De leukste Zomervakantie tips met kinderen in Twente!

Zomervakantie, het moment dat je volop tijd voor elkaar hebt en dat er van alles te doen is. Zoals je van Vettt gewend bent, hebben we ook voor de zomervakantie van 2020 de leukste uitjes en tips voor jou verzameld op deze overzichtspagina.

De hele zomer door zullen we je blijven inspireren. Zowel hier, op de blog, als op onze Social Media kanalen. Op Instagram zullen we je in de stories regelmatig meenemen op uitjes die we met het Vettt team ontdekken. Volg je ons daar al?
www.instagram.com/vettt_follow_the_fun

Stap op de waterfiets bij De Leemputten (Groenlo)

Natuurpark De Leemputten, Groenlo

Vanaf €14,- per uur

}Woensdag, vrijdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Een verborgen parel in Groenlo: De Leemputten. Hier zit je heerlijk met een drankje aan het waten terwijl de kinderen spelen met water en zand. Maar het allerleukste is dat je hier een waterfiets kunt huren en zo door het prachtige natuurpark kunt varen.

Afkoelen in het waterfonteinenpark in gronau

Gronau

Gratis

}Zie de blog hieronder

Wij zijn wel een beetje fan van de buitenbaden in Duitsland. Een aantal van onze favorieten vind je op deze overzichtpagina. 

Ultiem relaxen bij Dragos am See (DE)

Dragos am See,Zum Freizeitsee 1, Wietmarchen, DE

Gratis parkeren.

}Op het strandje kun je alle dagen terecht. Voor de openingstijden van de Horeca kun je het beste op de site kijken.

In Wietmarschen, in Duitsland, vind je wel een heel relaxed strandje. Hier ervaar je een dagje strand, net over de grens van Twente. Met een speelkasteel om te spelen en fijne horeca om nog lekker wat te eten/drinken. Evelin schreef er een blog over, klik hieronder om naar de blog te gaan.

Bezoek 1 van deze buitenbaden

Divers zwembaden over de grens

Verschillend

}Verschillend

Wij zijn wel een beetje fan van de buitenbaden in Duitsland. Een aantal van onze favorieten vind je op deze overzichtpagina. 

Stap in een kano of op een SUP bij het Hulsbeek

Outdoor Challenge Park, Oldenzaal

Vanaf €10,50 per uur

}Varierend en in overleg

Het Outdoor Challenge Park vind je op een prachtig rustig stukje Hulsbeek. Een verborgen parel waar dagelijks allerlei te gekke outdoor activiteiten worden aangeboden. Je kunt hier ook terecht voor de huur van een kano, kajak of sup. Superleuk om samen met je gezin iets actiefs op het water te doen!

Uitjes in de natuur

De natuur in met een scooter van Actief Twente

Actief Twente, Beuningen

Vanaf 25 Euro per scooter

}Dit kun je zelf afspreken. Het wordt aangeraden om minimaal 1 dag van te voren te reserveren. 

Wind door je haren, kind achterop, lekkers mee en samen de mooiste plekken in Twente ontdekken per scooter. Bij ActiefTwente worden allerlei voertuigen verhuurd. Denk aan deze scooters, maar ook tandems, e-bikes, choppers en kick bikes!

Dwaal door het mais en pluk een bosje verse bloemen bij het Groot Twentsch Maisdoolhof

Groot Twentsch Maisdoolhof, Flieringen

Vanaf 25 Euro per scooter

}Van 5 juli t/m 30 augustus. Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Van 31 augustus t/m 27 september: zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Bij het Groot Twentsch Maisdoolhof dwaal je door het mais, op zoek naar de uitgang. Naast het doolhof is er nog veel meer te doen; je plukt er de mooiste veldbloemen, kinderen springen op de trampolines en rijden rond op de traptrekkers. In de blog hieronder lees je er alles over! Een heerlijk uitje in de natuur!

Speel het detective spel bij Landgoed Kaamps

Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Vanaf €12,70 voor 2 personen

}Tijdens de openingstijden, zie website.

