Vettte inzamelingsactie voor de Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Door

Gastblog door: Esther Sessink-Top

Sinds dit jaar beschikt het Medisch Spectrum Twente in Enschede over een Ronald McDonald Huiskamer. Een plek in het ziekenhuis waar ouders van zieke kinderen even tot rust kunnen komen in een ontspannen omgeving. Misschien heb je er al wel het één en ander over gehoord. De officiële opening gaat begin juli plaatsvinden.

Op dit moment wordt er al mooi werk gedaan door o.a. een grote groep vrijwilligers die in de Ronald Mc Donald Huiskamer vrijwilligerswerk verrichten, fantastisch! Aankomend weekend (zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021) vindt er een groot, landelijk event plaats en ik ga daaraan meedoen: Homewalk 2021. We gaan in estafettevorm 24 uur wandelen om zo veel mogelijk geld ophalen voor de Ronald McDonald Huiskamer Enschede, ons streefbedrag is €25.000,- en we zijn al een eind op weg!

Wie ben ik?

Mijn naam is Esther Sessink-Top en samen met mijn man Erwin zijn wij ouders van Bram, Tijs ✩ en Daan. We wonen op de Laares in Enschede.

Toen ik een paar maanden geleden door mijn vriendin Angelique ten Wolde gevraagd werd of ik mee wilde doen aan een actie voor het Ronald McDonald Kinderfonds, hoefde ik niet lang na te denken. In mijn omgeving heb ik meerdere voorbeelden van gezinnen die eens, of geregeld gebruik hebben moeten maken van een Ronald McDonald Huis. Ik heb van dichtbij gezien hoe belangrijk het is om dichtbij je kind te kunnen zijn bij (spannende) medische behandelingen! En hoe mooi is het dat dat nu ook in Enschede kan met de Ronald McDonald Huiskamer. Geld inzamelen voor dit belangrijke en fantastische doel, oók nog eens door samen te bewegen; als manueeltherapeut sprak mij dit direct erg aan.

Het plan voor de Ronald McDonald Huiskamer

Het plannetje kwam van onze teamcaptain Miriam Franken. Zij is ook vrijwilliger in de Ronald McDonald Huiskamer en samen met Angelique was zij zo enthousiast over deze actie dat ze een team hebben gevormd die nu bekend staat als ‘Team Huiskamer Enschede’. Aankomend weekend is het zover! Ruim 1400 deelnemers gaan door heel Nederland meedoen aan de HomeWalk, HomeRun of HomeRide om er een onvergetelijke @Home- editie van maken.

Mede dankzij deze sportieve inzet van alle teams kunnen 7.348 gezinnen die jaarlijks in Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun zieke kind zijn.

Een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind. We zijn er ontzettend trots op dat wij ons steentje bij kunnen dragen aan de Huiskamer in onze eigen regio. We hebben al een immens bedrag opgehaald, al veel meer dan we hadden durven dromen. Maar, er zijn vast nog mensen die niet van onze actie hebben gehoord, vandaar deze oproep. En oh zo belangrijk, want de Ronald McDonald Huizen en -Huiskamers zijn volledig afhankelijk van sponsoren en donaties.

Huiskamer
Vlnr: Sander Keuter, Rick de Wals, Roy Theussink, Daniëlle Gerritsen, Niels Keuter, Karine Koopmans – van Riel
Miriam Franken, Pascal de Vries, Angelique ten Wolde, Esther Sessink – Top.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede?

We vertrekken zaterdag 26 juni om 12:00 uur om met een team van 10 vrijwilligers 24 uur non stop te wandelen in estafettevorm. Op zondag 27 juni om 12:00 uur hebben wij dan tenminste 120 km gelopen. Dit alles doen wij met als doel om een fantastisch bedrag op te halen. Wil jij dit team en daarmee dus de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede helpen naar ons streefbedrag van €25.000? Je kunt een donatie doen via deze link: Team Huiskamer Enschede. Elke euro is welkom!

Wil je ons aankomend weekend volgen en aanmoedigen? Volg dan het Instagram account dat voor dit event is aangemaakt: homewalk_teamhuiskamerenschede.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.