Kindervakantieboeken: de leukste boeken voor kleine globetrotters

Kinderen reizen tegenwoordig al heel wat af. Niet alleen naar Zeeland of Frankrijk, maar ook naar Thailand, zoals blogger Joyce of op camper roadtrip zoals Maryke. Speciaal voor kleine globetrotters (of globetrotters in de dop) zet ik de leukste kindervakantieboeken op een rijtje. Fijne bijkomstigheid: ze zijn ook nog eens leuk voor de papa’s en mama’s.

Het enige boek in je koffer

De naam zegt het al: aan dit boek in je koffer heb je genoeg. Er staan zoveel leuke verhaaltjes voor kinderen in, dat je genoeg hebt voor de hele vakantie! Dat scheelt weer een boel gesleep met allemaal kinderboeken.

‘Het enige boek in je koffer’ is geschreven door Pip & Maki en bevat ruim 30 verhalen en versjes. Allemaal voorzien van grappige illustraties, waar je als ouder ook heel blij van wordt. Ook de verhaaltjes zijn super grappig. Mijn favoriet is nu al ‘Broodje Pindakaas smeert hem’, over een boterham met pindakaas die de wijde wereld in wil trekken. Ook ‘Het wc-papier is op’ is erg leuk. Dit verhaal gaat over een jongetje dat zonder wc-papier komt te zitten en een plan bedenkt, zodat hij zonder kliederboel de wc kan verlaten.  Het mag duidelijk zijn dat ‘Het enige boek in je koffer’ zeker weten in onze koffer belandt! Al wordt hij thuis ook gewoon lekker voorgelezen. Het boek is o.a te koop bij Bol.com voor €17,50.

 

Familie Vakantiedagboek

Vakantie is leuk, maar ook altijd weer snel voorbij. Wat blijft, zijn de herinneringen. Daarom is het altijd goed om je herinneringen vast te leggen. In je hoofd, op foto’s en op schrift. Elma van Vliet maakt het je makkelijk door het Familie Vakantiedagboek uit te brengen. Hierin kun je met elkaar bijhouden wat je in de vakantie allemaal gedaan hebt.

In het boek is ruimte voor foto’s, souvenirs, tekeningen en andere herinneringen. Ieder gezinslid kan erin schrijven en daardoor is dit echt een boek dat je samen maakt. Het boek begint met een wereldkaart, waarop je kunt aangeven waar je naartoe gaat. Dan is er een lijst waarop je kunt invullen wat allemaal mee moet op vakantie en vervolgens kun je per dag een verslagje bijhouden over wat je gezien en gedaan hebt, hoe het weer was en welk cijfer je deze dag geeft. Achterin zit een handig insteekhoesje om kaartjes en souvenirs te bewaren. Leuk! Het Familie Vakantiedagboek bestel je voor €17,99 bij Bol.com via deze link. 

Kindervakantieboeken


Wereldeters

Ik weet niet hoe met bij jullie thuis aan tafel gaat, maar onze driejarige zit in de ‘Lust ik niet’-fase. Heel irritant. Vooral omdat wij juist erg experimenteel zijn op het gebied van koken. We eten graag exotische gerechten uit allerlei landen. Ik had net de hoop op een wereldeter opgegeven, toen ik de omslag van het boek Wereldeters zag.

Er stond: ‘Kinderen zijn de beste eters die er zijn. In principe lusten ze alles. Zijn het wereldeters. Als je ze maar kunt boeien aan tafel. In het boek WERELDETERS lees je hoe kinderen werkelijk alles van de wereldkeuken eten. Het geheim is kinderlijk eenvoudig. Vertel leuke verhalen en weetjes over het land waar het eten vandaan komt’.

Zou het zo eenvoudig zijn? Gewoon iets over Mexico vertellen terwijl je burrito’s voorschotelt? Niet helemaal. Je hebt volgens de schrijfster van dit boek ook smakelijke gerechten nodig, aangepast aan de smaak van kinderen. Daarom bevat dit boek 30 gerechten, drie per land. Ik ga het meteen uitproberen. En uiteraard gaat dit boek mee op vakantie voor als we de cuisine locale willen ontdekken! Wereldeters is te koop bij Bol.com v00r €22,99 via deze link.

Kindervakantieboeken


Kinderatlas

Nog voordat onze kleine kon lopen of praten, had hij al een atlas. Niet omdat we verwachten dat hij alle landen uit zijn hoofd leert, maar omdat het gewoon zo’n mooi ding is. We kochten namelijk niet zomaar een atlas, maar ‘Atlas, een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld’.

Hierin heeft zo ongeveer elk land een eigen spread met prachtige tekeningen over de flora en fauna van het land, de gebruiken en de folklore, maar ook wat de populairste namen van jongens en meisjes zijn. Zo weten wij nu dat Misaki en Akira de populairste namen in Japan zijn en je in Nederland vooral Emma’s en Daans tegenkomt. Ons zoontje is nog te jong om zich om namen te bekommeren, maar vindt de tekeningen van dieren en voertuigen helemaal geweldig. En wij ook! Deze atlas bestel je o.a bij Bol.com en kost €24,99.

Kindervakantieboeken

 

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Avatar
    Nathalie
    augustus 17, 2017

    Leuke boeken! Ik heb ook het enige boek in je koffer. Leuk hé 🙂