Pippa’s kinderfeestje

Door zondag, oktober 30, 2016 0 , , Permalink 0

Ik hou van kinderfeestjes! Ik keek dan ook echt uit naar Pippa’s eerste kinderfeestje. In een ver (kinderloos) verleden heb ik zelfs mijn collega eens geholpen bij het kinderfeestje van haar zoontje die 4 werd. Daar was ik assistant, dat is -eerlijk gezegd- net iets relaxte dan een eigen kinderfeestje.
 

Kinderfeestje: de themakist van Kleur je feestje

Maanden geleden werd ik op Vettt eens getipt over een leuk bedrijf. Het is het bedrijf van Susanne uit Oldenzaal. Ze heeft van kinderfeestjes haar uit de hand gelopen hobby gemaakt. Susanne, zelf moeder van 3 is eigenaresse van Kleur je feestje. Bij Kleur je feestje huur je een themakist. Ze heeft allerlei kisten in verschillende thema’s en dit leek mij perfect. Ik nam contact op met Susanne en zij wilde graag samenwerken met Vettt. Zo kwam het dat wij de themakist van het Sprookjesfeest testen, lees hier hoe dat was!
 

Past net..

Twee dagen voordat het feest je plaats vond kon ik de kist bij haar ophalen in Oldenzaal. De kist, is eigenlijk meer een grote plastic box vol met spullen. Vol is eigenlijk een understatement. Bommetje vol was deze box. Kijk maar…het past maar nét in de auto.

Kinderfeestje

Beste kist!

Je kunt ervoor kiezen om een bolderkar bij te huren, dat leek mij wel handig omdat ik van plan was het grootste gedeelte van de activiteiten in het bos te gaan doen. Die bolderkar was een topper, bleek op de dag zelf.

Met een volgeladen auto ging ik naar huis. De avond voordat het feestje plaats vond gluurde ik in bijgevoegde ‘map’. Dit is een soort draaiboek. Ik verdiepte me -ietwat laat- in het feestje dat we de volgende dag gingen geven. Dit was redelijk appeltje-eitje.

In de map vind je uitleg bij alles wat er in de themakist te vinden is, hoe je het gebruikt en er zitten soms leuke introtekstjes bij.  In de themakist vind je echt ontzettend veel attributen. Ik koos 4 spelletjes uit die we zowel binnen als buiten kunnen doen. Dit leek me een verstandig keuze omdat de weersvoorspellingen niet veel goeds beloofden. Gelukkig viel het uiteindelijk in de middag mee en was het bijna de hele middag droog.

Het enige dat ik zelf nog regelde waren cupcakes (en versiering) om ter plekke te versieren en pakjes drinken, wat zakjes chips, broodjes worst, een paar slingers en ballonnen.
 

De themakist getest

Voor het feestje huurden we van bekenden een locatie in het bos, hier kunnen we zowel binnen als buiten terecht. We (Maurice, Pippa en ik) waren er zelf een uurtje eerder om wat spulletjes klaar te zetten en de kachel aan te doen.

Toen alle kindjes binnen waren las ik uit de map een verhaaltje voor. Een hele leuke introductie op het feestje en een uitleg over de trollen. De kindjes waren één en al oor…

Kinderfeestje

Voorlezen uit de map van Kleur je feestje

De trollen zijn verstopt en moeten gevonden worden zodat de cadeautjes aan de jarige gegeven kunnen worden. Op iedere trol staat een nummer, stel je vindt nummer 2 dan mag je als tweede je cadeautje geven. En dit vonden ze leuk!!!

Kinderfeestje

De stenen trollen verstopten we buiten…ze zitten ook in de kist van Kleur je feestje

Mede door die leuke stenen trollen ging het geven en uitpakken van de cadeautjes erg relaxed!