Naast heerlijke kaas, dieren bekijken op de kinderboerderij en oog in oog staan met koeien kun je ook het Detective Spel doen bij Landgoed Kaamps. Een spannend, leuk en leerzaam spel waarin je via allerlei puzzels op zoek gaat naar de verdwenen sleutel! Heb je de verdwenen sleutel gevonden? Dan krijg je een leuke verrassing. 

Samen vissen bij wild bijzonder vissen

WILD bijzonder vissen, Reutum

Vanaf €4,- per persoon

}T/m september van 08.00 -21.30 uur. In de zomervakantie kun je op de vrijdagen ook avondvissen. Neem voor de actuele tijden een kijkje op de site.

Dit vergeten ze niet snel weer: vissen in één van de vijvers van WILD. Materialen kun je huren en er zijn volop mensen aanwezig die je kunnen helpen waar nodig. Blogger Famke ging een tijdje geleden met haar gezin, haar blog lees je hieronder.

Spelen en Ijs eten bij de ijskuip in denekamp

De IJskuip, Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, Denekamp

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Zie website

De IJskuip is een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen en in aanraking komen met de verschillende boerderijdieren. Het mooiste: je eet hier heerlijk ijs op de plek waar ook het ijs gemaakt wordt. Er is een terras waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en uitkijkt over de speeltuin.

Tip: De IJskuip ligt vlakbij TwenteFruit, waar je fruit kunt plukken. Leuk om te combineren!

Fruit en Bloemen plukken bij ‘t Duvelshofke Oldenzaal

Landwinkel ‘t Duvelhöfke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Dinsdag t/m zaterdag 10.30 -16.30 uur.

Landwinkel ‘t Duvelhöfke heb je een heerlijk buitenuitje. Je plukt je eigen fruit, kinderen spelen op de trampolines en in het speelhuisje. In de Landwinkel koop je de lekkerste streekproducten én in de zomer pluk je je eigen bloemen. Heleen schreef een blog over dit leuke zomeruitje!

Fruitplukken bij Twentefruit in Noord-Deurningen (Denekamp)

Twentefruit, Kanaalweg 28, Noord Deurningen (Denekamp)

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Alle dagen geopend, kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Twentefruit is gespecialiseerd in het kweken en verwerken van de lekkerste blauwe bessen, frambozen, bramen en aardebeien én die mag je dus ook zelf plukken. Kijk op de website voor het actuele plukaanbod.
Tip: Twentefruit ligt vlakbij De IJskuip. Leuk om te combineren!

De Heikamp: pannenkoeken, kabouterpad, klimbos en meer

De Heikamp, Hengeloseweg 2, Ruurlo

Afhankelijk van wat je doet

}Dinsdag t/m zaterdag 10.30 -16.30 uur.

Wij kennen De Heikamp in Ruurlo vooral van het kabouterpad en het heerlijke restaurant met ruim terras. Maar hier is nog veel meer te doen! Er is onder andere een klimbos én een doolhof! Een heerlijke plek midden in het bos!

Avonturiers gezocht: de hele zomer outdoor activiteiten door outdoor challenge park

Outdoor Challenge Park, Hulsbeek, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je doet

}Alle dagen

Dagelijks worden er hele toffe en  uitdagende activiteiten georganiseerd bij het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Er zijn activiteiten waarbij kinderen alleen mee kunnen doen, maar je kunt ook samen deelnemen. Denk aan; klimmen, kanovaren, tokkelen, een expeditie, een kickbike tocht en nog veel meer! Via de link hieronder vind je het programma.

Leuke musea met kinderen

Favoriet: de VliegFabriek bij de MuseumFabriek

Het Roozendaal 11, Enschede

Vanaf  €6,50. TIP: Koop een familiejaarkaart. Dan heb je het hele jaar met je hele gezin toegang voor maar €24

}4 juli t/m 30 augustus

Deze zomer staat familiemuseum De Museumfabriek helemaal in het teken van ‘De Vliegfabriek’. Leer alles over allerlei manieren van vliegen.In de Makerspace maak je je eigen Zeppelin of bibberbotje  Ook kun je je eigen vliegtuigjes of vliegende superheld maken. 

BIG INSECTS: Leer en ontdek alles over insecten! (LEt Op: verlengd t/m 23 augustus)

Oldenzaalsestraat 39, Denekamp

€12,50. TIP: met je ticket voor Big Insects heb je ook toegang tot naastgelegen Museum Natura Docet Wonderryck.

