New in town: Raww Lifestyle! Door Stephanie

Door

Je kunt je dag niet veel beter beginnen dan met een vers geperst sapje. En dan heb ik het niet over een jus d’orange bij je chocoladecroissantje met een scheutje champagne er door, al mag dat natuurlijk af en toe ook best wel.

Ik heb het over verse slowjuice sapjes gemaakt van seizoensgebonden, 100% natuurlijke groenten en fruit.

 

Hallo, goede voornemens!

Na de feest/vreet weken van afgelopen tijd snakt je lichaam waarschijnlijk naar zo’n boost (mijn lichaam wel). Nou kan je natuurlijk een slowjuicer aanschaffen en iedere ochtend daar de meest culinaire sapcreaties bedenken. Maar, ik zeg het je, dat kost zó veel tijd! Daar word je niet vrolijk van, weet ik uit eigen ervaring.

 

En toen was daar…

Raww Lifestyle! De gezondste Raww juicebar van Enschede. Raww juicebar Enschede heeft een heel assortiment heerlijke, verse sapjes zoals de Raww Beet it: Rode bieten met appel, citroen, gember of de Raww Beauty met wortelen, appel, citroen, gember en kurkuma. Deze kan je natuurlijk in de prachtige bar van Raww Lifestyle nuttigen maar de juices kunnen ook ideaal als “power-to-go” worden afgehaald.

Raww Juicebar Enschede
Eén zo’n sapje doet je lichaam al veel goeds maar wil je echt even helemaal afkicken van alle oliebollen en kerstkransjes en het nieuwe jaar goed beginnen dan ga je voor de Raww Detox. En die heb ik mogen testen!

 

Raww Juicebar Enschede

En wow, wat een prachtig uitgebreid pakket kreeg ik mee naar huis. Het pakket bestaat uit een zes sapjes, een flesje amandelmelk, een pompoensoepje, een paar citroenen, een pakketje thee en een uitgebreide handleiding. Geweldig uitgebreid dus!

 

Raww Juicebar Enschede
 

Let’s detox

De sapjes uit de slowjuicer bevatten niet de vezels die je wel in een smoothie vindt. Natuurlijk zijn vezels gezond, maar zonder deze vezels kan je lichaam de voedingsstoffen uit het sap veel vlugger opnemen en krijgt je lichaam snel een boost energie.

De handleiding is trouwens heerlijk eerlijk. Ja, je kunt je zwak en draaierig voelen tijdens een Juice detox. Ja het kan zijn dat je het zwaar krijgt die dag. Maar hé?! Alles voor het goede doel toch? Dat je het zwaar kunt krijgen heeft trouwens vooral te maken met “afkicken”. Je lichaam snakt waarschijnlijk naar de “zooi” die je normaal binnen krijgt.

Raww Juicebar Enschede

Raww Juicebar Enschede

Doordat de kuur uit zeven flesjes bestaat (de soep is optioneel) kun je regelmatig iets nuttigen. De tijden tussen een “maaltijd” zijn kort waardoor ik het goed vol te houden vond. Daarnaast is het verstandig om veel water mét citroen te drinken. Dit helpt het hongergevoel te onderdrukken en je lichaam te hydrateren. Ook de thee is perfect als je een opkikker nodig hebt. Niet iedere juice is even lekker, maar vies is het zeker niet!

Aan het einde van de drank wacht flesje zeven op je. De prijs voor een dagje afzien. De kroon op de detox-dag. Dit flesje gevuld met heerlijke verse amandelmelk, kokos en dadels maakt alles goed.

Ik persoonlijk vind de detox niet erg pittig, ik heb weinig honger gehad (wel trek en behoefte om te kauwen waardoor ik de biologische pompoensoep een verrijking van de kuur vind) en ben niet duizelig of draaierig geweest. De dagen erop werd ik vol energie wakker en voelde ik me lekker! Ik had er best nog een dagje detox bij aan willen plakken!

De detox is uitgebreid, je hoeft je na het afhalen van je pakketje niet druk te maken over eventuele extra boodschappen. De flesjes zijn makkelijk mee te nemen dus geen excuus dat je niet kunt detoxen omdat je moet werken. Je kunt, net als ik, voor één dag detox gaan maar ook voor drie of vijf dagen. Dan merk je het effect natuurlijk wel beter. Zit je er tijdens je detox even doorheen of weet je niet meer wanneer je het beste welk sapje kunt nemen, dan kun je op ieder moment van de dag contact opnemen met Raww powervrouw Wilma. Super service noem ik dat!
 

Meer dan juices!

Ik ben fan van Raww, en de detox. Maar ben je niet zo van de sapjes en wil je wel je lichaam verwennen met puur natuur “goodness” dan kun je bij Raww ook terecht voor een salade, een chai pudding of een (halleluja, ze hebben ook zoete heerlijkheden) “b’raw’nie of een amandel cookie! Je vindt Raww Lifestyle! in de Walstraat in Enschede.

Raww Juicebar Enschede


Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Mariska van der Meer
  januari 14, 2016

  Leuk verslag. Hoeveel kost zo’n detoxpakket voor een dag?

  • Vettt.nl
   januari 14, 2016

   Hi Mariska. Voor een dag detox betaal je 35 Euro. Op de site van Raww Lifestyle vind je wel een overzicht van de mogelijkheden/kosten. Daar kun je ook online bestellen. De juices zijn ik 5,50. Groetjes, Yvette