De meivakantie tips!

Door donderdag, april 26, 2018 0 , , Permalink 1

De meivakantie staat voor de deur! We geven je graag inspiratie voor de leukste tips, uitjes en DIY’s. Laat je inspireren & we wensen julle een hele fijne vakantie. Hopelijk zien we je op 5 mei tijdens het Vettt Bengelfestijn!

#1
Zaterdag 5 mei: Het Vettt Bengelfestijn (Enschede)

Op zaterdag 5 mei vindt alweer de 3e editie van het Vettt Bengelfestijn plaats. Een gratis evenement op de Universiteit Twente. Lees er hier alle over!.

Vettt Bengelfestijn

#2
27 april: Koningsfestival Enschede

Iedere stad en dorp is op 27 april oranje gekleurd. In Enschede zal het Koningsfestival plaatsvinden. Het Willem Wilminkplein (dat grasveld voor Atak) is helemaal ingericht voor kinderen (Pieters Avontuur). Met onder andere een klimwand, een stormbaan en een tokkelbaan. Een compleet overzicht van de activiteiten in Enschede vind je hier: Koningsfestival Enschede.  En natuurlijk is er weer een kinder matjesmarkt!

#3
28 april t/m 2 mei Buurman & Buurman bij Concordia (Enschede)

Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen! Ze zoeken geniale oplossingen voor alledaagse problemen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. T/m 2 mei wordt de film vertoond bij Concordia. Klik hier voor meer informatie.

Meivakantie

#4
30 april & 2 mei: Binnenste buitenbieb (Ledeboerpark, Enschede)

Hoe tof, tijdens de vakantie wordt een stukje bieb verplaatst naar het Ledeboerepark. Er wordt een spel met boeken gedaan maar ook zijn er allerlei buitenspelletjes. Denk aan bosspelen, behendigheidsspelletjes, zoekspelen en allerlei andere ‘vergeten’ spelletjes. Deelname is gratis en meer informatie vind je op de website.

#5
1 mei: Girl’s Bjoetie Workshop (Kitsch en Koekjes, Oldenzaal)

Gek op make-up? Wil je graag meer weten? Kom dan gezellig met je vriendin(nnen) een make-up workshop volgen door Let’s Make up bij Kitsch en Koekjes! De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

#6
Woensdag 2 mei en vrijdag 11 mei: Jorienosaurus vakantiedag (Hof Espelo, Enschede)

Jorien van Jorienosaurus organiseert deze mei-vakantie weer 2 Jorienosaurus-vakantiedagen. Ze neemt de kinderen de hele dag (10.00-16.00 uur) mee het bos in. Waar allerlei toffe activiteiten gedaan worden. Kosten bedragen 35 Euro, om je op te geven of voor meer informatie mail je met Jorien (Jorienosaurus@hotmail.com)

Wil je even laten weten of je van plan bent te komen? jorienosaurus@hotmail.com
*Je hoeft geen ervaring met muziek maken of yoga te hebben! 

Meivakantie

#7
Mei-vakantie activiteiten bij Avontura (Enschede)

Tijdens de mei-vakantie organiseert indoor speelpark Avontura allerlei extra activiteiten. De Kidsclub van FCTwente komt langs, er is een disco met Okke, er zijn springkussens en nog veel meer! Klik hier voor een overzicht.

#8
1 mei & 18 mei: Familiefilm Frankenweenie bij Concordia (Enschede)

Grappige en hartverwarmende familiefilm die Tim Burton (Alice in Wonderland) baseerde op het Frankenstein-gegeven. Klik hier voor meer informatie.

Meivakantie

#9
30 april: Familievoorstelling Oorlogsgeheimen bij Concordia 9+ (Enschede)

Een prachtige voorstelling voor iedereen vanaf negen jaar, naar het beroemde en bekroonde boek van Jacques Vriens. Met Maarten Ebbers en Maria Noë. Voor meer informatie en tickets kijk je hier.

