Vettte ontdekking: Mobiele Fietsenmaker Tom

Door

Vrijdagochtend had ik het. Je weet wel. Dat je wakker wordt en denkt…hey…slaapt ze nu nog?! Dat je bijna niet durft te kijken en je jezelf oprecht afvraagt of ze nog wel ademt. Het is half 8 en deze 6 weken oude Coco slaapt nog? Geweldig, dit had ik in de kraamweek niet durven dromen.

 

Date met Tom

Maar helaas ik moet eruit, ik heb een afspraak. Een date met Tom. Om 09.00 krijg ik de mobiele fietsenmaker op bezoek. Hooray!

Tom, dé mobiele fietsenmaker van Enschede. Hij bestaat al 20 jaar, Tom dan maar deze jongeman is nog maar net begonnen met dit toffe concept. Klinkt goed he? Ik ontdekte de mobiele fietsenmaker Tom via Facebook. Het was een fijne ontdekking.

Mijn bakfiets, die ik nu met baby Coco weer meer verwacht te gebruiken kon wel een beurt gebruiken. Ik heb al eens met een lekke band bij een fietsenmaker gestaan die mijn Babboe bakfiets niet wilde repareren, hier had ik een klein bakfietsenmaker-trauma aan over gehouden maar Tom draait zijn hand niet om voor een bakfiestje meer of minder.

Daar stond hij dan, om 09.00 op vrijdagochtend. Ik ging ervan uit dat hij gewoon in de tuin aan de slag zou gaan, maar niets is minder waar. Hij neemt de bakfiets mee zijn bus in.

Mobiele fietsenmaker tom

Met de fiets naar de ‘werkplaats’

De bus ziet er echt uit als een mobiele werkplaats. Ik breng hem nog een kopje koffie en laat hem lekker zijn ding doen.

Mobiele fietsenmaker tom

Handig!

Anderhalf uur later is mijn bakfiets helemaal nagekeken en heb ik nieuwe verlichting, zijn mijn remkabels gemaakt, is mijn wiel gericht, de ketting gespannen, de speling uit mijn stuur, de versnelling opnieuw afgesteld, heeft mijn achterwiel een nieuwe spaak en zit de maxicosidrager er weer in. Kortom, ik ben weer klaar om over de Enschedese fietspaden te rollen met Coco en Pippa.

 

Wat kost dat?

En ik hoor je denken, wat kost dat? Ik kwam op 95 Euro uit. Best veel geld, maar prima prijs voor wat ervoor is gebeurd en de tijd die erin heeft gezeten. Er was ook heel wat mis met die fiets van mij. Ik heb hem nu 4 jaar en er is weinig (lees: geen) onderhoud aan geweest. Het was dus ook wel écht even nodig. Gelukkig kon ik pinnen!

Mobiele fietsenmaker tom

En ook het pin apparaat neemt hij mee!

Wie is die Tom?

Tom verteld dat hij sinds januari dit jaar voor zichzelf is begonnen. Na 5 jaar in een fietsenzaak gewerkt te hebben kwam hij op het idee mobiel te gaan. Hij keek wat rond in het westen des lands waar mobiele fietsenmakers de gewoonste zaak van de wereld zijn. Binnen 3 maand had hij het geregeld, zijn eigen bedrijf staat: Mobiele Fietsenmaker Tom is een feit. En dat op 20-jarige leeftijd. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Diepe buiging voor deze stoere twintiger. Ohja, enne hij is ook nog eens ontzettend aardig.

 

Ik ben fan!

Ik vind dit echt een uitkomt. Ik heb er een hekel aan om met kind(eren) op fietsenmaker bezoek te gaan. Die van mij loopt weg, verstopt zich overal en ziet natuurlijk de mooiste fietsen staan waar ze maar wat graag op klimt. Er mogen van mij meer mobiele bedrijfjes komen!

 

Mobiele Fietsenmaker Tom

Op de website vind je eigenlijk al zijn informatie. Je kunt hier ook gemakkelijk een contactformulier invullen, Tom neemt dan binnen 2 uur contact met je op. Je kunt natuurlijk ook gewoon even bellen. Tom repareert fietsen in en om Enschede (o.a Hengelo, Oldenzaal, Losser, Glanerbrug, Haaksbergen, Lonneker). Bij twijfel neem je gewoon even contact met deze vriendelijke Tom op!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Vlijtig Liesje
  februari 16, 2016

  In Doetinchem is ook zo’n mobiele fietsenmaker. Toen we in de stad woonden was dat erg handig. Nu op het platteland wat minder vanwege de benzinekosten.

  • Vettt.nl
   februari 16, 2016

   Oh wat fijn! Ik ben er blij mee, je hebt inderdaad wel voorrijkosten ook bij Tom. Bij mij was dat een paar euro, dat is nog wel prima. Maar het scheelt je natuurlijk ook de tijd van het brengen en halen van je fiets :-).

 • Rosie
  februari 16, 2016

  Wauw wat een leuk concept zeg :D! En als het ook nog eens een leuke vent is die zijn werk goed doet dan is dat al helemaal fijn! Ik ga het onthouden 🙂

  Liefs!

  • Vettt.nl
   februari 16, 2016

   Ja superhandig he! Helemaal met kids is het zo fijn dat je de deur niet uit hoeft!