Theaterweekend: met korting naar het theater!

Naar het theater gaan, houd jij er ook zo van? Ik ga veel te weinig naar mijn mening, maar het is zo leuk! Meestal zoek ik elk seizoen een paar voorstellingen uit, eentje voor de kinderen, eentje waar ik mijn man mee naartoe sleep (oké, soms mét lichte tegenstribbeling vanuit zijn kant, maar een avond uit samen is altijd goed!) en ook zeker een voorstelling samen met een vriendin. Ben jij (nog) niet van het theater, dan is het theaterweekend wellicht een goede manier om eens een voorstelling te bezoeken.

Nationaal Theaterweekend
Theaterweekend, wie neem jij mee?

Nationaal Theaterweekend in januari 2020

In januari vindt weer het Nationale Theaterweekend plaats. Een weekend waarin in theaters door heel Nederland het theater gevierd wordt. Dat klinkt goed toch! Extra leuk is dat de toegangsprijzen in dit theaterweekend heel vriendelijk geprijsd zijn en je dus al voor een prikkie een leuke avond of middag kunt hebben.

Theaterweekend in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede hebben dit jaar een heel divers programma samengesteld. En omdat het Nationaal Theaterweekend 5 jaar bestaat, kun je dit weekend vier voorstellingen bezoeken voor maar een tientje per voorstelling!

Vier diverse voorstellingen uitgelicht

9e Beethoven

Op vrijdag 25 januari wordt het weekend ingeluid door het Nederlands Blazers Ensemble met de 9e van Beethoven. Het NBE koor wat hierbij meezingt, wordt aangevuld met plaatselijke koren, extra speciaal dus!

Beethoven tijdens het Theaterweekend
Beethoven tijdens het Theaterweekend

Synthesizer: van bleep tot hit

Zaterdag 26 januari staat de synthesizer op het programma, ken je ‘m nog? Dichterbij de historie van de synthesizer kom je niet! In deze show voel je de diepgewortelde liefde voor de synthesizer. De PPM band werkt hieraan mee, doet mij weer even terugdenken aan de uitgaansavonden van een tijdje geleden (Eerlijk? Een beetje veel tijd geleden…).

Eet je bord leeg

En deze is ook zo leuk! De Toneelmakerij staat in de Kleine Willem op zondagmiddag 26 januari voor je klaar met de voorstelling ‘Eet je bord leeg’. Het gaat over Jip die de ene keer zijn eten heel lekker vindt en de volgende dag heel vies, herkenbaar toch?

Eet je bord leeg!
Eet je bord leeg!

Muziek en brein

Wat gebeurt er in de hersenen als we musiceren of naar muziek luisteren? Een vraag die vervolgens weer andere vragen oproept als: “Waarom is het ijzeren repertoire zo geliefd bij velen, houden we van droevige muziek of bewegen we automatisch mee op aanstekelijke ritmen? In “Muziek en Brein” gaan senior onderzoeker, psycholoog en journalist dr. Anna-Eva Prick en programmeur en orkestmanager Pieter Prick, nader in op de unieke relatie tussen muziek en het brein. Deze voorstelling staat ook op de zondagmiddag in het Muziekcentrum.  

Welke voorstelling kies jij?

Naast deze vier voorstellingen staan er nog veel meer op het programma. Neem daarvoor een kijkje op de website van het Wilminktheater en het Muziekcentrum Enschede.

Wij gaan het nieuwe jaar goed beginnen door zeker een voorstelling te boeken! Zie ik je in het theater? Veel plezier alvast!

Een kaartje voor het theater is ook een leuk cadeautje, wellicht een tip voor de komende feestdagen.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.