Paasweekend-tips (30 t/m 2 april)

Door donderdag, maart 29, 2018 0 No tags Permalink 0

Whoop, een heerlijk lang weekend wacht op ons. Bij ons is de school op Goede Vrijdag al gesloten, dus het weekend begint lekker vroeg! Ik kan me voorstellen dat jouw paasweekend al aardig vol zit met paas-verplichtingen maar mocht je nog ruimte hebben voor wat spontane ingevingen lees dan vooral verder. Er is namelijk veel leuks te doen!

Donderdag 29 maart: Hoe licht kan een wolk zijn (10+) Concordia

Het Houten Huis en Feikes Huis komen met een beeldende voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. Het verhaal is losjes geïnspireerd op het prentenboek De wonderlijke hoed van beer van Ayano Imai. Voor meer informatie kijk je hier.

weekendtips april

Vrijdag 30 maart: Schaatsdisco (IJsbaan Twente)

Kom vrijdag naar de Schaatsdisco om het schaatsseizoen spectaculair af te sluiten! Vanaf 19.00 kun je het ijs op, is er een lichtshow en draait een DJ zijn plaatjes. Voor meer info: Schaatsdisco IJsbaan Twente.

Vrijdag 30 maart t/m 8 april: Paaskermis (Enschede)

Rond en na pasen staat de kermis weer in het Volkspark van Enschede. Welk kind wordt daar nou niet blij van :-).  Meer info + kortingsbonnen voor de kermis vind je via deze link.

Lente tips_kermis

Zaterdag 31 maart: Kinderpassion in Usselo

Het verhaal van Pasen verteld op een kindvriendelijke en eigentijdse wijze. De tocht gaat van donker naar licht; beginnend in de schuur van Twentseschuttingen.nl van de familie Diepeveen, Haaksbergerstraat 811, Usselo en eindigend in de kerk.
Doelgroep: kinderen basisschool met (groot)ouders
Parkeren fiets/auto bij Verenigingsgebouw Lammerinkweg
Meer info: Kinderpassion op Facebook

Zaterdag 31 maart: Sneu Gevallen (6+) Enschede

Vettt blogger Lotte was bij de premiere van deze mooie voorstelling over een heel gevoelig jongentje. Haar blog lees je hier. Zaterdag speelt Theater Sonnevanck hun laatste voorstelling van Sneue Gevallen in het Wilmink Theater.

Sneue Gevallen

Zondag 1 april: Paasvuren in Twente

Traditiegetrouw worden op 1e paasdag de verschillende paasvuren aangestoken, meestal tussen 20.00 en 20.30. Een overzicht van de paasvuren in Twente vind je hier.

Zondag 1 april: Paaseieren zoeken in Dierentuin Nordhorn

Alle kinderen worden tijdens eerste paasdag  uitgenodigd om op eierjacht te gaan. Om te zorgen dat ook de kleinsten niet te kort komen, worden de paaseieren bij de kassa stiekem aan de volwassenen gegeven. Bij de eierrallye kunnen dit jaar weer mooie prijzen uit de dierentuinwinkel gewonnen worden. Deelnameformulieren zijn beide paasdagen verkrijgbaar bij de kassa en kunnen, ingevuld, ook daar ingeleverd worden. Voor meer informatie kijk je hier.

Zondag 1 april: Paaseieren zoeken bij de Twentsche Foodhal

Kom 1e paasdag ook lekker de paaslunch met je gezin doen bij de Twentsche Foodhal (regulier menu). De paashaas komt eieren verstoppen bij ons! Er valt zelfs een leuke prijs te winnen als je het gouden paasei vindt! Zijn de kids klaar met zoeken, dan kunnen zij hun eigen paasei versieren. Wij zorgen voor begeleiding van de kinderen bij de activiteiten. We gaan buiten op zoek, dus zorg voor een warme jas. Voor meer informatie kijk je hier.

Zondag 1 en maandag 2 april: Met de stoomtrein én eieren zoeken (Boekelo)

Tijdens eerste en 2e paasdag kun je een ritje met de stoomtrein maken én paaseieren zoeken. Je kunt zelfs meedoen aan een paasspeurtocht. Voor meer informatie kijk je hier.

Maandag 2 april: Lammetjesdag bij de Schaapskudde (Haaksbergen)

De komende tijd zijn er allerlei verschillende lammetjesdagen, waaronder op tweede paasdag deze in Haaksbergen. Een overzicht van de Lammetjesdagen vind je hier.

lammetjesdag haaksbergen adopteren

Maandag 2 april: AH Buitendag

Albert Heijn is trots op de zorg die onze boeren, telers en leveranciers elke dag besteden aan de producten die in de winkels liggen. En dat laten ze graag zien, daarom openen ze op tweede paasdag (maandag 2 april) op vele locaties in Nederland hun deuren. Benieuwd waar onze boerenkaas wordt gemaakt, hoe champignons geteeld worden en waar onze mooiste bloemen vandaan komen? Bezoek de Buitendagen!

Maandag 2 april: Paasmiddag bij Landgoed Kaamps (Deurningen)

Tijdens tweede paasdag kun je vanaf 15.00 bij Landgoed Kaamps terecht. Knuffelen met de konijnen en geitjes, de paashaas komt langs, een kijkje nemen in de kaasboerderij en de melkrobots bekijken. Voor meer informatie kijk je hier.

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn lang weekend! Mocht je nog aanvullingen hebben laat dan vooral een berichtje achter!

Liefs,

Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.