Je handen vrij met een baby

Net moeder geworden, je kraamweek overleefd en dan besef je ineens dat je lieve kleine baby’tje ondanks dat het nog weinig kan toch elke seconde van je dag claimt. In ons geval ging het ook nog eens over een  onrustige baby (huilbaby blijft een rotwoord).  Je partner komt ’s avonds thuis en je hebt met geluk net je badjas verruilt voor normale kleding. Voor ons was het dragen van Kees (babydragen) echt een uitkomst, wat fijn! 

Eerste week overleefd: check!

De kraamzorg was weg, Arthur was weer aan het werk en ik was er helemaal klaar voor. Lekker genieten samen met Kees. Ik zag mezelf lekker wandelen, lunchen met vriendinnen en vooral genieten van Kees. Dit liep allemaal net even anders. Na de eerste week werd Kees al erg onrustig en huilde het grootste gedeelte van de dag. Verborgen reflux leek de boosdoener. Die pakten we aan, maar de onrust bleef. Dit was helemáál niet leuk en al zeker niet wat ik ervan had verwacht. Aan het eind van een dag zat ik samen met Kees totaal gesloopt op de bank. Negen van de tien keer niet eens de tijd gehad om me om te kleden, laat staat nog iets in huis te doen.

In de zwangerschap had ik van Arthur al een hele mooie elastische draagdoek gekregen, leuk met een wit-grijs streepje. Ik bedacht dat dat wel fijn was voor Kees, zo zat hij in ieder geval rechtop. Wát een life-safer! Kees was een stuk rustiger dicht tegen mij aan en ik had weer twee handen vrij om ook nog iets te doen. Denk nou niet dat ik nu eens lekker rustig op de bank kon gaan liggen/zitten, want nee onze lieve Kees wilde wel dat we bleven lopen/bewegen (goed voor die zwangerschapskilo’s, die er overigens nog niet af zijn!). Deze elastisch draagdoek is makkelijk te knopen. Je knoopt hem om en daarna doe je pas je baby er in. Vooral voor de eerste periode waarin ze nog niet zo zwaar zijn, vond ik het babydragen op deze manier heel prettig.

Babydragen

 

8 kilo op je buik

Uiteindelijk werd Kees natuurlijk groter en zwaarder en merkte ik dat dit met een elastische doek toch wel pittig is voor mijn rug. Kees was op dat moment nog steeds onrustig en we waren er wel achter dat babydragen dan vaak het beste werkte. We hadden al een draagzak van ByKay, die je zowel op de buik als op de rug kan dragen (ook handig voor mannen die geen zin hebben om te knopen). Toch vond ik de draagzak niet zo fijn als een doek. Er kwam een geweven doek! Stevig en niet rekbaar, waardoor je het gevoel hebt dat je veel minder gewicht meedraagt. Ik had een mooie grijs-wit gestreepte van By Studio Lemonade. Deze was van 100% katoen en voelde in het begin wat stug aan, maar werd met het dragen al snel zachter. Los van de voordelen voor baby’s vond ik het zelf ook ideaal, geen gesleep met de grote kinderwagen, en een rustig kind.

 

Babydragen

En daar ga je dan…

Waar ik voor de zwangerschap altijd een beetje een geiten-wollen-sokken gevoel kreeg bij dragen ben ik er nu achter dat vooral heel praktisch en makkelijk is, met veel voordelen. Daarnaast hebben alle hipsters een mooie draagdoek, dus zo oubollig zou het wel niet meer zijn toch? 😉

Toen ik eenmaal zelf had ondervonden hoe fijn het is om Kees te dragen ging ik kijken naar mooie draagdoeken. Tip: Niet Doen! Ik kwam er al snel achter dat je voor een mooie draagdoek met gemak een paar keer uit eten kan en daarnaast ook nog de oppas kan betalen. Ik werd verliefd op een Artipoppe draagdoek, maar man, wat een geld. Uiteindelijk heb ik met mazzel een mooie tweedehandse op de kop kunnen tikken. Ook daar kwam ik achter, de doeken blijven heel hoog in waarde (zolang je er het huishouden niet mee doet) en toen ging ik overstag. Je merkt het verschil in kwaliteit echt. Kees is nu ruim 9 maand en ik draag hem nog af en toe, hij is van de grootste onrust af en vindt het vooral leuk om rond te kruipen en te kijken en die vrijheid geef ik hem graag!

Babydragen

Knopen van de draagdoek

Vaak hoor ik dat mensen het knopen zo’n gedoe vinden en er daarom maar niet eens aan beginnen. Mijn ervaring is dat het supermakkelijk is. Natuurlijk zijn er heel veel knopen mogelijk, maar eerlijk gezegd gebruik ik er maar een.  Voor mij is het dragen praktisch en prettig, maar niet een doel op zich. Op YouTube zijn genoeg filmpjes te vinden met knoopinstructies. Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer draagconsulentes die er echt verstand van hebben. Deze blog is puur gebaseerd op mijn eigen ervaring, ik ben eigenlijk ook maar een ‘draagleek’ 🙂

Mocht je meer willen lezen over mijn leven en mijn leven als mama? Neem dan eens een kijkje op mijn persoonlijke blog: Meisjesmama.nl.

Over Anique

Meer blogs van Anique lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Ora
    augustus 11, 2017

    Anique!!
    Je bent zo’n leuk mens & je blogs zijn erg mooi verwoord, eerlijk, tikkeltje herkenbaar & inspirerend opgezet! Ik zal ze voortaan volgen!! Succes met alles wat je doet en extra genieten van (nu nog) kleine Kees! ♡