Kinderfeestje

Het weggeven en uitpakken

Het volgende verhaaltje gaat over de verkleedkleren, de kinderen hangen weer aan mijn oren. Als ik ze een vraag stel steken ze zelfs hun vinger op. Halleluja! Als ik ze vertel dat ze de kleren mogen zoeken en omgetoverd worden tot sprookjesfiguren worden ze helemaal wild. Al die verbaasde kopjes als ze al die jurken en het prinsenpak op een stapel vinden: geweldig!

Kinderfeestje

De verkleedkleren zitten ook in de themakist van Kleur je feestje

In de box vind je ook een gouden lijst, zodat je alle kindjes één voor één op de foto kon zetten. Een supertof idee, dit was ik anders in alle drukte echt vergeten.

Kinderfeestje

Trotste koppies!

Verkleed en al kunnen ze aan de slag met de cupcakes en maken wij ons klaar voor de tocht door het bos (Yay, het was droog!). Gewapend met de spelletjes, zakjes chips voor onderweg, de bolderkar, mijn ‘handboek’ en 6 super enthousiaste kinderen beginnen we aan de sprookjesspeurtocht.

We waren niet helemaal goed voorbereid, ik moest nog even vooruit lopen om de ‘kaartjes’ in de bomen te hangen. Uiteraard zaten die ook in de themakist. Ik hing kaartjes in de bomen en bij elke plek waar een opdracht uitgevoerd moest worden hing ik grotere kaarten met daarop een speluitleg op.

Het blijkt een ware strijd om als eerste de kaartjes te vinden én ook de kaarten met opdrachten vinden ze geweldig.

Kinderfeestje

Op weg naar het bos met de bolderkar

 

Kinderfeestje

Eén van de spelletjes, geblinddoekt langs een gespannen touw lopen

 

Kinderfeestje

En weer een ‘opdracht’ gevonden. Op zoek naar het muiltje van Assepoester!

Na het afronden van de opdrachten in het bos en het vinden van de schatkist met glitterstenen (deze heb ik nog wel zelf gemaakt) open we weer terug.

Kinderfeestje

Glitterstenen gevonden bij de laatste opdracht

 

Kinderfeestje

Home sweet home…

Na afloop verwarmen we worstjes boven het kampvuur. Het was de bedoeling dat de kindjes broodjes worst aten maar ze aten alleen de worstjes. Niet echt vullend dus :-)

Kinderfeestje

Verwarmen op het vuur.

Het was een superleuk feestje! Enne, mocht ik het over moeten doen dan zou ik het eet-item eruit gehaald hebben. Dat maakte het wel wat lang, en de kindjes waren drukker met andere dingen dan met eten. Dus we leverden ze ietwat ‘uitgehongerd’ weer thuis af. Sorry ouders :-)

Kinderfeestje
 

Vinden we het een aanrader?

Voor Pippa’s kinderfeestje mochten we de themakist van Kleur je feestje testen. Het was super geslaagd, ik zou het zo weer doen. De themakist zit bomvol met allemaal gave spullen, veel meer dan wij eigenlijk nodig hadden. Maar op deze manier is ieder feestje wel écht anders, je kiest zelf de spelletjes die passen binnen je plannen en de interesse van je kind. Als je van plan bent om een stuk te gaan lopen dan is de bolderkar ook echt een aanrader. Die kun je bij Kleur je feestje optioneel bijhuren voor 5 Euro. Kleur je feestje zit in Oldenzaal. Het huren van een themakist kost 45 Euro, de themakist is dan te gebruiken voor 8 personen. Bij meer kinderen betaal je een kleine toeslag.

Om de themakist op te halen en terug te brengen moest ik dus wel 2x naar Oldenzaal. Het terug brengen ging bij mij gepaard met wat minder geschikte woorden. Het was nogal een uitdaging om deze alleen in een niet al te grote auto te krijgen :-). Voor ouders die een leuk feestje willen zonder al teveel gedoe en voorbereidingstijd is dit echt een aanrader. En de themakisten zijn er in allerlei verschillende thema’s voor kinderen van 4 tot 9 jaar en 9+.

Nieuwsgierig geworden? Check dan even de website van Susanne van Kleur je feestje.

Susanne bedankt, we hebben genoten!

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.