5 x jongensuitjes

Door

Heerlijk dat het weer voorjaar is; de zon die vaker schijnt, de natuur die ontwaakt en er is weer levendigheid buiten. De ideale tijd om er ook weer lekker op uit te trekken. Hier wat echte jongensuitjes.

#1 Jongensuitjes: Escaperoom Morskieft

Dat je bij speeltuin Morskieft in Reutum onwijs gaaf kan klimmen en klauteren, dat weten de meeste kinderen wel. Maar dat je er sinds kort ook een escaperoom hebt, dat is nog niet bij iedereen bekend. Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar zijn er 2 verschillende soorten kamers, één waarin je moet overleven (Survival) en één waarin je met een ruimteschip door het heelal reist en nog maar weinig zuurstof hebt (Heelal). Je hebt 60 minuten om te ontsnappen. Daarna kun je je nog even uitleven in de speeltuin.

www.escaperoommorskieft.nl

#2 Jongensuitjes: Irrland Duitsland

Duitsland kent zulke gave speelparken! Kennen jullie Irrland bijvoorbeeld al? Het is misschien wat verder rijden dan jullie gewend zijn (een kleine 2 uur vanaf Oldenzaal, waar wij wonen), maar het is echt de moeite waard om hier een dagje uit te gaan. In dit 300.000 m2 grote speelparadijs heb je namelijk meer dan 8.000 m2 aan spel- en attractieschuren, er is een indoor klimpark en er zijn megaveel glijbanen. Vergeet bij mooi weer de zwemkleding niet voor het nodige waterplezier.

Irrland

#3 Jongensuitjes: Outdoor kartbaan Oldenzaal

Iets wat al heel lang hoog op mijn verlanglijstje staat, is karten. We wonen op fietsafstand van de Kartbaan Oldenzaal, maar hebben er nog nooit een rondje gereden met de kinderen. Vanaf 8 jaar mogen ze al in een eigen juniorkart rijden. Jongere kinderen kunnen met een volwassene in een duokart. Dat mag al vanaf 4 jaar. Deze lente toch maar eens doen!

 

#4 Jongensuitjes: AvaTarz

Nog een stoer uitje op het Hulsbeek: klimmen bij AvaTarZ. Dit gave klimbos heeft een aantal geweldige parcoursen op 2 tot 4 meter boven de grond voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Hier kunnen ze lekker klimmen en klauteren over maar liefst 30 stoere hindernissen. Langs touwladders klim je naar boven en over bruggen wiebel je van de ene naar de andere boom. Dit klimparcours heeft een speciaal veiligheidssysteem, waardoor kinderen continu gezekerd zijn. Het grote voordeel daarvan is, dat begeleiding hierbij niet nodig is. Mocht je zoon het toch nog een beetje spannend vinden, dan mag je zelf ook mee klimmen!

 

Avatarz klimpark

#5 Jongensuitjes: Skatepark de Fabriek

Een leuk jongensuitje voor de stoere skaters. Voor € 5,00 kun je bij skatepark de Fabriek je kunsten oefenen. Tegen een meerprijs kun je er een board en bescherming huren, maar je mag ook je eigen step of pennyboard meenemen. Als beginner is het wellicht een idee om eerst 2 lessen te volgen. Zo krijg je de beginselen van het skateboarden goed onder de knie. En als het goed bevalt, kun je vervolglessen nemen.

Kinderfeestje

Kinderfeestje

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.