Korte cursussen bij Oyfo Hengelo!

Heb jij kinderen die tussen de 4 en 12 jaar zijn en gek zijn op het doen van proefjes? Wetenschapper of uitvinder in de dop? Bij Techniekmuseum Oyfo in Hengelo worden er een aantal toffe technieklessen aangeboden. Tijdens deze korte cursusleer je over zowel techniek als wetenschap. In mei start er weer een nieuwe reeks lessen!

De technieklessen worden in 3 categorieën onderverdeel: Proberen & smeren, Probleem? Geen probleem en Vorm & Functie. Er worden lessen gegeven voor verschillende leeftijden, vanaf 4 jaar en t/m 12 jaar. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende cursussen die voor de verschillende leeftijden worden aangeboden.

Proberen & Smeren

De cursus is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Tijdens de lessen ga je onderzoeken, uitproberen en wordt je nieuwsgierigheid gewekt. Je leert over verschillende materialen, hoe ze werken, hoe het ruikt, wat je er mee kunt doen en wat er gebeurt als je er iets anders mee doet. 

Cursusgegevens:

Leeftijd: 4-6 jaar
Locatie: Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat
Lestijd: maandag 15.30-16.30
Cursus: korte cursus van 3 lessen
Cursusprijs: € 19,50
Start: 13 mei 2019
Lesdata: 13, 20 en 27 mei
Meer informatie: Proberen & Smeren

Korte cursus

Probleem? Geen probleem!

Deze cursus bestaat uit 5 lessen en is gericht op kinderen van7 t/m 9 jaar. De cursus staat helemaal in het teken van uitdagingen. Er is een probleem en de kinderen moeten de oplossing zien te vinden, bedenken en maken. De curssus staat helemaal in het teken van proberen, onderzoeken en experimenteren. En je ontdekt op die manier heel veel verschillende materialen en verschillende technieken. Wat zou er gebeuren als je iets gaat solderen en er iets aan vast maakt met de 3d-printerpen? En wat nu als je techniek en textiel combineert? Is dat de oplossing voor het probleem?

Cursusgegevens

Leeftijd: 7-9 jaar
Locatie: Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat
Lestijd: donderdag 15.30-17.00
Cursus: korte cursus van 5 lessen
Cursusprijs: € 40,00 per cursus
Start: 16 mei 2019
Lesdata: 16 en 23 mei, 6, 13 en 20 juni
Meer informatie: Probleem? Geen probleem!

Korte cursus

Vorm &  Functie

Deze cursus is voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Je gaat kijken naar verschillende vormen en de functie die ze hebben. Waarom ziet een stoommachine eruit zoals ‘ie’ eruit ziet? Is het alleen functionaliteit? Of werd er ook gelet op vormgeving? En kun je dat ontdekken door goed te kijken? Tijdens de cursus ga je zelf een product ontwerpen; hoe maak je iets functioneels dat ook nog eens prachtig is om naar te kijken?

Cursusgegevens

Leeftijd: 10-12 jaar
Locatie: Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat
Lestijd: dinsdag 15.30-17.00
Cursus: korte cursus van 5 lessen
Cursusprijs: € 40,00 per cursus
Start: 14 mei 2019
Lesdata: 14, 21 en 28 mei, 4 en 11 juni
Meer informatie: Vorm & Functie

Meer over Oyfo Kunst en Techniek

Op de website van Oyfo Kunst en Techniek zie je wat er allemaal nog meer voor leuks te doen is. Oyfo bestaat onder andere uit het Techniekmuseum maar er worden ook allerlei verschillende cursussen aangeboden door Oyfo. Allemaal binnen het thema ‘kunst en techniek’. Denk aan technieklessen, maar ook een creatieve cursussen, danscursussen, theatercursussen en beeldende vorming.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.