Washimals Safari Set van Crayola. Een aanrader?

Door

Crayola heeft zichzelf weer overtroffen met deze nieuwe safari set van Washimals. Eerder schreef Yvette al een blog over de schattige huisdiertjes van Washimals, maar nu kun je ook aan de slag met de “wilde dieren”. Met de bijgeleverde stiften creëer jij de mooiste of juist gevaarlijkste dieren. Maar zijn de diertjes gemakkelijk te kleuren? Is wassen met alleen water echt genoeg om ze schoon te krijgen? Krijg je de stift ook uit je kleren? In deze blog lees je alles over onze bevindingen.

De Washimals safari set

Onze dochter Heidi , 5 jaar, mag deze mooie safari set uittesten. Ze krijgt de doos als verrassing en wacht vol spanning met gesloten ogen. Ze voelt een grote verpakking en dat maakt haar al enthousiast. Maar als ze haar ogen opent is ze pas echt blij. “Waauw, mag ik die diertjes zelf inkleuren?”. De verpakking ziet er vrolijk uit en nodigt uit om mee te spelen. Heidi kan niet wachten.

Washimals safari set van Crayola

De Washimals Safari: wat zit er in de verpakking?

In deze mooie set zitten 4 diertjes: Talib de giraffe, Khari de leeuw, Nia het aapje en Tuma de olifant. Ze voelen heel zacht aan en hun gezichtjes hebben een vrolijke uitstraling. Aapje Nia en leeuw Khari zijn meteen favoriet, omdat zij hartjes in hun ogen hebben. Verder zit er een pakje bij met 6 stiften in bijpassende safarikleuren. Mocht je nog stiften hebben uit een andere set van Washimals, dan kan je die natuurlijk ook op deze diertjes gebruiken. De douche trekt meteen de aandacht! Door te drukken op de knop komt er water uit de palmboom. Zo kun je zelf je Washimals een wasbeurt geven na het kleuren, al dan niet met de bijgeleverde borstel. Is het diertje schoon, dan mag hij van de glijbaan naar beneden. Op naar een nieuwe kleurbeurt!

Washimals safari

Kleuren maar!

Het kleuren van deze dieren is natuurlijk heel anders dan het kleuren van een kleurplaat. Heidi moet de diertjes optillen, draaien en op hun rug leggen om ook de oksels van kleur te kunnen voorzien. Een goede oefening voor de motoriek!

Washimals safari

De Washimals zijn gemakkelijk te kleuren. De stiften pakken goed op de zachte vacht. Heidi heeft er veel plezier in en ze is zeker een half uur aan het kleuren voordat ze alle diertjes van een mooie print heeft voorzien. Het valt ons op dat de stiften wel afgeven aan je handen. Heidi vindt dat geen probleem.

Washimals safari

Vrolijke diertjes

Alle dieren zijn gekleurd, wat zijn ze mooi geworden. Heidi is trots op het resultaat, maar maakt ook al meteen nieuwe plannen. “Als de diertjes echt schoon worden, dan maak ik straks een hartjesleeuw en een aapje vol met stippen!”. Heidi durft er nog niet op te vertrouwen dat de Washimals Safari straks echt weer wit zullen worden.

Washimals safari

De Washimals gaan onder de douche

We vullen het badje met lauw water. Vol verwachting zet Heidi het eerste diertje uit haar Washimals Safari set onder de douche. Na een paar keer drukken op de knop komt er zo waar een echte waterstraal uit. Leuk dat de douche is vormgeven als palmboom, dat past helemaal bij het safari thema.

onder de douche

Krijgen we de diertjes uit de Washimals Safari set écht schoon?

Heidi begint met het douchen van het aapje. Als een wonder spoelt de stift er meteen af en komt langzaamaan de witte vacht vanzelf weer tevoorschijn. Er zit een borsteltje bij, maar die heeft ze helemaal niet nodig. We zijn beide heel enthousiast over het resultaat. Het is verstandig om na elke wasbeurt het water even te vervangen, zodat het volgende dier niet onder een blauwe douche hoeft te staan. De Washimals zijn bíjna zo goed als nieuw na het wassen.

Washimals safari set schoon

Zijn wij enthousiast over de Washimals safari set?

Nou en of dat wij enthousiast zijn. Heidi speelt er met veel plezier mee, ze pakt ze bijna iedere dag. Eventuele vlekken in de kleding gaan er in de was gewoon weer uit en ook de tafel is gemakkelijk schoon te krijgen. Als test kleur ik met alle stiften op onze tafel en dit laat ik 24 uur intrekken. Na deze 24 uur veeg ik met een natte doek de tafel streeploos schoon, tot mijn grote opluchting!

Sinterklaastip!

Wij vinden de Washimals echt een groot succes. Doordat de Washimals afwasbaar zijn kun je ze keer op keer gebruiken! De buurmeisjes van Heidi, in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar, zijn ook dol op de Washimals. Beide hebben het op hun verlanglijstje voor Sinterklaas! Deze Washimal Safari Set is te koop voor 24,99 bij Bol.com. Naast deze Washimals safari set zijn er ook nog andere sets waar je uit kunt kiezen. Yvette schreef er eerder al in deze blog over.

De ene set is nog schattiger dan de andere. De stiften en diertjes van de verschillende sets kun je mixen. De Washimals van Crayola zijn het ultieme Sinterklaascadeau voor de creatieve dierenliefhebbers!

Voor deze blogpost hebben we artikelen toegestuurd en de blog bevat affiliate linkjes. In onze disclaimer lees je hier meer over.

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Marjan
    november 10, 2019

    Ik ben zelf ook enthousiast geworden. Fijn om de kinderen niet helemaal in te hoeven pakken met schorten om de kleding niet te vies te maken.
    Lekker ook om tijdens het oppassen een half uurtje voor jezelf te hebben 🙂