De leukste kidsproof adresjes in Deventer

Door dinsdag, december 12, 2017 0 , , Permalink 0

Als de dagen korter en kouder worden, is Hanzestad Deventer op haar mooist. Op de Brink zijn alle bomen verlicht en zorgen fakkels en terrasheaters voor warmte en sfeer. In de smalle straatjes vind je de typische Dickenssfeer, waar Deventer zo bekend om is. Vettt’s Chantal woont in Deventer en geeft haar kidsproof tips.

Met het pontje naar Deventer

Als je parkeert aan de overkant van de IJssel, op de Worp, betaal je geen parkeerkosten. Je neemt dan de pont naar de binnenstad. Voor kinderen is zo’n boottochtje één groot feest. En het uitzicht op de skyline van Deventer is fenomenaal. Kosten: € 1,50 voor een retourtje. Kinderen jonger dan vier jaar mogen gratis mee.

Lunchtip

Het is niet moeilijk om een lunchplek in Deventer te vinden waar kinderen welkom zijn. Bijna allemaal hebben ze op z’n minst een speelhoek of wat speelgoed staan. Mijn eigen favorieten zijn De Noorman, Vrienden van Vroeger, Yvon bakt en St. Tropez. Bij De Noorman treed je even binnen in Scandinavië. Mijn zoontje wil hier in de decembermaand heel graag wat drinken, omdat ze in de etalage een te schattig peperkoekhuisje hebben. Vrienden van Vroeger is lekker kitsch ingericht en oergezellig. Je bestelt er de lekkerste appeltaart en bitterballen. Voor kinderen hebben ze leuke spelletjes. Yvon Bakt heeft lekkere hartige en zoete taarten én (en daar gaat het om) een grote houten speelkeuken. St. Tropez is ideaal voor hippe etentjes en cocktails, maar ook gewoon voor een broodje of een kop koffie. De zaak is super stijlvol en hip ingericht, maar desondanks is er gewoon een enorme kinderspeelhoek. Top!

Deventer

Mijn favoriete plekjes in Deventer.

Shoptips

De leukste winkels zitten verstopt in de kleine straatjes. In de Walstraat vind je Speel je Wijs, een fantastische winkel met duurzaam kinderspeelgoed. Ook Dille & Kamille heeft veel leuks voor kids. Sla ook zeker de Grote Overstraat niet over voor de meest kleurrijke adresjes, zoals Holy Cow en Hoge Ramen. Naast kleurrijke kleding vind je hier de mooiste woon-en cadeauaccessoires. Ook leuk is Concept Store Flotte, waar je vintage kunt shoppen en voor een fijn prijsje een broodje kunt eten. Parallel aan de Grote Overstraat loopt de Kleine Overstraat. Hier vind je een paar van mijn favoriete adressen: spellenwinkel Koning Willem, tweedehandswinkels (ook voor kids) Appel & Ei, Hemelse Hebbedingen en het al eerder genoemde lunchtentje De Noorman.

Restauranttip

Australisch restaurant NUNU ligt officieel niet in Deventer, maar in Schalkhaar. Die tien minuten extra rijden zijn het zeker waard, want NUNU is een topadres. Buiten spelen de kinderen in de enorme houten speeltuin en in de giant tipi of knuffelen ze met de ezels. Binnen geniet je bij het haardvuur van de lekkerste Australische gerechten. Ook leuk: eerst wandelen in het bos aan de overkant en dan lekker binnen opwarmen. Heb je nu geen zin om de auto richting Schalkhaar te pakken? Ga dan gewoon lekker simpel naar Frietmeester aan de Smedenstraat, waar ze de beste friet van Deventer bakken.

Deventer

Restaurant NUNU in Deventer

Uittip: Dickens Festival

Het meest sfeervolle festival van Oost-Nederland is wat mij betreft het Dickens Festival in Deventer, dat dit jaar op 16 en 17 december plaatsvindt. Het centrum van Deventer, en dan met name de Walstraat en het Bergkwartier, wordt omgetoverd in een stad uit de 19e eeuw. Personages uit de boeken van Charles Dickens komen hier tot leven. Van Scrooge tot Oliver Twist. Terwijl je door de straatjes loopt, kom je bedelaars tegen, hautaine dames, lallende dronkenlappen, koorlieden en vreemde reizigers. Ondertussen geniet je van de geur van gepofte kastanjes en chocolademelk. Eén minpuntje: de wachttijden. Het festival is zo populair geworden dat je soms wel anderhalf uur moet wachten voor je de Walstraat in mag. Warm aankleden dus!

Deventer

Dickens Festival in Deventer

Sportieve tip

Hebben je kinderen geen zin om door de stad te slenteren? Spreek dan met ze af dat je bijvoorbeeld eerst gaat winkelen en daarna naar winter wonderland De Scheg gaat. De Scheg is subtropisch zwembad én schaatsbaan in één. Althans, in de winterperiode. Naast een zwembad en een kunstijsbaan vind je er een winterse speeltuin waar je onder andere kunt skelterrijden langs en door ijsrotsen. Neem dus vooral je zwem- en schaatsspullen mee als je naar Deventer komt!


Meer tips van Chantal lezen? Kijk hier en op haar reisblog Your Future Postcard.

Deventer

De Scheg in Deventer

 

 

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.