Kids love it: medailles en hardlopen! Zondag 10 september weer de Rabobank Kidsrun

Door zondag, september 3, 2017 0 Permalink 0

Dat Pippa vorig jaar niet mee kon doen aan de Rabobank Kidsrun van de Singelloop werd me niet in dank afgenomen. Ik had helemaal niet in de gaten hoe graag ze erbij had willen zijn (lees: een medaille willen krijgen). We wonen zelf aan de singel. Ze heeft mij (in een ver verleden) en heel veel bekenden al aan staan moedigen. Dat ze zelf mee kan doen én als kroon op haar loop ook nog een medaille krijgt, dat lijkt haar helemaal te gek. Dus yes, dit jaar zijn we erbij!

Team up!

De meeste scholen in de gemeente Enschede promoten de Rabobank Kidsrun fanatiek. Via school kunnen kinderen zich tot en met dinsdag ook nog eens gratis inschrijven. Maar ja, de eerste schooldag is pas morgen, de Rabobank Kidsrun is zondag 10 september al. In de vakantie heb ik er zelf eerlijk gezegd niet meer écht aan gedacht. Ik ga maandag even een berichtje plaatsen in onze klas-app of er nog meer kinderen mee gaan doen. Want hoe leuk is het om dan voor de tijd met de andere kinderen uit de klas ergens af te spreken zodat de kinderen samen kunnen lopen?

Rabobank Kidsrun +  verloting

Kinderen lopen tijdens de Rabobank Kidsrun 1 kilometer. Als iedereen na de gezamenlijke warming up opgewarmd is, kan het hardloopfeest beginnen. Er wordt in vier groepen gestart, de jongste kinderen (uit groep 1 en 2) starten als eerste om 12.15 uur. De laatste groep (kinderen uit groep 7 en 8) start om 13.20 uur. Een overzicht van alle starttijden vind je via deze link. Alle kinderen die zich hebben ingeschreven krijgen een startnummer. Dit startnummer is direct ook je lot, waarmee je kans maakt op leuke prijzen: vijf keer bouwen bij Miljata’s Bouwlab of 5 keer springen bij Bounz Enschede.

Tip: zet je naam en telefoonnummer op de achterkant van het startnummer, handig voor als je elkaar uit het oog verliest.

Rabobank Kidsrun

Warming Up, wat een feestje! Beeld: Menzis Singelloop Enschede

Gratis online inschrijven via school

Dit is het eerste jaar waarbij kinderen zich online moeten inschrijven voor de Kidsrun. Via school is deelname aan de Kidsrun GRATIS! Kinderen hebben voor de zomervakantie via school een flyer gekregen. Met een kortingscode en een speciale inschrijflink, waarmee ze zich gratis inschrijven. Die flyer heb ik gezien, maar die is ook al weer net zo hard verdwenen. Ik ga de inschrijflink en de kortingscode maandag gelijk even checken bij de juf van Pippa, die ‘m vast kan geven. De gratis online inschrijving via school sluit namelijk dinsdag 5 september 23:59 uur. 
Heb jij de link en code ook niet meer? Vraag dan maandag gelijk bij de juf of meester of jullie school ook mee doet aan de Rabobank Kidsrun van de Singelloop. Dan kun je je nog op tijd gratis inschrijven!

Doet je school niet mee aan de Rabobank Kidsrun? Dan kun je je kind(eren) zelf inschrijven, je betaalt dan € 2,50 als je je voor woensdag inschrijft. Daarna kan het nog via na-inschrijving voor € 3,00 per kind.  Inschrijven kan via deze link.

 

Rabobank Kidsrun

Beeld: Menzis Singelloop Enschede

Sponsor Join4Energy en krijg een hardloopshirt

Ieder jaar is er aan de Rabobank Kidsrun een goed doel gekoppeld.  De afgelopen jaren is dat Join4Energy. Join4Energy is een Enschedese stichting die geld inzamelt voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Veel van de kinderen met deze ziekte overlijden voor hun 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ziekte; 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar. Samen met zoveel mogelijk kinderen rennen we dus voor de energie van deze kinderen. Wil je Join4Energy sponsoren, dan kun je dit bij je inschrijving aangeven. Je kiest dan zelf het bedrag waarvoor je Join4Energy wilt sponsoren. Dat kan al vanaf 2,50 Euro. Alle kinderen die Join4Energy sponsoren, krijgen van de Stichting een echt hardloopshirt! Dit hardloopshirt wordt door bedrijven gesponsord en gaat dus niet ten kosten van de sponsorbijdrage van de kinderen.

Meer dan hardlopen: er is ook een kidsarea!

De finish en start van alle afstanden is in het Volkspark. Je vindt hier een mobiele bar en eettentjes. Ook dit jaar is er weer een kidsarea met springkussens, een clown, muziekworkshop door Somnium Music en er is een mobiele speeltuin. Voor- en na het lopen is er dus nog genoeg te doen. Een prima plek dus om zondag naartoe te gaan!
Rabobank Kidsrun

Beeld: Menzis Singelloop Enschede


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Menzis Singelloop Enschede

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.