Kinderfeestje bij Klein Afrika (door Stephanie)

Door

In de aanloop naar zijn verjaardag vroeg ik Boaz regelmatig wat hij graag wilde doen met zijn kinderfeestje.  Het zou zijn allereerste kinderfeestje worden en hij was, op het feestje van zijn beste vriend na, ook nog nooit eerder op een kinderfeestje geweest. Spanning alom! Hij bedacht de wildste ideeën: naar de dierentuin, naar de ballenbak, zwemmen bij het Buurse meertje, in een luchtballon, naar New York, naar een speeltuin, pannenkoeken eten, of toch patat, of sushi!  Terwijl hij door ging met fantaseren, ging ik op zoek naar een optie dat zowel betaalbaar en niet aan de andere kant van de wereld was.

Winters kinderfeestje bij Klein Afrika

Afgelopen zomer zijn wij, nadat Maryke het had getipt op Vettt (lees hier haar blog over Klein Afrika), voor het eerst naar Klein Afrika geweest. Een Pannenkoekenrestaurant aan de rand van recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. We hebben er een heerlijke middag gehad. Wij zaten, in de zon op het terras, te genieten van heerlijke gerechtjes terwijl de kinderen in de grote speeltuin voor het terras aan het klimmen en klauteren waren. Tussen het spelen door gingen de jongens af en toe even kijken bij de dieren van de kinderboerderij om even later weer terug te rennen om verder te spelen. We hebben die middag geweldig genoten.

Klein Afrika

Toen ik tijdens mijn speurtocht naar de perfecte kinderfeestlocatie hoorde dat je ook bij Klein Afrika een kinderfeestje kunt houden, was ik om! Spelen, dieren én eten op een prachtige locatie vlakbij huis. Veel beter wordt het niet! En toen bedacht ik me opeens dat mijn kind midden in de winter jarig is. De kans op meters sneeuw, ijzige wind, koude regen en hagel is dan aanwezig. Een feestje bij een buitenspeeltuin zou wel eens supersaai kunnen worden als buitenspelen geen optie is.  Gelukkig denkt Klein Afrika mee en hebben ze, tijdens de koude wintermaanden, een paar mega springkussens binnen neer gezet. Ook staat er een voetbaltafel en is er een knutselhoek en dit alles in een aparte ruimte. Andere gasten hebben dus geen last van de spelende kinderen en de kinderen lopen de andere gasten niet in de weg. Ideaal!

Klein Afrika

 

Klein Afrika heeft twee kinderfeestarrangementen. De eerste bestaat uit een naturel pannenkoek, onbeperkte ranja en een ijsje. De tweede uit een pannenkoek naar keuze óf frietjes, onbeperkt ranja en een ijscoupe na. Wij kozen voor het eerste arrangement. Mijn zoon kennende is hij tijdens feestjes drukker met spelen dan met eten en als er dan gegeten moet worden, is een naturel pannenkoek meer dan voldoende. Boaz wilde alleen erg graag taart op zijn feestje, want “een feestje zonder taart is geen feestje”. Een taart zit niet in een arrangement.  In overleg met Klein Afrika mocht ik zelf een paar cupcakejes, slagroom en lekkers om te decoreren meenemen zodat alle kindjes eerst een cakeje konden versieren voor ze op de springkussens zouden duiken. Geweldig goed geregeld als je er van uit gaat dat je bij de meeste indoor speeltuinen geen eigen taart mee mag nemen en je alleen de optie hebt om tegen een hoge meerprijs een taartje voor de kinderen te regelen.

Nu ook de taart geregeld was, kon het feest beginnen! Cadeautjes, cakejes en een mega groot springkussen in “ons zaaltje” zorgde ervoor dat de feeststemming er goed in zat. Hoewel het buiten  koud en grijs was, hebben de kinderen zelfs nog een lange tijd in de speeltuin gespeeld.  Eigenlijk waren ze veel te druk om een pannenkoek tussendoor te eten maar deze smaakte zo goed dat de meeste bordjes helemaal leeg gegeten werden.

klein afrika

Klein Afrika is een toplocatie voor een kinderfeestje. Omdat er zo veel verschillende dingen te doen zijn, hoeft niemand zich te vervelen. De speeltuin is goed overzichtelijk zodat je ook vanaf het terras de kinderen goed in de gaten kunt houden. De springkussens die in de koude wintermaanden binnen staan, zijn natuurlijk helemaal te gek.  In overleg is er heel veel mogelijk en dat is fijn, omdat je vaak toch een beetje je eigen draai aan een feestje wilt geven. Ook is het prettig dat er overal rekening wordt gehouden met kinderen. Zo is er in het jongenstoilet een extra laag urinoir en zijn er opstapjes zodat de kinderen zelf hun handen kunnen wassen. Kleine details maar ik hou ervan!

Boaz zijn allereerste kinderfeestje was geslaagd! Alle vriendjes en vriendinnetjes hebben een heerlijke middag gehad en ook Boaz heeft genoten van alles!

Wil je nog meer winterse inspiratie?

De Vettt Winterspecial staat boordevol winterse inspiratie en is gratis te downloaded via deze link: Vettt Winterspecial. Veel leesplezier!

Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Klein Afrika.

 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.