Radeloos voor mijn kledingkast

Door

Daar zit je dan, heb je eindelijk na je zwangerschap zin om weer wat leuks aan te doen. Past niets, zit alles anders (lees: te strak) en moet het ook nog enigszins praktisch zijn wanneer je borstvoeding geeft. Herkenbaar?

 

Slechte match: bevallen & kledingkast

Zo’n zwangerschap en bevalling doet je lichaam en daarmee je kledingkast weinig goed. Tijdens de zwangerschap had ik weinig zin om kleding te kopen, dat deed ik dus niet. Wat ik wel deed was, al mijn (niet-zwangerschaps) kleding uit mijn kast halen en opbergen. Zo had ik voor heel even een opgeruimde en lege kast. Ik bedacht me dat ik dan na mijn zwangerschap alles uit kon gaan pluizen. Leuk bedacht.
Het liep wat anders dan voorgesteld. Ten eerste omdat ik na mijn zwangerschap nog steeds mijn zwangerschapskleding aan had, dat zat zo lekker ‘losjes’. En ten tweede omdat alles wat ik voor mijn zwangerschap had, nu toch net iets anders zat. En daarbij had ik ontzettend behoefte aan een nieuwe spul. Een frisse wind door mijn kast en mijn leven.

Ik ben niet iemand die uren lang loopt te shoppen. Tijdens een weekendje weg met vriendinnen lukt dat nog wel eens, maar eerlijk gezegd doe ik toch liever andere dingen in mijn vrije tijd. Ik was dan ook blij met een leuk mailtje dat ik na de geboorte van Coco kreeg van Menger Mode. Of ik met Vettt wat voor hun kon betekenen, ik verdiepte me in het bedrijf, we maakten een afspraak en we bedachten ontzettend leuke dingen, waar ook jij wat aan hebt!

Menger Mode

Menger Mode? Ken je het niet? Snap ik! Voor mij was het ook nieuw. Maar ik help je. Menger Mode is een kledingzaak in Glanerbrug en sinds een tijdje ook in Losser én Menger Mode bestaat al ontzettend lang. De oprichter is Tiem Menger, de opa van de huidige eigenaar Rob Menger. De zaak in Glanerbrug zit aan de Hoofdstraat, ik ben er ontzettend vaak langs gereden maar het is me nooit opgevallen. Op zich best knap want deze grote kledingzaak bestaat al meer dan 65 jaar en is een echt familiebedrijf.

De website sprak me aan en het leek me heerlijk te shoppen bij een winkel waar je ook goed geholpen wordt. Waar iemand precies weet wat er in de winkel ligt en ook nog eens eerlijk advies geeft. Want tja, verder dan de H&M en Zara kom ik meestal niet. En te vaak presteer ik het om items te kopen waar ik er eigenlijk al teveel van heb. Vulling van de kast in plaats van aanvulling ☺.

Op de allereerste wen-dag van Coco bij de gastouder ging ik ervoor. Lekker even met mezelf op speedshop date. Op een vrijdagochtend reed ik de Hoofdstraat van Glanerbrug in. Op naar Menger Mode, de winkel vind je gelijk links als je Glanerbrug vanuit Enschede in rijdt.

Menger Mode Glanerbrug

De winkel is groot, veel groter dan ik had verwacht. Bij binnenkomst werd ik wel blij. De winkel is heel ruim opgezet en ontzettend leuk aangekleed. Frisse kleuren, grote tapijten, overal draadlampjes en leuke accessoires. De zaak heeft in september 2015 een complete metamorfose gekregen en dat zie je. Waar veel mensen Menger Mode vooral van ‘vroeger’ kennen, wil Menger Mode ook juist een wat jongere doelgroep aantrekken zoals jonge ouders en tweeverdieners. Menger Mode verkoopt zowel heren- als dames kleding. In het midden lonkt een megagrote tafel, ook weer mooi aangekleed.

Menger Mode Glanerbrug

Zie je hem al zitten met zijn kopje koffie :-)?

 

Altijd fijn, koffietafel!

Aan deze tafel kun je de man ‘parkeren’ voor een lekkere cappuccino. Tenzij hij zich liever met het shoppen bemoeit natuurlijk, maar daar is die van mij niet voor in de wieg gelegd. Aan de koffieliefhebbers en shop-hatende-partners is dus gedacht. Maar ook aan de kinderen wordt gedacht. Ik ben zelf groot tegenstander van shoppen mét kids. Ik kan het gewoon niet. Maar mocht je wel met kids kunnen shoppen dan kunnen ze zich hier prima uitleven in de kinderhoek. Fijn dat zoiets er is, vooral voor ouders die –net als ik- een kind hebben die een winkel als één groot speelparadijs alias verstopplek ziet.

