Junior gezelschapsspelletjes voor het hele gezin

Wie zat er vroeger niet met het hele gezin aan tafel ‘Mens erger je niet’ te spelen? Met een bakje chipjes, een glaasje ranja en een dikke glimlach op je gezicht. Wanneer je net je moeder van het bord had afgegooid natuurlijk ? Ik kon er echt van genieten wanneer iedereen de tijd nam om samen aan tafel te komen om een spelletje te spelen. Ik ben echt zo’n gezelschapsmens die iedereen graag bij elkaar heeft. Al was het maar een potje kwartet. Ik ben nog steeds gek op gezelschapsspelletjes en vind het zo leuk dit door te geven aan mijn jongens. We vinden het heerlijk om na school of op een zondagmiddag met zijn allen aan tafel te gaan voor een potje Rummikub of Frozen Memory. Hier zijn ze trouwens echt goed in, ik onthoud slechts de laatste 2 kaartjes, als het meezit! In deze blog 5 toffe Junior gezelschapsspelletjes voor het hele gezin.

JUNIOR varianten van 999 Games

Ik ben gek op ‘grote mensen’ spelletjes zoals Monopoly, Carcassonne, Scrabble, Risk, Rummikub en Party & Co. Let the game begin! Maar met wie? Want deze spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Best jammer dus, dat ik deze gezelschapsspellen nog niet met mijn kinderen kan spelen. Maar gelukkig verkoopt 999 Games, uitgever van te gekke bordspellen, heel veel junior gezelschapsspelletjes. Hoe leuk is dat?

Hieronder 5 leuke Junior gezelschapsspelletjes van 999 Games

Junior gezelschapsspelletjes

Mijn top 5 junior gezelschapsspelletjes

#1 30 Seconds Junior (7+)

30 Seconds is echt een super leuk gezelschapsspel. Vooral op feestjes en partijen. Je maakt teams en probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Slappe lach gegarandeerd! Deze junior variant bevat, heel passend, begrippen voor kleinere kinderen. Te koop bij Bol.com via deze link.

#2 Carcasonne Junior (4+)

Carcassonne is echt een heel leuk en verslavend (uit eigen ervaring) bordspel waarbij het bord in de loop van het spel gevormd wordt. Mijn kinderen snappen hier dus echt helemaal niets van, dus ik ben zo blij met de sterk vereenvoudigde junior variant, waarbij de landschaptegels altijd passen. Carcasonne is te koop bij Bol.com via deze link.

#3 Regenwormen Junior (5+)

Regenwormen voor grote mensen is een snel dobbelspel, waarbij je soms risico’s moet nemen. Al dobbelend moet je zoveel mogelijk regenwormen bij elkaar spelen. Regenwormen Junior is een vereenvoudigde variant, waarbij kinderen, heel simpel, het aantal verzamelde symbolen tellen.  We moesten de spelregels even goed lezen, maar hierna is het echt een leuk spel! Dat je ook met twee personen kunt spelen. De Junior variant heeft ook stevige kartonnen tegels, kidsproof dus! Regenwormen Junior is te koop via deze link.

#4 Catan Junior (6+)

Wie kent het spel ‘De Kolonisten van Catan’ niet? Je waant je volledig in het tijdperk van de ontdekkingsreizen, waarbij je schepen een onbewoond eiland, Catan, ontdekken. Het volwassen spel heeft talloze uitbreidingssets. Maar voor kinderen is er een compleet losstaande editie; de junior piratenvariant. Je bouwt forten en roept de hulp van Coco de papegaai in. Ravi (7) vindt het echt een ontzettend leuk spel, misschien is dit wel zijn favoriet. Catan Junior is te koop via deze link.

#5 Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur (5+)

In het bordspel probeer je te overleven in het stenen tijdperk. Tijdens het spel zijn er talloze manieren om aan punten te komen. Onthoud goed waar welk fiche ligt (daar zijn mijn kinderen zeker beter in!) en verzamel grondstoffen. Bouw nu als eerste 3 hutten! De junior variant is helemaal aangepast op kinderen vanaf 5 jaar, maar nog steeds hartstikke leuk voor volwassenen. Dit spel is te koop bij Bol.com via deze link.

Lees ook de blog van Marloes Kroeze over haar 6 favorieten gezelschapsspellen voor het hele gezin.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met 999 Games.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Lenka
    december 20, 2018

    Wij deden vroeger altijd Catan! Ik heb het nu niet, dus lijkt me geweldig!