Orfeo van theater Sonnevanck

Tijn en ik gingen afgelopen zondagmiddag richting het knusse Sonnevanck theater om de voorstelling ‘Orfeo’ te bekijken. Het was de eerste keer voor mijn 9 jarige dat hij in aanraking kwam met opera, en ik was dan ook heel erg benieuwd hoe hij dit zou vinden.  Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera en speelt van 21 oktober t/m 2 december 2018. 

Giftige slang

Orfeo zingt, (gespeeld door Bart Sietsema) en is daarmee beroemd….wereldberoemd, en met zijn prachtige vriendin Eurydice (gespeeld door Merlijn Runia) staan de mensen gillend voor hen in de rij. Niets kan ze stoppen ze zijn een prachtig duo, dat op het punt staat te gaan trouwen.  En iedereen houdt van Orfeo en zijn prachtige Eurydice

Tot opeens……. heel plotseling Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo is ontroostbaar en hij kan en wil niet leven zonder haar. En wil er dan ook alles aan doen om haar terug te krijgen. En helemaal ten einde raad reist hij af naar ‘de onderwereld’. Hij wil zijn liefde terug winnen, hoe dan ook. Boos worden helpt niet, smeken helpt niet, maar wat helpt dan wel? Hij besluit zijn zang in de strijd te gooien en op deze manier de Dood vragen hem zijn geliefde Eurydice terug te geven….. maar zal de Dood daar mee akkoord gaan?

In het knusse Sonnevanck theater kun je daar zelf achter gaan komen door deze voorstelling te gaan bekijken. Niet meer dan een 2 halve bruidstaarten een rekje kleding, en wat instrumenten is er nodig om deze mooie uitvoering tentoon te stellen. Als de taart in 2 delen splits, duik je vanzelf de onderwereld in.

Bedoeld voor scholen

Ook reist deze voorstelling langs meerdere scholen om daar gespeeld te worden. De minimum leeftijd is 8 jaar, en aangezien het vrij zware onderwerp ‘de dood’ snap ik dat ook wel. Het leverde ons in ieder geval in de avond mooie gesprekken op: ‘Is er echt een onderwereld mam?’ vroeg Tijn aan mij. ‘Lieverd ik zou het niet weten antwoordde ik…ik ben er ook nog nooit geweest, en dat wil ik ook nog heeeel lang zo houden’ antwoordde ik.

Orfeo is te zien van van 21 oktober t/m 2 december 2018. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Voor meer informatie kijk even op de website:  van het Sonnevanck theater 

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.