Interview: Evelien van Appeltjes van Oranje

Door

In het interview van de maand juli interview ik Evelien Bolt. Evelien is eigenaar van eetbar Appeltjes van Oranje in de Walstraat in Enschede. Ze maakte een complete carrièreswitch, van werken in de kinderopvang naar restaurant eigenaar. Vettt Stoer! Lees mee…

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Evelien Bolt, 33 jaartjes jong en woon samen met Dennis in Enschede.
Samen hebben we een zoon Dorus Molly (1 jaar). Sinds 2010 ben ik eigenaresse van Eetbar Appeltjes van Oranje.

 

Hoe ben je erop gekomen om Appeltjes van Oranje te beginnen?

Na 9 jaar werken in de kinderopvang was ik zó toe aan een nieuwe uitdaging!
Iets voor mezelf beginnen, dat had ik me jaren eerder al voorgenomen.
Een eigen kinderdagverblijf runnen? Of toch mijn passie en grootste wens in vervulling laten gaan?? Namelijk een klein horecabedrijf beginnen.
In het gezellige Den Bosch, waar mijn zusje woont, stikt het van de inspiratie.
Alle ideeën heb ik verwerkt in mijn plan. Januari 2010 stopte ik met dromen en hakte ik de knoop door om in november mijn “Appeltjes van Oranje” te openen in de Walstraat. Ik heb mijn baan opgezegd en stapte, met weinig horeca ervaring, het nieuwe avontuur in. RETE-SPANNEND!

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Alleen, maar Dennis is mijn steun en toeverlaat achter de schermen.

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Op dit moment zitten we in een goede flow.  Dennis is groepsleider en werkt veel vroege diensten, zodat wanneer hij thuis is, ik ‘s middags naar Appeltjes kan. Tja, heel gezellig is het niet altijd, maar lang leve de maandag! Onze weekend dag. Wanneer we allebei ‘s avonds werken wordt Dorus vertroeteld door zijn lieve oma of opa.

Appeltjes van Oranje

Dennis, Evelien & Doris

Dorus gaat 1 middagje in de week naar een gastouder. Hij vind het heel gezellig en wij hebben even onze handen vrij. Even shoppen, een lekkere lunch of tijd om zakelijke afspraken te plannen. Sinds januari heb ik mezelf voorgenomen 4 avonden te werken in plaats van de 5 die ik deed. Dit geeft meer rust en tijd, ook voor de huishoudelijke klusjes.

Het grote sociale leven dat we hadden is de afgelopen jaren wel wat minder geworden helaas. Maar we houden van (verjaardags)feestjes! Alleen dan wat later op de avond. Vroege vogels zijn we nooit geweest, koffie met gebak sloegen we altijd al over.

‘s Morgens vrij zijn geeft me de tijd om af te spreken met vriendinnen, en dat is heel erg fijn.

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Volg je droom. Het geeft je zoveel energie om datgene te doen wat je het allerleukst vind. De afgelopen 5 jaar heb ik heel veel geleerd, ook over mezelf.. Hier kan geen opleiding tegenop. Geloof in je ideeën en GA ERVOOR!

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Ik mag samenwerken met een team van lieve collega’s. De meesten zijn al jaren werkzaam en onderhand zijn we ‘de Appeltjes-familie’ geworden. Appeltjes van Oranje is mijn 2e huiskamer. Ik geniet iedere avond weer van de gezellige gasten en het leuke, ongedwongen contact dat we hebben.

Appeltjes van Oranje

Appeltjes van Oranje

 

Hoe ziet Appeltjes van Oranje over 5 jaar uit?

Dat is een moeilijke vraag. Mijn voornemen is in ieder geval te blijven doen waar ik plezier in heb. Of dat Appeltjes van Oranje is of een nieuwe uitdaging…ik weet het nog niet. Ik heb me voorgenomen dat wanneer Dorus naar school gaat, ik niet meer ‘s avonds wil gaan werken.

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Enschede is de stad waar ik graag ben. Er worden zoveel leuks georganiseerd!
Zoals het Food Truck Festival TREK. Fantastisch toch?!
Wanneer het zonnetje schijnt stap ik graag op de (bak)fiets. Het park in, de kinderboerderij ‘t Wooldrik en voor een theetje met vriendinnen
bij ik en mijn moeder. Ik geniet van alle nieuwe initiatieven, zoals The Upperside, wat een fijn plekje én heerlijke broodjes.

Bij Appeltjes van Oranje zijn kids meer dan welkom! De gerechten worden geserveerd in kleine pannetjes. kinderen kunnen dus heerlijk van alles proeven. Meer weten over Appeltjes van Oranje? Neem een kijkje op de website van Eetbar Appeltjes van Oranje

 

Meer stoere Twentse moeders leren kennen?

Kijk hier voor alle interviews met de Twentse moeders die tot nu toe zijn geïnterviewd voor Vettt.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Mariska van der Meer
  juli 1, 2015

  Inspirerend verhaal! Grappig, ik had haar ook op mijn lijstje staan 😉

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juli 1, 2015

   Mooi he! Ik word er ook blij van 🙂