Nieuwe fase: Zwemles

Door

Eerlijk? Dit is niet een fase waar ik naar uit kijk. Verplichtingen, dat is gewoon niet zo mijn ding. Verplichtingen en kinderen zijn misschien wel onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En hoe ouder ze worden, hoe meer verplichtingen daar (voor ons als ouder) bij komen kijken.

Eerste zwemles

Maar het hoort er bij en laten we er dan ook maar iets leuks van maken. Yay! Vanmiddag mogen we ons melden voor de allereerste zwemles. In oktober is Pippa 5 jaar geworden, in december gingen we 3,5 week op reis en daarna leek mij het perfecte moment om te starten. Pippa is geen waterrat. Zwemmen vindt ze leuk, maar zo gauw ze ook maar iets met haar hoofd onder water komt is het drama. Drama zoals meisjes dramatisch kunnen doen.

Vanmiddag mag ze dus beginnen, en weet je wat? Ze heeft er zin in! Ze vraagt mij steeds hoe dat dan gaat met de verschillende badjes en of ze ook plastic dieren in het zwembad hebben. Deze informatie haalt ze van haar klasgenootjes die al op zwemles zitten. Ik kan haar vragen nog niet allemaal beantwoorden, we zullen het zien. Ik vind het fijn dat ze er zin in heeft. En ze heeft geluk, ze is ingedeeld bij haar klasgenootje. De komende tijd zitten we iedere zondag vast aan deze nieuwe bezigheid en kunnen we langzaam wennen aan de verplichtingen die hierna zullen volgen.

Ik vind het zelf overigens wel een spannend gebeuren. Ik denk vooral omdat ze zelf niet zo’n held is in het water. Dat is ook de reden dat we niet eerder met het lessen gestart zijn en dat lijkt nu wel een verstandige keuze. Verder hoop ik vooral dat ze het leuk vindt, dat ze met plezier naar de zwemles gaat en dat we er iedere zondag een feestje van kunnen maken. Ik hou jullie op de hoogte.

Zwemles in het weekend?

Het lessen op de zondagmiddag klonk mij in eerste instantie niet ideaal, maar ik zie er inmiddels de voordelen van in:

  • We kunnen het afwisselen omdat we dan allebei vrij zijn.
  • Doordat we het kunnen afwisselen hoeven we Coco niet perse mee te nemen
  • We lessen bij ZIN (Zin in Zwemmen) op het Roessingh, prima locatie om even een rondje bos te doen terwijl er gelest wordt.
  • Een andere prima invulling die ik al voor de zondag bedacht heb zijn het inslaan van de wekelijkse boodschappen.
  • We hebben zo genoeg tijd om uit te slapen (dream on…:-)

Dus, we hebben er soort van zin in! Hoe ging deze fase bij jullie? Vond je zoon/dochter het leuk? En zagen jullie er stiekem ook een beetje tegenop?

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.