Ondernemers in de spotlight: De dames achter Snoepig

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Dorin, Linda en Rinske. Samen runnen wij Snoepig . Bij Snoepig maken we ‘s werelds zoetste accessoires. Een groot gedeelte van ons assortiment heeft een snoep-thema. De rest is gewoon ongelooflijk schattig. Niets is eetbaar, hoewel het er soms wel eetbaar uitziet, maar alles is ontzéttend draagbaar. Al onze snoepjes die in de accessoires zijn verwerkt zijn nep en grotendeels handgemaakt.

Of je nou een zoet setje knipjes zoekt, oorbellen, een ketting, veter-versiering (CandyLaces) of elastiekjes: wij hebben het voor je. Daarnaast verkopen wij sinds kort en op kleine schaal een eigen collectie Kinderkleding, uiteraard passend bij ons Snoep-thema.

Naast de accessoires verkopen wij ook CandyCoating pakketjes. CandyCoating is het decoreren van allerlei oppervlakken (van telefoonhoesje tot een agenda). Dit doe je met toefjescrème en snoepjes. De crème wordt hard en fungeert ook als lijm voor de snoepjes. Een heel verslavende & súper schattige activiteit en een enorme hit op kinderfeestjes! Het materiaal voor CandyCoating verkopen wij sinds een paar weken ook via onze webshop.

Candy Coating

Een ‘ge-candy coat’ fotolijstje.

Hoe zijn jullie erop gekomen om met Snoepig te starten?

Daar kunnen we heel kort over zijn. We zijn vriendinnen en zaten een avond bij elkaar. En ineens was daar die ingeving: accessoires met een snoep-thema! Snoepig was geboren. Vanaf dat moment bestaat een groot gedeelte van ons leven uit het bakken van snoepjes, het samenstellen van accessoires & kleding en het verwerken van bestellingen. We zijn alle drie verslaafd aan al ons heerlijks & leuks.

Wij runnen Snoepig dus met ons drietjes. Nu we steeds drukker worden is dat wel prettig. Onze samenwerking laat zich nu nog het beste omschrijven als een dynamisch proces omdat wij nog steeds zoekende zijn naar een juiste verdeling van de taken over ons drie. Best lastig omdat één van ons in Deventer woont.

We leren heel veel, wat superleuk is. En en ooit zal het stof van onze snelle groei neerdalen op een goed geoliede SnoepjesFabriek.

Snoepig

Speciale ‘Sint-knipjes’

Hoe regelen jullie dat? Snoepig combineren met jullie gezin, het huishouden én je sociale leven?

We hebben één vaste dag per de week dat we met ons drietjes de koppen bij elkaar steken. Alles wat besproken moet worden én veel ander gezelligs passeert de revue. Alle andere werk-momenten delen we los van elkaar in.

Linda heeft 3 kinderen, volgt een opleiding en werkt (naast Snoepig) in de verpleging. Rinske heeft 2 boys en naast Snoepig een administratieve baan. Dorin heeft ook 2 kids en werkt fulltime aan Snoepig.

We volgen ons eigen ritme en onze eigen indeling van werk-uurtjes. Vaak om ons gezin heen, bijvoorbeeld wanneer de kids op school zitten of in bed liggen. Soms doen we ook twee dingen tegelijk: koken en de administratie bijwerken is een vaak voorkomende combinatie.

Ons sociale leven is door het ondernemen niet veranderd: wij waren voor Snoepig ook al elkaars sociale leven, dat scheelt. Daarnaast vinden onze andere vriendinnen het ook leuk om zo nu en dan te helpen op verschillende gebieden. Snoepig weeft zich tot nu toe prima door alle aspecten van onze levens.

Snoepig

Wat zouden jullie andere moeders mee willen geven?

Heb je een goed idee: ga ervoor. Ga het ondernemen niet uit de weg door angst voor het onbekende. Gaandeweg leer je ontzettend veel. Je leert vaak mensen kennen die bereidt zijn om je te helpen of de juiste richting op te sturen. Ga samenwerkingen aan en durf om hulp te vragen. Zoek hulp bij de instanties die Starters kunnen bijstaan (bijvoorbeeld ROZ Groep in Hengelo).

Wij hebben heel veel steun en hulp aan een aantal ondernemers die wij tijdens onze eigen zoektocht naar groei hebben leren kennen. Vivian van SweetyCakeShop (Hengelo) was een van de eerste ondernemers die ons opnam in haar assortiment. Nu is zij onze Business-Coach én een vriendin. Ook Alisa van HonkieTonkie Kinderkleding (Oldenzaal), Marieke van Hip4Kidz Kinderkleding (Ootmarsum) en de dames van KidzVintage (Enschede) staan ons regelmatig bij met advies.

Gaaf om mee te maken allemaal. We komen heel leuke mensen tegen tijdens ons ondernemers avontuur! Mede dat maakt het zo leuk om te ondernemen.

Wat vinden jullie het leukst aan Snoepig?

De aard & het thema van onze producten maakt dat wij er geen genoeg van kunnen krijgen.Wij toveren vaak een glimlach op gezichten. Bij kinderen, maar ook zeker bij ouders. Bijna iedereen die onze producten ziet wordt er vrolijk van. Geldt ook voor ons: nog iedere dag kunnen wij blij worden van ons kantoor vol vrolijke accessoires! Het ontvangen van leuke reacties is natuurlijk altijd leuk, laten we eerlijk zijn. Dat voelt goed. Het ondernemen zelf is ook gaaf, wanneer je je bedrijf ziet groeien geeft dat een kick!

Hoe ziet Snoepig er over 5 jaar uit?

Op dit moment staan onze displays met producten al bij een aantal winkels door het land. Het zou ongelooflijk leuk zijn om over vijf jaar een begrip te zijn in Accessoire-Land en een Landelijke dekking te bereiken met ons assortiment.

Dare to dream: nu zijn we enorm tevreden met onze webshop, maar een heuse Snoepig winkel met muren en een dak lijkt ons ook geweldig.

Wat is jullie favoriete plek in Twente?

Het is lastig om één favoriete plek te noemen. Alle natuurgebieden, landgoederen en boerderijen in Twente zijn schitterend. Alle 3 voelen wij ons het meest thuis tussen al dit moois. Meestal hoef je maar een kleine afstand af te leggen voordat je je ogen kunt laven aan natuur, landleven, Twente. Zet ons maar neer aan een picknick tafel: uitzicht op een weiland, een paar koeien, een mooie Twickelboerderij op de achtergrond en een glaasje Merlot. Niets meer aan doen. Klaar.

Meer weten over Snoepig + Snoepig event op 20 oktober

Op 20 oktober organiseren de dames van Snoepig een speciale koop-avond aan huis. Maak kennis met het Snoepig-team en neem een kijkje achter de schermen bij de Snoepig-fabriek! Op de website van Snoepig vind je alle informatie over dit leuke informatie én de producten.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.