Paasknutsel DIY: lekker aan de slag en knutselen maar!

De gezellige paastijd komt er weer aan, en ik vind het dan persoonlijk altijd erg leuk om weer even iets te knutselen met mijn jongens voor de Pasen. Ik kwam dit leuke kuikentje tegen op Pinterest en mijn eisen voor een knutselwerkje zijn altijd dat ze niet te ingewikkeld moeten zijn. Mijn jongens hebben geen geduld om uren lang aan tafel te zitten. Deze leek mij goed te doen en alles wat ik nodig had, had ik daarvoor in huis.  Samen met ons buurjongetje Hugo gingen we samen gezellig aan de slag met deze paasknutsel DIY.

Wat heb je nodig?

  • IJslolly stokjes (3 stuks per knutsel)
  • Geel papier
  • Oranje papier
  • Gele verf
  • Stukje geel of oranje decoratief papier
  • Optioneel: Wiebeloogjes (maar die kunnen ook gewoon getekend worden)

paasknutsel diy

Lekker aan de slag!

Ik lijmde de 3 stokjes eerst in een driehoek vorm aan elkaar met een lijmpistool. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewone basic lijm gebruiken, maar ik ben nou eenmaal dol op mijn lijmpistool (zit gewoon lekker muurvast). Laat de kinderen de stokjes vervolgens mooi geel verven. Ondertussen trok ik op geel papier met een klein glas rondjes over. Dit worden de kopjes van de kuikentjes. Ook tekende ik de snaveltjes en 2 pootjes, zodat deze alleen nog maar uitgeknipt hoefden te worden. Terwijl de stokjes liggen te drogen, kun je de kinderen alle onderdeeltjes uit laten knippen. Even een tip: bij Action verkopen ze handige kleine schaartjes, die perfect zijn voor de kleinste kinderhandjes! Trek de handen van de kinderen ook over op geel papier en laat ze die ook uit knippen (of help hierbij, want ze vonden het hier een moeilijke klus). Laat ze de wiebeloogjes en snaveltje op het kopje plakken.

paasknutsel diy

paasknutsel diy

Paasknutsel DIY

Als alles droog en uitgeknipt is, is het alleen nog maar een kwestie van alles op het driehoekje plakken. Eerst het kopje erop en dan plak je aan de achterkant van het driehoekje een mooi stuk decoratief papier. Dan plak je de pootjes erop en de handjes van de kinderen als vleugels en klaar is je leuke paas knutsel DIY kuikentje! Fijne Pasen allemaal!

 

Nog meer knutselinspiratie?

Wil je nog meer leuke knustelinspiratie van de VETTT-bloggers bekijken? Hier vind je het complete overzicht met DIY’s en knutsels.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.