#7 Door het glas: Marleen, moeder van 2

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Marleen Reimerink (36) woont met haar ‘raamgenoten’ Rikko (vakleerkracht Bewegingsonderwijs bijna 40), Nova (8) en Peppe (6) in het voormalige huis van Willem Wilmink aan de Javastraat te Enschede. Ze is werkzaam als key-account manager bij een Duits prepress bedrijf. Terwijl Rikko hout aan het bewerken is in zijn mancave. Oftewel eeuwig klussen aan het huis. Probeert Marleen jassen te maken van oude materialen onder de naam &Zuiverwol.

Fotocredits: Ditisjeuring.nl

Hoe voel je je bij deze situatie?

Redelijk kalm. We zijn niet in paniek of bang, zijn in principe gezond dus we moeten het fysiek aankunnen maar we onderschatten het zeer zeker niet en proberen ons goed te blijven informeren en aan de maatregelen te houden.

Het besef van deze isolatie kwam langzaam binnen bij het verwijderen van alle sociale evenementen uit de agenda voor de aankomende periode. Heel raar, maar deze nieuwe manier van leven geeft ook rust..

We zijn vooral op contacten in de straat aangewezen, wat gelukkig heel fijn is. Even overleggen op straat, klagen, speculeren of hulp bieden.

En we denken maar niet té ver vooruit, “Wat als dit” .. Wat als dat” .. Heeft geen zin, we zien het allemaal wel.

Is er iemand bij jou thuis ziek?

Mijn oudste dochter is verkouden geweest, geen verhoging of andere zorgen. Mijn man is nog wat snotterig, en blijft zoveel mogelijk thuis. Ik sluit hem bij voorkeur op in de schuur aka mancave..

Hoe vullen jullie de dagen?

Voor een deel de kids aan het werk zetten en/of vermaken (andere deel moeten ze zelf doen/kunnen) in combinatie met klusjes in/om huis en tuin waar je anders nooit aan toekomt.  Zo heb ik 3 muurtjes geschilderd en 1 muur behangen (iets wat al 2 jaar klaar lag)

Verder vullen we de dagen met lezen, spelletjes, puzzelen, eten en wijnen.. (denk +5 kilo hierna). En als de dames in bed liggen wij k.o. op de bank, zoals altijd, haha!

Verder probeer ik wat te bewegen door te fietsen en oefeningen te doen in huis en Rikko loopt hard.  En we laten regematig de kinderen uit.   

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie

Wel prima, ze kunnen ze hele dag leuke dingen doen dus vooralsnog geen geklaag. Elke avond moeten ze klokhuis en jeugdjournaal kijken om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Ze vinden het huiswerk leuk en wisselen dat af met (buiten)spelen. En extra schermtijd moeten ze wel verdienen, dus dat ze het ook nog een beetje gezellig houden samen (Oftewel; geen gezeik).

En Peppe heeft een hekel aan zwemles dus die is blij dat dit komt te vervallen.

Werk jij met een schema voor de kinderen?

Ja, opstaan; papa en mama laten slapen en een zak chips opentrekken.

Uiteraard werken wij ook met een globaal en verantwoord programma, die overigens wel flexibel is hoor, want we zijn mensen :-). Ik krijg altijd wel een beetje jeuk van mensen die te graag willen laten zien hoe goed ze wel niet bezig zijn.

Laat je je kinderen buitenspelen?

Onze kids spelen buiten. Ze vertonen beide momenteel geen ziekteklachten, dus binnenhouden doen we niet. 

Ze fietsen voornamelijk door de straat en we hebben de regel dat ze bij niemand naar binnen mogen (geldt ook voor de achtertuinen). Ze moeten afstand van elkaar houden. Dit is wel lastig te controleren, dat realiseren we ons ook maar we blijven het herhalen, evenals op handen wassen!

Doordat de buurtspeeltuin dicht is verzinnen ze telkens nieuwe spelletjes; zoals ‘fietsje-ruil’.. ik hoop wel dat ze met hun eigen fiets thuiskomen trouwens.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Maandags altijd de grote meuk en door de weeks wat verse meuk. Maar zo min mogelijk en bij voorkeur alleen. Ik doe niet aan online boodschappen bestellen én hamsteren overigens ook niet. Er is om eerlijk te zijn niet veel veranderd ten opzichte van voor de crisis. Opvallend wel dat bij de supermarkten genoeg verse groenten en fruit liggen, maar alle diepvries frikadellen op zijn :-).

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Het is wel rustiger en de meeste klanten werken ook vanuit huis. Ons bedrijf verzorgt (in DL) ook productie en dat gaat in ploegen door.

Ik heb afgelopen weken halve dagen op kantoor gezeten, ik zit alleen dus geen kans op besmetting, en de rest van de dag werkte ik vanuit huis.

Wat is voor jouw persoonlijk de grootste uitdaging?

Trying not to kill my kids, haha! Nee hoor grapje, engeltjes zijn het….. 

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Zoek een klusje in en om huis, dat kan nu prima, je hoeft je niet te haasten. Laat je telefoon lekker vaak links liggen en probeer de genieten van de tijd, elkaar en de natuur.  Oh ja en gebruik na het wassen fijne handcreme.. droge handjes hierzo.  

We doen ook regelmatig apart dingen van elkaar en nemen dan 1 kind mee om te fietsen of iets dergelijks. Anders zit je de hele dag op elkaars lip, héél gezellig wordt het daar niet van :-).

En we willen elk weekend eten afhalen bij één van onze lievelingszaken:
O.a De kipjes vd dagmarkt voor de AH in de binnenstad van Enschede, mrs Brown, cafe Sprakel, van Doorn en Doorn, en pizzeria Pulcinella.

Keep calm, This too shall Pass.

Meer interviews lezen?

Vind hieronder de eerdere interviews:
#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk
#4: Door het glas met Evelien Bolt, moeder van 3
#5: Door het glas met Wendy ter Bekke, moeder van 3
#6: Door het glas met Nienke Veltman, moeder van 3

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.