Kinderfeestje voor kleuters: De Troubadour

Na een uitgebreide aftelkalender was het ein-de-lijk zover. Onze Tijn werd 5 jaar! En wat hij hier misschien nog wel het meest bijzonder aan vond, was dat hij dit jaar voor het eerst een kinderfeestje mocht houden. Dat was bijna nog beter dan het feestje met de familie of het trakteren op school. Omdat hij vijf werd, mocht hij ook vijf vriendjes kiezen. Z’n kleine broer mocht gelukkig ook mee. En dus gingen Riemer en ik op een zonnige woensdagmiddag met zeven kinderen op pad naar De Troubadour in Tubbergen. Om daar een héél relaxed kinderfeestje voor kleuters te vieren. 

Kinderfeestje voor kleuters buiten de deur vieren

We hebben getwijfeld of we Tijns eerste kinderfeestje thuis wilden vieren. Zelf heb ik hier hele goede herinneringen aan van vroeger. Mijn moeder draaide hele speurtochten door de buurt in elkaar of een circuit in de tuin. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met wat ondersteuning een leuk kinderfeestje thuis te organiseren, met bijvoorbeeld een leuke themakist. Dit heeft Yvette ook al eens gedaan voor Pippa. Maar ik had eigenlijk niet al te veel zin om naast z’n echte verjaardag en de traktatie op school nóg eens een activiteit te moeten organiseren in dezelfde week. Zeker niet omdat Tijn echt heul heul jarig is en dat niet eindeloos moest voortduren…

We kozen daarom toch voor het gemak van een kinderfeestje buiten de deur. En, al is het bij ons niet meteen om de hoek, gingen we op pad naar De Troubadour in Tubbergen. Omdat daar zowel een binnenspeeltuin als een buitenspeeltuin is, leek ons dit een perfecte plek.

Zo gauw we de zeven kinderen thuis hadden verzameld met een beker ranja, prezen we ons al gelukkig dat we voor De Troubadour gekozen hadden. Want voor al deze kinderen was het hun eerste kinderfeestje en die spanning was thuis niet te doen, dus pakten we de zeven stuiterballen in de auto en gingen we op pad!

kinderfeestje voor kleuters

In de buitenspeeltuin

Verschillende kinderfeest mogelijkheden

Wanneer je een kinderfeestje viert bij De Troubadour kun je kiezen voor het speelarrangement of het bowlingarrangement. Bij beide arrangementen kunnen de kinderen onbeperkt spelen, zowel binnen als buiten, onbeperkt ranja drinken en krijgen ze patat met een snack. Bij het bowlingarrangement kunnen de kinderen daarnaast een uur bowlen. Voor ons clubje vier- en vijfjarigen vonden we het speelarrangement meer dan genoeg fun voor een middag.
Al is het bij Tijn pas echt feest als er taart aan te pas is gekomen. Dat is bij De Troubadour een extra mogelijkheid, dus wij begonnen ons kinderfeestje met het versieren van een plakje cake. Het is ook een optie om een ijsje te bestellen of een zakje chips. Al is onze ervaring nu dat de kinderen vanwege de vele speelmogelijkheden amper de tijd nemen om hun eten op te eten!

Kinderfeestje voor kleuters

Cake versieren

Heel relaxed kinderfeestje

Bij aankomst namen we plaats aan de leuk versierde feesttafel. Toen de cadeautjes waren uitgepakt, de cakejes waren versierd en verorberd, zaten er al snel zeven aapjes in de binnenspeeltuin. Dus voordat wij er erg in hadden, zaten Riemer en ik met ons tweeën aan een kop cappuccino en bleek het kinderfeestje het meest ontspannen moment van onze hele dag.

Want alles werd top geregeld door de mensen van De Troubadour. Toen de cakejes op waren, werd de tafel afgeruimd en later kregen we een formulier waarop we zelf de wensen voor de patat en snacks konden invullen, inclusief de tijd waarop we de patat wilden hebben. Daarnaast hadden we het grote geluk dat we op deze woensdagmiddag hooguit vier andere kinderen hebben gezien bij de speeltuin en onze zeven dus zowel de binnen- als buitenspeeltuin volledig voor zichzelf hadden. Daardoor hadden wij heel eenvoudig overzicht en de kinderen speelmogelijkheden genoeg.

Kinderfeestje voor kleuters

Na de patat en snacks mochten de kinderen nog éven spelen (binnen bleek ondanks het lekkere zonnetje toch favoriet), voordat we aan de rit naar huis moesten beginnen. Dit onder luid gemopper van de kinderen, want die hadden zich echt nog tijden kunnen vermaken! Gelukkig mocht iedereen een ballon meenemen, wat genoeg afleiding bood en we de bende van ellende weer tevreden bij hun ouders konden afleveren. Dit eerste kinderfeestje was voor Tijn, maar ook voor ons, echt een heel groot succes.

Ben je ook geïnteresseerd in een kinderfeestje bij De Troubadour? Kijk dan eens op hun website.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.