Vettt ontdekt: Ontbijten bij De Branderie in Enschede

Zowel m´n lief als ik zijn geboren in Enschede en er ook nooit vandaan gegaan. Je zou dan toch denken dat we iedere lunchplek in Enschede wel kennen. Maar De Branderie zit er op 13 maart alweer 5 jaar en toch waren wij er nog nooit geweest. Hoog tijd om hier eens verandering in aan te brengen. Aangezien ze een nieuwe kaart krijgen, was dit een perfecte gelegenheid om samen met al m´n mannen de nieuwe ontbijtkaart te testen.

De Branderie

We werden heel hartelijk ontvangen door Nicole, die De Branderie runt samen met haar man Jeroen. Binnen hebben ze een knusse zaak waar 35 mensen kunnen zitten. Het terras buiten is nog een stuk groter en daar kunnen (als het ooit weer lekker weer wordt) wel 72 gasten zitten. Het is gelegen aan het Van Heekplein, aan de zijkant van de Primark. Nu de zaak 5 jaar bestaat, vonden Nicole en Jeroen het ook tijd voor een nieuwe kaart.

De nieuwe kaart van De Branderie

Eigenlijk is ‘nieuwe kaart’ niet helemaal de juiste benaming. De nieuwe opmaak is heel eigentijds en is gevormd als een magazine. Vooral Nicole heeft een rol gehad in de aanpassingen op de nieuwe kaart. Dit omdat zij ook graag een aantal healthy opties wilde toevoegen. Zoals hartige pancakes met geitenkaas, een granola bowl en bananenbrood. De grote succesnummers die Jeroen ooit bedacht voor hun zaak blijven op de nieuwe kaart uiteraard ook bestaan.

Ons ontbijt bij De Branderie in Enschede

Wij mochten de nieuwe ontbijtkaart alvast komen testen en dat doen we met liefde natuurlijk. Heerlijk om op zaterdagochtend op ons gemakje naar de stad te fietsen en lekker aan te schuiven voor het ontbijt. We bestellen eerst een lekker kopje koffie mét kleine cakejes die Nicole zelf bakt en bekijken de nieuwe kaart, die genoeg lekkere opties heeft. Wij eten zelf geen vlees, maar ook dan blijven er meer dan genoeg opties over om uit te kiezen. Zelf koos ik voor de de warme havermoutbowl met gekarameliseerde appel en pecan. De boys gingen, vanzelfsprekend, voor de pancakes en Riem nam de vegetarische omelet op boerenbrood. Heerlijk allemaal! Er werd ook flink geproefd van elkaars bordjes, ook door de kleine mannen.

Kindvriendelijk

Mijn jongens zijn geen engeltjes, leuk zijn ze wel 😉 Maar als wij ergens gaan eten hoef ik niet van ze te vragen dat ze eindeloos rustig aan de tafel wachten en gezellig deel blijven nemen aan het gesprek. Dus ik neem altijd een rugzak mee met kleurspullen en klein speelgoed, waarmee ze zich kunnen vermaken aan tafel. Nu is er bij De Branderie geen kinderhoekje of iets dergelijks (zo groot is de zaak ook niet), maar ze zijn er wel heel kindvriendelijk. Zo is onze Tijn stellig van plan later kok te worden en wilde hij even de open keuken in kijken. Meteen werd er gevraagd of de jongens wilden helpen. Aan tafel mochten ze hun eigen fruit snijden voor de pancakes. Konden ze meteen kiezen welk fruit ze het lekkerst vonden. Dit was voor Tijn zeker het hoogtepunt van de ochtend.

Ben je er net al wij nog nooit geweest, strijk eens een keer neer bij De Branderie. Ben je er al vaker geweest, ga dan gewoon de nieuwe kaart eens testen. Of kies je favoriete stukje taart uit de vele smaken die in de koeling te vinden zijn. Ook deze worden door Nicole zelf gebakken, ze leuk!

Vrijdag 13 maart vieren Nicole en Jeroen hun 5 jarig bestaan en vanaf dat moment is ook de nieuwe kaart, mét meer healthy opties beschikbaar!

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.