}4 juli t/m 23 augustus

In de prachtige tuin van Natura Docet Wonderryck zijn reusachtige insecten neergestreken. Betreed tot de wereld van deze Big Insects en leer op een leuke en interactieve manier alles over de verschillende insecten. Tip: combineer je bezoek met een bezoek aan Wonderryck Natura Docet. 

Fijne speeltuinen en speelplekken

flierefluiter raalte: voor ieder wat wils! 

Raarhoeksweg 49, Raalte

€5,- volwassenen en €9,50 voor kinderen.

}Alle dagen geopend tijdens de zomervakantie

Een uitgestrekte speeltuin met voor elk wat wils; dat is de Flierefluiter Raalte. Je speelt hier binnen en buiten. Er is een kinderboerderij, je kunt wandelen met een pony én er is zelfs dit zwembad! Voor alle leeftijden is er ontzettend veel vertier! Ga hieronder naar de blog die we over de Flierefluiter Raalte schreven. Je kunt zelfs blijven slapen op de Mini-camping!

Speelboerderij, minicamping en Pannenkoekboerderij De Neeth (Achterhoek)

Neethweg 6, Aalten

Geen entree

}Vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 20.00 uur

De leukste boerderij van de Achterhoek! Bij De Neeth mag je altijd een kijkje nemen bij de koeien en de  kalfjes en kun je heerlijk spelen en ravotten in de speeltuin met huisjes en grote zandbak. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Voor heerlijk belegde broodjes, patat, salades of een pannenkoek schuif je aan in de pannenkoekboerderij. Blijven slapen? Dat kan op de Mini Camping!

Recreatie- en kinderboerderij De Feltsigt (Hengelo, gld)

Bekveldseweg 5, Hengelo (GLD)

Geen entree

}Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur.

Kinderen kunnen hier ons klimmen, klauteren, rennen, skelteren. Veel mag en weinig moet. Op de boerderij kan er van dichtbij bekeken worden hoe de dieren leven. Kinderen mogen eieren rapen bij de kippen, knuffelen met konijnen en cavia’s en de ezels vinden het heerlijk om geborsteld te worden door de kinderen. En er is een terras met overzicht op de speelwiede! 

Uitjes en activiteiten met slecht weer

Pak een film bij Kinepolis: SCOOB!

Kinepolis, Enschede

Vanaf €8,-

}Zie website: www.kinepolis.nl

In de nieuwste Scooby Doo animatiefilm zie je hoe Scooby en Shaggy elkaar ontmoeten en hoe ze uiteindelijk met Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormen. Ze komen terecht bij hun uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde “hondpocalyps” tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd

Pak een film bij Kinepolis: De piraten van hiernaast

Kinepolis, Enschede

Vanaf €8,-

}Zie website: www.kinepolis.nl

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

Belevenispark Emsflower

Emsburen, Duitsland

Vanaf 4 jaar €5,-, volwasseen €9,50, kinderen tot 4 jaar gratis.

}Zie website: www.kinepolis.nl

Een ideale plek om binnen te spelen maar ook om te ontdekken!  Maak een wandeling door de vlindertuin en voer hier de vissen. In de tropentuin waan je je in de tropen en zie je cactussen, honderden jaren oude olijfbomen, papegaaien, stokstaartjes en aapjes. 

Combideal: springen bij Krazy Kangaroo en spelen bij Avontura Enschede

Twentehallen, Het Reulver 123, Enschede

Combiticket: €15 euro. Of bestel 2 tickets via Vettt voor maar €9,95. 

}Zie website: Avontura en Krazy Kangaroo.

Krazy Kangaroo en Avontura vind je in hetzelfde gebouw, dus perfect om deze uitjes te combineren. Met het combiticket doe je dit heel voordelig. Nog meer besparen? Scoor dan de zomerdeal van Vettt: Vettt Zomerboekje + 2 combitickets voor maar €9,95.  Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen van 2-8 jaar springen tijdens de KidsJump tijden, kinderen van 8 jaar en ouder springen tijdens de KrazyJump tijden. De tijden vind je terug op de website.

