Jouw Marktkraam!

Door

Van online weer naar offline, hoe grappig is dat! Jouw marktkraam is een franchise concept waarbij je een soort ‘kast’ kunt huren om je eigen spullen in te verkopen. Marktplaats maar dan als ‘tastbare’ winkel. Tof idee en ik ging er kijken.

Je hebt mensen die de mooiste spulletjes vinden in tweedehands winkels en op rommelmarkten, ik behoor niet tot die groep. Ik tik wel eens iets op de kop, maar meestal blijkt dat later een miskoop. Vriendin Anke behoort tot de groep speurders die de fijnste spulletjes weten te scoren, ze ging gelukkig mee :-). Ik was in goed gezelschap!

Jouw Marktkraam

De etalage, met supertoffe retro spulletjes!

 

Huur een kast!

Afgelopen donderdag stapten we gelijk na het werk op de fiets richting Jouw Marktkraam aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Ik had al wel wat gehoord over het concept en deze winkel, ik verwachte een kleine winkel met een stuk of 30 kasten. Niets was minder waar. Wat een megapand vol met kasten met tweedehands spullen. Zie de foto hieronder.

Jouw Marktkraam

Anke (links) in actie! Aan de linkerkant staan ook nog allemaal kasten maar die zie je hier niet. Het is echt groot!

Kasten met speelgoed, kasten met kleding, toffe vintage adidasje, een retro broodrooster, een hondenbench, glaswerk, fietsen, muziek instrumenten, sieraden, emaille pannen en kasten met echt van alles en nog wat. Oh en ook een kast met hele gave bekers, speurneus Anke was me helaas net voor :-). Ik vond een super coole retro broodrooster, maar het leek me verstandiger om hem daar te laten. Ik ging in de winkel testen of hij het deed, ik zal jullie de details besparen. Maar denk in ‘rook’.

Jouw Marktkraam

Anke’s aanwinst, voor 5 Euro was deze van haar. Roosjes moest ze er zelf in doen 🙂

 

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk simpel. Je huurt een kraam voor 25 Euro per week (de tweede week betaal je geloof ik 20 Euro). Je richt de boel gezellig in, je bedenkt zelf de prijsjes en die plak je op je items. Alle prijsstickers zijn voorzien van een barcode zodat de 2 jonge en superleuke eigenaresses van deze Franchise onderneming precies kunnen zien wat je aan het einde van de week verkocht hebt. Tussendoor mag je ze mailen om te kijken hoe de verkoop gaat en kun je eventueel de kraam weer aanvullen. En als je op het einde nog spullen over hebt dan neem je ze mee naar huis OF je schenkt ze aan de Goede Doelen Kraam. Tof toch?

 

Verkooptips

Corine en Janneke, de twee enthousiaste franchise nemers van de locatie in Enschede geven je graag tips. Ze laten je ook voorbeelden zien van kasten die het goed doen. Enkele tips van de sluier vind je hieronder, doe er je voordeel mee 🙂

 • Hou je kast overzichtelijk. Pak hem niet helemaal vol, vul liever wat vaker aan.
 • Kleding doet het erg goed!
 • Hebbedingetjes voor in huis gaan goed
 • Lp’s lopen ook als een malle 🙂
 • Kinderkleding is minder populair

Dit is zo’n concept waarover ik iedereen wil vertellen, jullie dus ook! Je kunt natuurlijk ook al je oude spullen meeslepen naar een rommelmarkt, maar dit is zo ontzettend veel relaxter en leuker. Je hoeft niet een hele dag in een koude hal te staan en ook het afdingen blijft hier achterwege. Hoe relaxed! Als je niet zoveel te verkopen hebt kun je het ook eerst eens voor een weekje proberen met bijvoorbeeld een vriendin. Ga er eens kijken en kom er zelf achter dat het echt heel erg leuk is!

 

De hamvraag: verdien je er wat mee?

Laat ik net toevallig 2 personen kennen die al een kast heeft ingericht, ik heb eens gevraagd of én hoe lucratief het is. Een beetje brutaal, maar hey, dat willen we toch weten? Lucratief is het. Ik kreeg van verkoper M. het bericht dat ze er 100 Euro per week aan overhoudt. Dat overtreft mijn verwachtingen! Verkoper A. heeft het slechts een week volgehouden met een kleine winst van 8 Euro.  Maar zij had er vooral kinderkleding in, daar kom je blijkbaar minder snel vanaf. Ik trek hier wel mijn conclusie: ik ga ook een kast inrichten!

Op de site van Jouw Marktkraam vind je  een overzicht van steden waar Jouw Marktraam actief is. Op dit moment nog alleen in Leeuwarden, Bolsward en Zeist. Heb jij of iemand die je kent een passie voor tweedehands, misschien dat je het concept in andere Twentse steden kunt doorvoeren :-). Meer informatie vind je op de site van Jouw Marktkraam.

Wil je eens kijken bij Jouw Marktkraam in Enschede? Je kunt er van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 terecht en op zaterdag van 10.00 tot 17.00. Je vind Jouw Marktraam aan de Haaksbergerstraat 318 in Enschede, meer informatie vind je via deze link: Jouw Marktkraam Enschede.

Shopse én verkoopse! Heb je zelf een kast bij Jouw Marktkraam? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Liefs,
Yvette

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Janaki
  mei 24, 2015

  Wat grappig om te lezen dat kinderkleding niet goed loopt. Ik heb een marktkraam in Bussum, en daar gaan kinderkleding en speelgoed als warme broodjes over de toonbank!

  • Vettt.nl
   mei 27, 2015

   Ja wat kan dat verschillen zeg! Super dat het in Bussum zo goed loopt. Superleuk concept vind ik het. Maar het zal ook wel van tijd tot tijd verschillen en het ligt er vast aan hoe de kraam is ingericht en hoe de kleding eruit ziet :-).

 • boukje
  juli 18, 2015

  wij hebben nu 1 week een kraam. in drachten en hadden in het begin baby speelgoed en eigenwijs natuurlijk .ik had al eerder gelezen dat dat niet liep. toch wat ingekocht maar inderdaad na een paar dagen er weer uit gehaald. immers zonde van de ruimte het te laten liggen .en over gegaan woonaccessoires .er voor in de plaats terug gedaan .maar indredaad ik zag de verkoop stijgen