Menger Mode Glanerbrug

De kinderhoek!

 

Terug naar de afspraak! We beginnen met een fijn bakje koffie aan die grote tafel van hierboven. Ik maak kennis met Rob, de eigenaar van de winkel. Hij vertelt vol enthousiasme en trots over dit gave familiebedrijf en je merkt aan alles dat de sfeer hier fijn is. Het voelt alsof het team dat hier werkt erg hecht is en met veel plezier werkt. Naast dat het heel gezellig was aan de koffietafel (Nandine zet heerlijke koffie) was het na wat geklets toch tijd om aan het ‘werk’ te gaan.

Menger Mode Glanerbrug

Wat een fijn begin van de dag met een lekkere cappuccino!

Ik moest om half 1 alweer bij school staan. Omdat ik de tijd nog wel eens vergeet, zette ik mijn wekker. Om 12.00 zou het alarm af gaan. In de winkel werd geholpen door Nandine, ze had al snel door wat ik wel- en niet leuk vond. En na wat paswerk vielen er ook al wat dingen af. De broek van hieronder vond ik fantastisch, maar bleek niet voor mij bestemd.

Menger Mode Glanerbrug

Die broek links met dat neon koordje!

Ik had heel wat (leuke dingen!) mee naar de paskamer. En na wat keuzestress bleef ik met 2 outfits over. Beide outfits zou ik zelf niet snel bij elkaar zoeken, dat komt misschien omdat ik eigenlijk nooit een compleet outfitje shop. Meestal is het of een broek, of een jasje of een shirtje. Ik had nog veel meer willen en kunnen passen maar mijn wekker ging…maar goed dat ik die gezet het.

Ik koos voor de rechteroutfit, alles van het merk Tramontana. Beetje gek zo’n foto van twee outfits, wallen en jezelf 🙂

Menger Mode Glanerbrug

Stemmen maar :-)!

De jeans van het linkersetje bleef in mijn hoofd zitten. Hij zat zo fijn, waarschijnlijk ook omdat er wat stretch in zit. Daar ben ik een weekje later nog voor terug gegaan. Gratis en voor niets werd hij ook nog korter gemaakt voor dit mini-mensje. Fijne service! En hoe lekker is het om je eerste werkdag na je verlof in een fijne nieuwe outfit te beginnen, heerlijk! Ik ging als een blij kind met mijn tasje de winkel uit, helemaal klaar voor mijn eerste werkdag!

 

Menger Mode Glanerbrug

VIP avonden

Menger Mode wil zich dus meer op de jongere doelgroep gaan richten (jong in de zin van, jonge gezinnen :-)). En die nieuwe koers zorgt ervoor dat er ook veel toffe nieuwe dingen in de winkel gaan gebeuren zoals twee VIP-koopavonden. Op 14 april is de VIP-koopavond in Glanerbrug en een week later op 21 april in Losser. Tijdens de avond is er o.a een visagiste, een imago-stylist en tussen al het shoppen door kun je een hapje en drankje doen. En op deze avonden krijg je 10% korting op de nieuwe collectie! De avonden zijn toegankelijk voor iedereen die zin heeft in gezelligheid.

Menger Mode Glanerbrug

VIP koopavonden!

 

Winactie (verlopen)

Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe outfit, maar ook jij kunt zo’n nieuwe outfit scoren. Niet geheel dezelfde, maar je maakt kans op een shoptegoed van 150 Euro op een Tramontane outfit van Menger Mode Glanerbrug. Wat je daarvoor moet doen?

 1. Zorg dat je het bericht over Menger Mode op de Facebook page van Vettt liked.
 2. Zorg dat je de Facebook pagina van Menger Mode liked
 3. Zorg dat je de Vettt Facebook pagina liked

Meedoen kan tot donderdag 21 april (2016) 12.00. De winnaar wordt op 22 april bekend gemaakt via Facebook.

 

Winnaar

Bekijk onderstaand filmpje om te zien wie de gelukkig winnaar is. De winnaar neemt contact op met info@vettt.nl voor verdere instructies. Allemaal bedankt voor het meedoen!

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Maureen
  april 7, 2016

  Yvette, ik vind dat je er alweer top uitziet, hoor! Je hebt een mooi setje gescoord, dat je erg goed staat!
  Lijkt me leuk om daar ook een x te shoppen!
  Groetjes van Maureen.

 • Jasmijn ter maat
  april 7, 2016

  Ik kom al jaren bij deze modezaak,echt ideaal!