Interview: Ellen van MamaLoe kinderschoenen

Door

Ellen heeft zo’n tof bedrijf, een pipowagen waarin ze schoenen verkoopt. Met MamaLoe vind je haar en de kinderschoenen op verschillende locaties, ontzettend leuk dit idee. Ze bestaat nu ruim een jaar en ze leeft haar droom, gaaf hè?
 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Ellen Schram ik ben 39 jaar. Getrouwd met Rik en moeder van Sam (2006) en Evi (2008). Ik heb een mobiele Kinderschoenenwinkel MamaLoe (kinder)schoenen en sinds een aantal maanden heb ik ook Flabbergasted, sieraden & meer. Ik verkoop leuke kinderschoenen vanaf maat 24-41 ongeveer. Daarnaast leuke accessoires voor kinderen. Flabbergasted is vooral gericht op leuke look a like ringen maar ook oorbellen, tasjes, armbanden en portemonnee’s.

Mamaloe kinderschoenen

 

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Ik heb al jaren een administratieve baan voor 20 uur in de week. Verkoop heb ik altijd leuk en interessant gevonden. Heidi Wevers van Women, wait. kwam met het idee: Ellen, ik denk dat je iets met betaalbare kinderschoenen moet gaan doen. Op dat idee ben ik voort gaan borduren en heb daar vervolgens het hele MamaLoe concept omheen bedacht. Dat concept bedenken en uitvoeren is bijna het leukste. Ik was altijd al wel creatief maar door de hectiek van een gezinsleven was dat weer iets weggezakt.

Mamaloe kinderschoenen
 


Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Ik run het alleen, maar op de marktjes krijg ik vaak hulp van Julia de dochter van een vriendin. Ook mijn man Rik helpt eigenlijk ook altijd op de marktjes. Mijn dochter Evi vind het allemaal reuze interessant: winkeltje spelen. Voor haar heb ik nu een miniconcept bedacht: Evi’s Bakery. Ze verkoopt koekjes en cakejes e.d. en moet van de verkoop zelf weer ingrediënten kopen voor het volgende marktje. Zo leert ze hoe het werkt met in/verkoop en vraag en aanbod ;-).

Mamaloe kinderschoenen

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Tja alle ballen hoog houden zeg maar… Ik zeg ook altijd we zijn geen standaard gezin. Onze zoon Sam heeft een vorm van autisme en wij weten niet beter dat het vaak niet altijd soepeltjes verloopt hier in huis. Maar ach, wat is standaard tegenwoordig?

Ik ben het vooral gestart omdat het echt iets van mij is…mijn miniwinkeltje waar ik extra energie uit haal. Uiteraard is het bij slecht weer ook wel eens niet zo leuk hoor…dat hoort er ook bij. Ik merk wel dat een sociaal leven volop vasthouden ernaast lastiger is. Daar moet je echt moeite voor doen. En ons huishouden? Zegt Jan Steen je iets? 😉

Mamaloe kinderschoenen

 

 

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Probeer in alle hectiek van een gezinsleven jezelf wel steeds de vraag te stellen: Is het werk wat ik doe echt wat je wilt of heb je een andere droom? Soms kan die droom even niet…maar blijf hem ergens dicht bij je houden! Er komt een moment waarop het vast wel kan! Soms is een droombaan niet haalbaar maar kan je wel meer voldoening halen uit een kleine aanpassing (vrijwilligerswerk, cursus volgen enz. enz.)…daarvoor moet je soms wel out of de box gaan denken.

 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Het contact met mensen en kinderen. Dat is veruit het leukst. Maar ook met de MamaLoe keet vol leuke spulletjes weggaan en dan hopelijk wat minder vol thuis komen, leuke reacties, blije kindjes dat zijn wel de dingen die dit werk zo gaaf maken.

 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Oef dat weet ik niet. Daarnaast weet je toch nooit wat er gebeurt in vijf jaar. Ik denk minder lang vooruit. Mijn man en ik hebben beiden ouders die kwakkelen met hun gezondheid. Dat zet je wel aan het denken. Eerst de webshop afmaken. Dat wil ik al heel lang. Zodat ik heel Nederland kan veroveren! Dat lijkt me echt super tof.


Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Ik ben gek op de binnenstad en alles wat daar te beleven valt. Terrasje pakken en chillen in ’t zonnetje. Maar ik wordt ook blij van een ijsje eten bij De Pinguïn en van het super lekkere Italiaanse eten in losser bij: Isolabella. Aanrader!
 

Op de hoogte blijven van Mamaloe?

Wil je op de hoogte blijven van Mamaloe en zien wanneer MamaLoe waar te vinden is? Volg MamaLoe dan op Facebook: MamaLoe Facebook.
 

Meer interview lezen?

Kennis maken met meer stoere moeders? Hier vind je een overzicht van alle interviews die op Vettt verschenen.

Mamaloe kinderschoenen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.