Theaterweekend: voor een prikkie naar het theater!

Een paar jaar geleden ontdekte ik het Nationaal Theaterweekend. Met een paar vriendinnen ging ik toen voor een tientje naar een muzikale voorstelling in het Wilminktheater. Superleuke avond voor een klein prijsje. En gelukkig bleef het daar niet bij. Het Nationaal Theaterweekend biedt ieder jaar weer een leuk programma aan in heel Nederland. En nog steeds voor een tientje. De jeugdvoorstellingen zijn zelfs vanaf 5 euro!


Ik schreef er deze maand al eens over. Het theater. Hoe ongelofelijk leuk dat is om met je kind naar toe te gaan. En tijdens de Nationale Theaterweekend ontdek je dus voor een prikkie hoe magisch en indrukwekkend het is. Twee vliegen in één klap! Dit theaterspektakel wordt ieder jaar populairder en dat betekent dat er nu ook al voorstellingen zijn uitverkocht. Aankomend weekend is het dus weer zover, een tip van mij zet alvast in je agenda dat je volgend jaar op tijd de voorstellingen checkt en tickets koopt :-). De kaarten gaan dus hard, maar er zijn nog steeds mooie voorstellingen te zien. Welke jeugdvoorstellingen in Twente je nog wel kunt gaan zien, lees je hieronder.

Theatervoorstelling Tik Tak Slaap (2 – 5 jaar)

In Tik Tak Slaap toveren een actrice en een componiste een ladekast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en grappige geluiden vertellen zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Moeder die maar niet aan zichzelf toekomt. Een lieve, grappige en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.

Deze voorstelling is in het prachtige theater van Concordia, ook wel de mooiste kleine zaal van Nederland genoemd. Als je daar nog nooit geweest bent, is deze voorstelling sowieso een dikke vette tip! Zondag 27 januari om 11 uur en om 14.30 uur in Concordia, Enschede – een kaartje kost €5,-.

Familievoorstelling Benjamin de Beer (4+)

Een muzikale familievoorstelling met tekst en muziek van Herman van Veen. Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen willen maken. 
Zondag 27 januari om 14.30 uur in Stadstheater De Bond, Oldenzaal– een kaartje kost €7,50.

Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend zonder kids?

Mocht je nou wel zin hebben in het theater, maar ga je toch liever met een paar vrienden of je partner? Regel dan oppas en bekijk het totale aanbod. Er zitten namelijk ook heel leuke cabaret- dans- en toneelvoorstellingen tussen.

Veel plezier!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.