Niet klagen, maar dragen: een Cursus draagdansen!

In mijn zoektocht naar een sport die bij mij past heb ik begin dit jaar een cursus draagdansen gevolgd. Niet echt een workout (naar mijn standaard), maar wel een erg leuke ervaring!

Reflux

Bij mijn zoontje werd een aantal weken na de geboorte door de kinderarts verborgen reflux geconstateerd. Hier had ik nog nooit van gehoord. Eén van de onderdelen van behandeling was dat hij zo veel mogelijk rechtop moest blijven na de voeding. Een korte zoekopdracht in Google resulteerde in pagina’s informatie en tips van andere ouders. Dragen met een draagzak of draagdoek was één van de adviezen die bijna elke ouder gaf en dat advies hebben wij opgevolgd. Vanaf dag 1 was ik verkocht! Mijn zoontje werd er erg rustig van en ik vond het heerlijk om dat warme kleine mannetje lekker dicht bij mij te hebben.

Bewegen op muziek

Toen ik op internet de cursus draagdansen voorbij zag komen, dacht ik “waarom niet het aangename met het noodzakelijke combineren?” Op een maandagochtend ging ik vol goede moed en zin naar dansschool Luv2Move in Almelo waar een groepje dames met kinderen zich al had verzameld. Van pasgeboren baby’s tot kinderen van een jaar of 3 deden mee aan de les. De instructrice is ook draagconsulent. Zij kon ons dan ook elke week allemaal helpen om onze kinderen in de speciale sportdragers op onze rug te knopen. De lessen bestonden uit aangepaste Zumba-lessen, waarbij de hupjes en sprongetjes waren vervangen door minder heftige bewegingen. Voor mij echt een uitdaging! Ik ben het type dat geen swingend bot in haar lichaam heeft en draaien met mijn heupen is dan ook niet iets wat mij gemakkelijk afgaat. Toch had ik de grootste lol met mijn medecursisten. Voor iedereen was het onwennig om zo veel en uitgebreid te bewegen met een kleintje op de rug, terwijl die het juist heerlijk leken te vinden en in de loop van de les was menig baby in dromenland beland.

In de lessen die volgden werden de dansen uitgebreid en aangevuld. Daardoor werd ook mijn gebrek aan danstalent pijnlijk duidelijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Met veel plezier heb ik alle lessen gevolgd. Toch heb ik besloten geen vervolgcursus te volgen, want de lessen waren erg leuk, maar niet een workout zoals ik mij dat voorstel (waar je op zijn minst de opeenvolgende dagen een beetje spierpijn van hebt).

Vind je het leuk te bewegen op muziek (in mijn geval kon je het echt geen dansen noemen) met andere moeders en ondertussen je baby dicht bij je hebben, dan is het echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij een les bij jou in de buurt.

Heb je ervaring met draagdansen? Ik ben heel benieuwd hoe jij het hebt ervaren en waar je lessen hebt gevolgd.

Over Annabel

Meer blogs van Annabel lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.