Meivakantie

#10
28 april t/m 1 mei: Middeleeuws Ridderspektakel Bad Bentheim

Deze dagen ga je in Bad Bentheim terug in de tijd en sta je oog- in oog met ‘echte’ ridders. Met het mooie kastaal van Bad Bentheim als decor. Ik denk dat kinderen (en jijzelf) zich hier de ogen uit gaan kijken. Voor meer informatie: Ridderspektakel Bad Bentheim.

 

#11
Hele meivakantie: Expositie Frankenstein bij TwentseWelle (Enschede)

In de meivakantie is er bij Museum TwentseWelle weer van alles te doen rondom de expositie Frankenstein. Het museum staat helemaal in het teken van de toekomst en vol met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. Voor meer informatie kijk je op de website.

Frankenstein

#12
11 mei: De Campina Boerderijdagen (verschillende locaties)

Op 11 mei kun je gluren bij de boeren. Verschillende boerenbedrijven doen mee aan de Campina Boerderijdagen. Je kunt rondkijken op het erf en er worden superveel leuke activiteiten georganiseerd gericht op kinderen. Vettt-blogger Marloes schreef er vorig jaar een blog over.

Campina Boerderijdagen

#13
Meivakantie: Ontdek techniek in de bieb! (Enschede)

Tijdens de meivakantie worden er in de bieb verschillende techniek-workshops gegeven voor kinderen van 10-14 jaar.

Zo leer je om te gaan met de 3D printer en de lasersnijder. Ontdek je hoe makkelijk je zelf met een 3D tekenprogramma kunt werken om vervolgens je eigen ontwerp in 3D uit te printen of uit te snijden met de lasercutter en het resultaat in 3D in elkaar te zetten.
Er staan professionals klaar om de kinderen te ondersteunen bij het eigen maken van deze nieuwe digitale ontwerp- & productietechnieken. Voor meer informatie en om te reserveren kijk je hier.

#14
DIY: Maak een wormenhotel!

Vettt-blogger Marije maakte met haar zoon een wormenhotel. Hoe ze dat deden lees je in de Vettt Lentespecial, onderaan deze blog kun je de Vettt Lentespecial gratis downloaden.

Meivakantie

#15
Ga zwemmen bij De Wilder (Haaksbergen)

Staat een keer zwemmen deze vakantie nog op jouw wish-list (of op die van de kinderen? Marije bracht een tijd geleden een bezoekje aan De Wilder en ze zijn fan! Ze schreef er een blog over. Tijdens de vakanties worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd.

#16
Loop een blotevoetenpad!

Misschien heb je deze tip ook al wel in de Vettt Lentespecial gezien. Marloes ging naar Twello om bij Hof van Twello een blotevoetenpad te lopen, zij en haar kinderen vonden het te gek. Lees hier haar blog!

Blotevoetenpad

#17 2 mei: Poppentheater in de Bieb (Enschede)

Op 2 mei is er van 14.30 tot ongeveer 15.30 een poppentheater in de bieb voor jonge kinderen. Jan Klaassen en Katrijn dromen al heel lang over een reis naar Afrika en dan opeens verschijnt er een zebra in hun achtertuin. Hoe kan dat nou? Toegang is gratis.

BONUS TIP: Werk de hele Vettt Lentespecial af!

Deze week kwam de Vettt Lentespecial van de drukker. Hij ligt inmiddels op alle afhaallocaties. Achterin vind je een aantal leuke kortingsbonnen, bijvoorbeeld voor Shakes & Cakes (Oldenzaal en Enschede), Stoet (Enschede) en voor De Waarbeek. De bonnen kun je zowel digitaal laten zien als uitgeknipt. Een mooi excuus om een bezoekje te brengen aan deze leuke kindvriendelijke plekken! Onderaan dit artikel kun je het magazine gratis downloaden.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.