VETTTE TIP: Fietstocht over het platteland!

Door

Er komt een tof evenement aan. Aan het einde van deze zomervakantie worden gezinnen uitgedaagd om de stad te verlaten. Met de fietstocht ‘Kom uit de Stad!’ kun je met je gezin een kijkje op het platteland combineren met een mooie fietstocht. Wij hebben de laatste tijd al een paar keer een stevige fietstocht gemaakt waarbij Pippa (6) zelf fietste, dat was zo leuk! Sowieso was de 6-jarige apetrots op zichzelf (en wij op haar), maar ik vind het ook een heel leuk familie-uitje. Coco zat lekker voorop te kletsen en begon te juichen bij iedere koe en elk paard waar we langs fietsten. Heerlijk! 

Familiefietstocht: Kom uit de Stad!

Op 26 augustus kun je dus mee fietsen met deze tocht van ongeveer 20 kilometer. Ik vind 20 kilometer best ver klinken en -als ik niet onlangs zo’n afstand had afgelegd- zou ik mijn twijfels erbij hebben of Pippa dat trekt. Toevallig hebben we het laatst gefietst (en nog een beetje meer) toen we op de fiets naar Field of Joy in Oldenzaal gingen. Dat ging prima én trots dat ze was!

Tijdens deze fietstocht van 20 kilometer zijn er onderweg verschillende stops, dat lijkt mij het sowieso al een stukje makkelijker te maken. De tijd gaat dan in ieder geval veel sneller.

Start van de fietstocht

Je kunt tussen 10.30 en 13.00 bij het melkveebedrijf van de Familie ten Vergert aan de Penningskottenweg 9 starten. De koffie, thee, ranja en krentenwegge staan hier klaar. Als je de fietsen met de auto meeneemt dan kun je de auto hier ook parkeren. En heel eerlijk, de meeste kinderen zijn al onder de indruk als ze alleen al op een boerenerf zijn. Dan moet het échte werk gewoon nog beginnen 🙂

Huisje van hout

Tijdens een weekend in Drenthe namen we ook een kijkje bij de boer, kinderen vinden dat zo tof!

Fietstocht met bijzondere stops

Je begint dus bij de boerderij aan de Penningskottenweg, dit is een melkveebedrijf waar je gelijk rond kunt kijken! Hier krijg je -na inschrijving- een routeboekje en 2 muntjes mee. De munten kun je gebruiken om in te leveren tegen wat lekkers onderweg. Vanaf het startpunt fiets je richting Glane. Hier kom je langs het Syrisch Orthodoxe Klooster waar je een kijkje kunt nemen en allemaal vragen mag stellen. Vanaf hier fiets je verder door het Twentse Landschap richting Landgoed het Hoge Boekel, waar een stuk van het landgoed speciaal voor deze fietstocht wordt opengesteld.

De laatste stop is bij het Melkveebedrijf van de familie Roerink aan de Hoge Boekelerweg 480. Hier kunnen de kinderen, mits ze een aantal vragen over de boerderij goed beantwoorden, een boerderijbewijs halen. Deze laatste stop is tevens het eindpunt van de fietstocht. Nadat je wat lekkers gedronken hebt en/of een pannenkoek gegeten hebt keer je weer huiswaarts! En haal je eventueel de achtergebleven kinderfiets nog even op :-).

Huisje van hout

We mochten tijdens een eerder bezoek bij de boer ook bij de koeien kijken, Coco (2) heeft het er nog steeds over!

 

Tips van mij voor jou:

  • Heb je twijfels of je kind de afstand aan kan? Neem een hangslot mee zodat je de fiets eventueel langs de weg neer kunt zetten om later op de dag met de auto op te halen :-). Zorg dan wel dat je achterop de mogelijkheid hebt om je kind te vervoeren :-).
  • Neem genoeg te eten en drinken mee voor onderweg. Dorstige en hongerige ouders of kinderen dat fietst niet lekker.
  • Gooi een picnick kleedje in de tas, spontane stops op mooie plekken are the best!
  • Fiets zonder haast. Die kinderbeentjes gaan gewoon vaak wat minder snel rond. Enjoy the ride 🙂

Meer informatie over Kom uit de Stad!

De fietstocht kost 5 Euro per persoon. Dat is inclusief het routeboekje en de 2 munten. Meer informatie vind je op de website van Uit in Enschede. Kom uit de Stad! staat hier op de agenda!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Enschede Promotie

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment