Mijn nummer 6 tips met kids: april!

Door

En toen was het al weer bijna april.  Beloofd is beloofd, iedere laatste donderdag van de maand krijgen jullie mijn tips voor de volgende maand. Pak je agenda erbij en zet alle tips met kids in Twente (en Bad Bentheim) erin!

 

#1 Kindervoorstelling Ezel en Beer (Het Vestzaktheater, Enschede), 1 april

Houden jullie ook zo van betaalbare kindervoorstellingen? Ik zeker! En ik heb er een gevonden: de voorstelling van Ezel en Beer. Deze voorstelling speelt op woensdag 1 april om 15.00 uur bij Het Vestzaktheater in Enschede. Een kaartje kost 5 Euro en het is voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie en om je kaart te bestellen: Het Vestzaktheater.

 

#2 Mama, papa en ik beurs (Enschede), 11 & 12 april

In het weekend van 11 en 12 april vind de Mama, papa en ik beurs plaats. Dé beurs voor ouders en voor ouders t0-be.

Er is van alles te beleven voor jong en oud. Van zwangerschap en de geboorte tot de ontwikkeling van uw kind (Dreumes, Peuter, Kleuter, Schoolkind). Ook zal er een Papa & Mama Plein zijn! En ik zag op de Facebook pagina dat je hier (als je zwanger bent) een echo kunt laten maken. Nice! Meer weten? Check de website!

 

#3 De Hulsbeekdag (Oldenzaal), 12 april

Ik werd hier zo blij van, dat komt misschien ook wel door het leuke filmpje dat goed weergeeft wat je van de dag kunt verwachten. Het Hulsbeek organiseert voor de 5e keer de Hulsbeekdag. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik wil er naartoe! Op deze dag wordt er van alles georganiseerd en de dag is super kidproof. Er zijn springkussens, je kunt paintballen, paardrijden, quadrijden en er is een kunstmarkt. Check hieronder het filmpje van de 2014 editie. Ga naar de site over de Hulsbeekdag voor meer info: Hulsbeekdag.

 

#4 Koe in de Wei dag (Deurningen), 18 april

Bij Landgoed Kaamps in Deurningen proberen ze elke dag lekkere kaas en andere zuivelproducten te maken. En daar hebben ze natuurlijk de koeien voor nodig! Op 18 april om 13.30 is het D-day voor de koeien: ze mogen weer naar buiten. Wil je erbij zijn? Het kan! Kom ze toejuichen bij Landgoed Kaamps op 18 april: Koe in de Wei dag Landgoed Kaamps.

Landgoed Kaamps

#5 Lammetjesdag (Denekamp), 26 april

Op zondag 26 april organiseert Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp een Lammetjesdag. Er is live muziek er wordt gevliegerd en er is allerlei lekkers te verkrijgen. Ohja…en natuurlijk zijn er schapen en lammetjes. Ik hoor van veel lezers erg enthousiaste reacties over de Schaapskooi, de lammetjesdag moest daarom ook echt bij de tips voor april. Meer informatie over de dag vind je op de website van Schaapskooi Stroothuizen. 

 

#6 Ridderfestival (Bad Bentheim), 30 april t/m 2 mei

In het weekend van 30 april t/m 2 mei kun je je in de tijd van de middeleeuwen wanen. Je moet dan wel heel even Twente verlaten en net de grens over gaan. Bij kasteel Bad Bentheim vindt namelijk het hele weekend het ridderfestival plaats. Er wordt dagelijks een riddershow gegeven en er worden allerlei middeleeuwse activiteiten georganiseerd. Meer info: Ridderfestival Bad Bentheim. 

Dat zijn mijn vondsten voor april. Vind je het wat? Heb je toevoegingen? Deel ze met me, vind ik leuk. Laat gerust onderaan deze pagina een berichtje achter! Wil je meer lezen over dingen die er met kinderen in Twente te doen zijn? Kijk dan ook even hier: leuke dingen met kinderen in Twente. 

Fijne maand!

Liefs,
Yvette

 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments