Interview met Liselotte van BLOEM

Ik leerde Liselotte van ‘Bloem’ kennen doordat ik bloemen bij haar bestelde. Ze kwam ze persoonlijk langsbrengen én zette ze ook nog even op de vaas voor mij. We kletsten en ik werd me toch een potje enthousiast. Diezelfde avond bedachten we de eerste Vettt workshop die we samen zouden gaan doen. En inmiddels staat de tweede al gepland, we gaan onder leiding van Liselotte op 16 oktober een herfstboeket maken. Maar wie is ze nou, die leuke Liselotte? Lees mee!

Wie ben je en wat doe je voor leuks?

Ik ben Liselotte, woon samen met Barend en onze kinderen Evelien(12), Veerle(9) en Cas(6). Ik ben inmiddels al 27 jaar bloembindster in hart en nieren! Ik werk op bestelling en verzorg bloem-abonnementen voor bedrijven en particulieren, workshops, bruidsbloemen en rouwbloemen. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om bloemen te verzorgen voor evenementen of partijen. Ik werk vanuit mijn atelier en heb dus geen fysieke ‘winkel’.

Hoe ben je op het idee gekomen om met Bloem te beginnen?

Voordat ik kinderen kreeg heb ik veel workshops gegeven, dus werkte ik al deels voor mezelf. Door het jonge gezinsleven kwam dat stil te liggen en werkte ik een paar uur per week in loondienst. Na zo’n 9 jaar begon het weer te kriebelen en besloot ik voor mijzelf te starten met Bloem. Mijn man heeft mij daar wel bij over de streep getrokken!

 

Liselotte tijdens een eerdere Vettt Workshop bloemschikken

Run je Bloem alleen of met anderen?

Ik run mijn bedrijf in principe alleen, maar om het goed te kunnen doen heb ik veel hulp van mijn man. Ik werk zoveel mogelijk als de kinderen in bed liggen, dat is dus veel in de avonden en onder schooltijd.

Hoe combineer je het allemaal? Je eigen bedrijf, je gezin, je sociale leven en het huishouden?

Huishouden wat is dat :-)? Een huis is om in te leven en dat gebeurd bij ons zeker met 3 kids! Ik vind het belangrijk dat het netjes en schoon is, maar het heeft niet mijn prioriteit. Ik vind Quality time met het gezin en tijd voor vrienden net wat belangrijker :-). Voor ons sociale leven maak ik tijd, dat lukt de ene week beter dan de andere.

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Ik zou andere moeders mee willen geven, om jezelf niet teveel op te leggen. Je kunt nou eenmaal niet alles te gelijk. Laat het los, ik weet dat het moeilijk is :-). En maak vooral leuke herinneringen met je gezin en wees ten aller tijden een luisterend oor voor je kinderen!

Wat vind je het allerleukst aan je eigen bedrijf?

Het leukst aan mijn bedrijf vind ik dat ik los kan gaan met mijn eigen stijl, mijn eigen tijd kan indelen (handig met kinderen!) en veel leuke mensen ontmoet!

Hoe ziet Bloem er over 5 jaar uit?

Over een jaar of 5 hoop ik ergens een leuk atelier met meer ruimte te kunnen huren voor o.a. workshops, maar ook voor de rest van mijn bloem-kunstwerkjes. En dan zou ik het liefst ook een winkel hebben zodat ik ook buiten de bestellingen een mooi bloemetje bij me kan halen.

Bloem

Een bruidsboeket die Liselotte maakte. Fotocredits: Ikfotografie.nl

Wat is je favoriete plek in Twente?

Mijn favoriete plek in Twente is toch echt wel Enschede. Ik vind de stad, het centrum steeds gezelliger worden. Vanaf ons huis ben ik binnen 5 minuten in het buitengebied, heel fijn, want ik hou heel erg van zowel de stad als de natuur. Heerlijk die afwisseling! Verder vind ik Buurse te gek, het Witte veen is prachtig om te wandelen. En een andere favoriet is het park bij Schenkerij Wattez in Enschede.

Bloemschik workshop door Liselotte op 16 oktober

Op 16 oktober verzorgt Liselotte weer een workshop herfstboeket maken. Wil je er meer over weten of je inschrijven ga dan naar deze link.

Wil je meer weten over Bloem? Je kunt Liselotte en haar bedrijf via Facebook en Instagram volgen.

Bloem

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.