Bezoek een museum! 

Er zijn een aantal hele leuke musea te ontdekken in de buurt. Eerder shreven we al een blog met 5 toffe musea deze vind je via de link hieronder. 

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, snoep verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, hutten bouwen en nog véél meer!

Terrassen en uit eten met kinderen

Relaxed een hapje eten en terrassen bij de Twentsche Foodhal

Hoge Bothofstraat 39a, Enschede

}Donderdag t/m zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en zondag van 16.00 tot 21.00 uur.

Genieten in een festivalsfeer van 8 verschillende keukens? Dat doe je bij de Twentsche Foodhal. Hier is de tuin omgetoverd tot Twentsche Proeftuin, met veel ruimte zodat je hier veilig met vrienden/familie kunt afspreken. Bij wat minder weer is het binnen ook heerlijk vertoeven. Tip: iedere zaterdag en zondag zijn er begeleide kinderactiviteiten (van 16.00 tot 19.00 uur)

Beachvibes bij de beachclub van restaurant fox

Johanninksweg 78, Denekamp

}Woensdag t/m zondag

Een strandsfeertje? Dat vind je deze zomer bij de Beachclub van Restaurant Fox in Denekamp. Geniet met een cocktail in je hand van dit prachtige pop-up terras. Voor kinderen is er buiten en binnen genoeg te spelen. Binnen is er een indoor speeltuin. Buiten vind je een speelhuisje, een boomschommel en heel veel ruimte om een balletje te trappen! 

Nog meer hotspots? Check ons overzicht!

Plekken waar je lekker bij kunt kletsen en waar kinderen fijn kunnen spelen; wij houden ervan! We hebben onze favorieten gebundeld in een blog, die vind je via de link hieronder.

Onvergetelijke herinneringen maken

Speel en/of slaap in een Tipi in je eigen tuin! 

In je eigen tuin, initiatief van Backyardcamping-Festipi, Hengelo

Vanaf 25 Euro

}Op reservering

De fantastische tipi’s van Festipi worden nu niet op festivals gebruikt. Dit bedrijf uit Hengelo verhuurt ze daarom aan particulieren. Zo kun je een unieke ervaring in je eigen tuin ervaren!

BEZOEK HET GRATIS KIDSEVENT: HOLLYDE BIJ DE TWENTSCHE FOODHAL! 

Hollydé,Twentsche Foodhal, Performance Factory Enschede

Gratis

}Zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus van 14.00 – 18.00 uur

25 juli & 1 augustus organiseert de Performance Factory een te gek kidsevenement in samenwerking met Glo Entertainment, Het Bouwlab, POPsCOOL, Theatermakerij en de Twentsche Foodhal. Bij Hollydé kunnen de kids dansworkshops volgen, pixelart én theater maken… en nog veel meer leuks!

In een blikvanger door de Achterhoek via Duckstoer 

Vertrek vanaf Toldijk.

Vanaf 125 Euro

}Op reservering

Blogger Chantal ontdekte dit gave avontuur tijdens de Corona-periode, ze was zo enthousiast dat ze er meteen een blog over schreef. En deze zomervakantie gaat ze nog een keer met haar gezin. Een unieke manier om een prachtig gebied te ontdekken!

Ga mee op het noSun Family camp!

Twente

Volledig verzorgde week vanaf €1049 (3 personen)

}Op reservering

Reisorganisatie noSun komt deze zomer met iets heel tofs: het Family Camp. Op een mini-camping in Twente geniet je volledig ontspannen met je hele gezin. Je verblijft in een schitterend aangeklede en ingerichte tipi-tent. Tijdens deze week worden er allerlei uitdagende outdoor activiteiten georganiseerd. 

Escapen met je gezin uit een melkstal in haaksbergen

Hof te Langelo, Haaksbergen

Vanaf €85,- 

}Op reservering

Het spookt op Hof te Langelo in Haaksbergen. De koeien rennen loeiend door de stal, de melkmachine slaat elke nacht om drie uur op hol en het veevoer is beschimmeld. Hulp gezocht! Een tof uitje waarbij je met je gezin gaat samenwerken en een aantal hersenkrakers op mag lossen!