passie naar boven. De informatie die ik tegenkwam vond ik vaak nogal droog en taai van stof. En wij dachten, dat kan anders. Zo is GoodFood HappyLife ontstaan. Gezondheid, voeding, geluk. Kortom kiezen voor jezelf. Op een open en vooral positieve wijze werken aan je beeld van gezonde voeding en gelukkig leven, dat is waar ik voor wil gaan.

 

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

GoodFood HappyLife run ik alleen maar het voelt zeker niet als alleen werken. Ik spar veel met andere mensen en ik zoek graag de samenwerking op. Zo heb ik samen met Hilde Vehof, Budgetcoach, een hele mooie training “Gezond voor Weinig” ontwikkeld. Met deze training helpen wij mensen die een kleine beurs hebben aan tips en inzichten om toch hele gezonde keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kalender met seizoen groenten en tips & tricks die de supermarkt uithaalt om je meer (of anders) te laten kopen dan de bedoeling was. Door de samenwerking aan te gaan met andere “experts” kun je in mijn ogen veel meer kennis delen en leer ik zelf ook nog iedere dag. Het voelt dus zeker niet als alleen werken.

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Ik ben niet anders gewend dan op deze manier te werken. In mijn tijd in loondienst had ik geen kinderen waar ik de volle zorg voor had en toen ik moeder werd van Tim, was ik al geruime tijd zelfstandig. De eerste paar jaren was ik enorm op zoek naar balans. Als ik aan het werk was, wilde ik bij Tim zijn, en als ik bij Tim was, vond ik dat ik naar kantoor moest. Dat hoort (deels) bij het ondernemer zijn, denk ik. Ook al werk je parttime, je bent wel fulltime ondernemer. Dat gaat altijd door. Ik heb daar inmiddels wel m’n rust in gevonden maar wat ik wel nog steeds heel lastig vind is het altijd op de klok werken. Ik probeer namelijk zoveel mogelijk mijn werk te doen in de uren dat Tim op school zit (en de avonden). Het lekker even opgaan in m’n werk is er daardoor bijna niet meer bij. Lastig soms maar eigenlijk gaat het allemaal prima.

Good food happy life

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Ik zou moeders heel graag 2 dingen mee willen geven. De ene gaat over voeding en de ander gaat over balans.

Voeding
We zien op dit moment een soort overspannen houding t.o.v. voeding ontstaan. Twee kampen: De wetenschap enerzijds en de Voedingsgoeroes anderzijds. Om gek van te worden. Wat moeten we toch geloven? Wie heeft gelijk? Social Media spuit het ene na het andere bericht.

Wat ik iedere moeder mee zou willen geven is: kijk met een open houding naar wat er allemaal gebeurt in de voedingsindustrie. We hoeven niet door te slaan maar stel je open en weet wat je eet. Als je in ieder geval weet wat je eet en wat je je kind geeft dan kun je daar zelf wel je conclusies uit treken en daar waar mogelijk compenseren. Balans is het sleutelwoord. We weten allemaal als we een gebakje eten dat daar veel ongezonde ingrediënten in zitten maar dit doen we dan ook niet iedere dag. Maar weet jij hoeveel suiker er in je Milk & Fruit is toegevoegd? Dat zijn de kleine dingen waar het ‘m nou net in zit.

Balans
Voor iedere (werkende) moeder die vaak ook het gevoel heeft dat de dag te weinig uren heeft: Ik heb onlangs het boek gelezen, Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferris en deze kan ik iedereen aanraden die het gevoel heeft op zoek te zijn naar balans. In het bijzonder de werkende/ondernemende vrouw zal met deze tips veel tijd kunnen winnen.
 

Wat vind je het leukst aan Good Food Happy Life?

Wat ik het leukste vind aan mijn bedrijf is dat het een voortvloeisel is van mijn passie. Ik spreek met mensen, mag ze adviseren en zie daar vervolgens iets ten positieve veranderen. Ik vind het heerlijk om te spiegelen en mensen inzichten te geven waarmee ze vervolgens weer verder kunnen
 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Ik hoop dat ik over 5 jaar een mooie online training heb neergezet. En heel veel lezingen en workshops te hebben gegeven over gezonde voeding. Ook hoop ik dan een boek klaar te hebben waarmee ik al even bezig ben. Heel veel plannen heb ik verder niet. Ik probeer zoveel mogelijk van het moment te genieten en als ik dit over 5 jaar ook nog doe, is dat ook helemaal goed. Jarenlang ben ik bezig geweest met ambities, vooruitkijken en het plannen van de toekomst. Als ik dáár ben, dan ben ik waar ik moet zijn. Dán ben ik gelukkig! Hierdoor vergeet je te genieten van de weg en ben je alleen maar bezig met je einddoel. Jammer, toch?

Good food happy life
 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Oh ik vind zoveel leuk. Ik ben gek op boswandelingen dus ga graag naar de Holterberg aan de kant van Nijverdal. Het speelbos waar Tim zich helemaal kan uitleven maar ook een prachtig bos waar je heerlijk kan wandelen. Maar een terrasje pakken in Enschede en/of lekker lunchen bij Bagels & Beans, is ook altijd leuk. Oh, en De Karmeliet in Zenderen, een heerlijk theehuis met een speeltuin voor de kids. Ideaal voor een luie zondagmiddag.
 

Wil je meer weten over Good Food Happy Life?

Volgende week zal Cándida voor de Vettt lezers een workshop verzorgen over het lezen van verpakkingen. Meer daarover lees je hier: workshop verpakkingen lezen. Neem ook eens een kijkje op haar site om te zien wat voor mooie dingen ze doet: Good Food Happy Life.
 

Iedere maand een interview

Iedere eerste woensdag van de maand verschijnt er op Vettt een interview met een ondernemende moeder. Eerdere interviews vind je op deze pagina.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.