Review Dokter Prik

Door

Lachen is het beste medicijn! Heb je last van Stinkvoetos of Jeukitis? Dokter Prik heeft de oplossing voor jou! Maak jezelf klaar om genezen te worden of genees zelf iemand van de meest hilarische kwaaltjes. Dat kan allemaal met het nieuwste spel van Identity Games: Dokter Prik.

Over Dokter Prik

Dokter Prik is een nieuw spel van identity games geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. In dit grappige actiespel moet je je medespelers beschermen tegen het virus maar je moet er ook voor zorgen dat je het virus zelf niet bij je draagt wanneer Dokter Prik op bezoek komt!

Inhoud van het spel

In het spel zitten de volgende onderdelen:

  • Dokter Prik spuit
  • 3 elastiekjes
  • 9 viruskaarten
  • dobbelsteen
  • spelregels

Hoe werkt Dokter Prik?

De injectiespuit maak je klaar voor het spel. Dat houdt in dat je 1 van de drie bijgeleverde elastieken aan de spuit vastmaakt. De elastieken verschillen in sterkte. Het uitproberen alleen al is hilarisch en een beetje eng :-). Vervolgens schud je de viruskaarten en je kunt met het spel beginnen.

De oudste speler mag als eerste de bovenste kaart pakken. Deze leg je met het virus naar beneden voor je. Hij is vanaf dat moment de virusdrager. De jongste speler begint met dobbelen. De dobbelsteen geeft aan wat je met de viruskaart of de injectiespuit moet doen.

De injectiespuit van Dokter Prik

Het allerleukste én spannendste is de injectiespuit. Als de speler de spuit indrukt kunnen er 2 dingen gebeuren:

  1. De spuit gaat niet af, als dit gebeurt wordt de viruskaart voor de rest van het spel uit het spel gehaald. De speler die de spuit indrukte pakt nu een nieuwe viruskaart van de stapel en wordt de nieuwe virusdrager.
  2. De spuit gaat af. De speler die de prik gaf wint het spel.

Wat vonden we van Dokter Prik?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het in eerste instantie wat ‘eng’ vond met de spuit en het elastiek. Maar na een paar keer oefenen blijkt dat allemaal reuze mee te vallen. De kinderen vinden het fantastisch om de spuit uit te delen. Coco is eigenlijk nog te jong (bijna 4 jaar) maar ze kon met een beetje hulp prima meedoen. Dokter Prik spel duurt gemiddeld 15 minuten.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.