Morskieft speeltuin

Door

Ik ben eigenlijk niet zo van de indoor speelparadijzen, maar de Morskieft speeltuin in Reutum vind ik toch wel erg relaxed. Tweede paasdag zijn we er met schoonouders en zwager, schoonzus en nichtje geweest. Heerlijk ontspannen een bakje drinken, wat meespelen, een trampoline pakken, je kent het wel :-). Omdat het tweede paasdag niet heel mooi weer was (regen, regen, regen…) had ik verwacht dat het in de binnenspeeltuin heel druk zou zijn. Dat was het ook wel, maar je merkte er eigenlijk weinig van terug. Dikke prima!

Binnen- en buiten spelen bij Morskieft speeltuin

De Morskieft heeft dus een binnen- en een buitenspeeltuin. Binnen vind je trampolines, een klimgedeelte, schommels, glijbanen en allerlei leuke kleine speeltoestellen. De speeltuin buiten is wat oldskool, de speeltoestellen zijn wat oud, wel erg leuk om wat herinneringen op te halen. En de kinderen maakt het toch niets uit. En de speelgedeeltes binnen en buiten zijn super ruim opgezet. Op de website van speeltuin de Morskieft vind je een geinig fimpje, dat wel een mooi beeld geeft van wat je kunt verwachten.

Mooie meevaller, het kost geen drol. Voor kinderen betaal je €3,50 entree en volwassenen mogen gratis naar binnen. Ook erg leuk voor een kinderfeestje!

Uitkijktoren zum Lönsberg

Na afloop zijn we nog even bij ‘Heinz met de uitkijktoren’  geweest. Een ideetje van mijn vriend en zijn broer, ze kwamen hier vroeger altijd en ze waren hier allebei al ontzettend lang niet geweest. Ik had natuurlijk geen idee wat te verwachten. We namen de ‘toeristische route’, door kleine bospaadjes en prachtige natuur en na zo’n 10 minuten rijden waren we net over de grens in Duitsland bij Gasthof-Restaurant “Zum Lönsberg.

We kwamen binnen, ik waande me in een museum. De tijd leek hier stil te hebben gestaan. Ik hou wel van dit soort plekjes. We hadden wat te eten besteld, ook typisch Duits, en de prijzen leken ook onveranderd :-). Pinnen kan hier net als 20 jaar geleden nog steeds niet. Maar de Curryworst, bratkartoffeln, pommes, schnitzel smaakten prima! Erg lieve mensen die dit gasthof met al hun liefde runnen. Al wachtend op het eten hebben we de toren beklommen, supergaaf, de kinderen waren ook onder de indruk. En (met goed weer) heb je een prachtig uitzicht! Ook een aanradertje. Het licht op zo’n 10 minuten rijden vanaf de Morskieft (Gasthof Restaurant Zum Lönsberg, Hesingerstrasse 12, 49843, Uelsen-Halle, Duitsland).

Uitkijktoren Zum Lonsberg

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Koperroze
  juli 10, 2014

  Zo leuk, staat op de to do lijst, als de kindjes wat ouder zijn. 🙂

  • Vettt.nl
   Yvette
   juli 10, 2014

   Taart!! De eerste reactie op één van mijn posts :-). Maar superleuk dat je een keer gaat, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Die uitkijktoren is ook érg leuk als er nog wat energie over is. Woon je zelf ook in Twente?