Living the dream: Rondreizen met een camper van Tralaluna

Misschien niet iedereen zijn droom, maar het leek ons te gek. Rondreizen met een camper. En dan zo’n tof retro exemplaar. Een paar maanden geleden hadden we het erover, geïnspireerd door een stel dat onlangs met hun gezin richting Portugal vertrokken is. Het klonk fantastisch, in een camper rondtrekken. De vrijheid. Na wat struinen op Marktplaats was ik er vrij snel achter dat een camper kopen op dit moment niet echt binnen ons bereik ligt. En toen kwam Tralaluna op ons pad….alleen die naam al. Daar wordt je toch instant blij van?!

Met het gezin op vakantie met een camper, de Tralaluna-way!

Via een Vettt-lezer (dankje Sanne!) ontdekte ik dit toffe bedrijf. Martijn en Manilde hebben het westen van Nederland jaren geleden verruild voor Drenthe, waar ze met hun 3 zoons wonen. Dit inspirerende stel houdt ervan om te delen met anderen. Het delen van leuke busjes, maar ook het delen van het avontuurlijke gevoel iets nieuws te ontdekken. Ze kopen caravans en campers op die ze op hun boerderij in het Drenthse Mantinga compleet opknappen en restylen. Op een zaterdagavond bekeek ik de site en ik was verkocht. Dit zou de perfecte manier zijn om het rondreizen met een camper te ervaren!

Rondreizen met een camper door Noord-Nederland

De campers en caravans die Tralaluna verhuurt kun je gebruiken om mee te toeren in Drenthe, Friesland en Groningen. Wat minder spannend dan Portugal, maar vast niet minder leuk! Dat je de camper kon gebruiken in Noord-Nederland kwam mooi uit, want één specifieke camping stond nog op mijn wish-list: camping Buitenland in Drenthe. We huurden de camper van zondag tot en met vrijdag en besloten om naar twee campings te gaan. Je moet het gevoel van het ‘verplaatsen’ toch een beetje ervaren. Manilde stelde een aantal campings voor, de eerste camping werd Camping Buitenland en de tweede camping werd It Dreamlan in Friesland. Ik vertrouwde volledig op Manilde’s expertise, het zouden vast twee topplekken zijn!

De camper ‘De Columbus’ halen we op bij Martijn en Manilde, na een lekker bakje koffie, een uitleg en wat overpak-werk zijn we klaar om te vertrekken. We laten onze auto staan bij Tralaluna op het erf en beginnen aan ons camper-avontuur.

Rondreizen met een camper

We krijgen dit leuke gepersonaliseerde handboek mee. Waar ze de leukste plekjes en stops in hebben genoemd. Niet het massale, maar echt hun eigen geheime plekjes. Love it!

Eigenzinnige en hippe camping Buitenland

Eén specifieke camping in Drenthe stond al een tijdje op mijn wish-list: Camping Buitenland. Deze ontdekte ik door dezelfde Vettt-Lezer, ze was er afgelopen mei met haar zoontje.  Camping Buitenland is vorig jaar geopend. Floortje Dessing heeft de camping in 2017 samen met 4 vrienden over genomen.

En het is écht een bijzondere plek geworden. Alles is hier net even anders, niets is standaard. Er is heel veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief.

Op de camping vind je de meest bijzondere accommodaties. Alle accommodaties zijn van eigenaren die de unieke ontwerpen zelf hebben gebouwd en ingericht. Supergaaf. Naast de accommodaties zijn er dus ook de camping-plekken. Een klein nadeeltje aan camping Buitenland: de camping is nogal ‘hot’. Het lijkt alsof heel creatief-Nederland deze plek heeft ontdekt.

Vlaggetjes, lampjes en kleedjes united!

Bij aankomst met onze ‘Columbus’ mochten we zelf een plek uitzoeken. En dat bleek een uitdaging in het hoogseizoen. Op andere blogs las ik dat je er heel veel ruimte hebt, dat is in het hoogseizoen duidelijk minder van toepassing.  Ik was lichtelijk in shock. Enerzijds omdat iedereen zijn ‘home away from home’ zo ontzettend gestyled had, vlaggetjes, lampjes, kleedjes, plantjes, de hele mik mak. Anderzijds omdat het gewoon BOMMETJE vol stond. Hutje mutje, zij aan zij, op elkaar. We ‘drukten’ onze Columbus ergens tussen een andere camper en een tentje. Met de intentie om vanaf daar lopend een plekje te gaan zoeken. Lucky us bleken de tent-buren later die middag te vertrekken. En we eindigden met een fijn plekje aan de bosrand, met schaduw! Ik kan nog wel een hele blog wijden aan deze camping, er is zoveel over te vertellen. Maar de korte versie: toen we er eenmaal stonden was het top! En omdat foto’s meer zeggen dan heel veel woorden, hieronder een fotoverslag van onze fijne dagen bij Camping Buitenland.

Rondreizen met een camper

Onder weg stopen op de mooiste plekjes om wat te eten, je hebt immers toch alles bij je 🙂

Rondreizen met een camper

Het ziet er zo misschien nog best ruim uit, maar dat was het niet echt hoor :-). Wat wel heel tof is, in het bos grenzend aan de camping kun je lekker je hangmatje op hangen en het is een topplek voor de  kinderen om lekker te spelen.

Rondreizen met een camperRondreizen met een camper

Eén van de vaste accommodaties op Buitenland. Het gras is mega dor, het ziet er op andere momenten vast veel beter uit! Deze accommodatie heet Kap & Keetje en is te huur. Er is nog veel meer tofs te huur, je vindt alle accommodaties op de website van Buitenland.

Rondreizen met een camper

Het activiteitenbord. Heel veel activiteiten worden ter plekke toegevoegd, omdat er iemand op de camping staat die ook wel wat leuks wil doen :-). Veel ruimte dus voor eigen initatief, tof hoor!

Rondreizen met een camper

Eén van de activiteiten is het voorlezen bij het kampvuur. Dit werd i.v.m. de hoge temperaturen en droogte verplaatste naar het zwembad op de camping 🙂

Rondreizen met een camper

Naast het zwembad is er ook een waterplas, grenzend aan de camping. Ook zo’n fijn plekje!

Rondreizen met een camper

Een andere ‘spontana’ activiteit op camping Buitenland was er één van Jan Doodle. Kinderen konden hun eigen kunstwerk laten maken.

Rondreizen met een camper

Monique gaf Wobbelyoga workshops!

Rondreizen met een camper

De BuitenBar is de centrale plek op de camping, hier vind je ook de speeltuin en dit leuke winkeltje. Hier kunnen kinderen winkeltje spelen. Deze helden verkochten naambandjes :-).

Rondreizen met een camper

Dit is het arty-toiletgebouw op Buitenland. Campinggasten die veel met zwerfafval bezig zijn maakten deze slinger van afval dat ze op en om de camping vonden. Ik hou van dit soort initiatieven.

Rondreizen met een camper

Deze man reed  op de camping rond met dit vrolijke voertuig. Geen idee wat hij aan het doen was, maar hij trok wel mijn aandacht 🙂

Rondreizen met een camper: het achterbank-drama

Het ziet er fantastisch uit zo’n camper, en dat is het ook. Er is wel een klein minpuntje: het rijden was een DRAMA! Coco is duidelijk nog te jong om op het bankje te zitten.. We hadden nog heel even overwogen om de kinderstoel mee te nemen, maar qua ruimte leek ons dat niet heel erg praktisch. Het duo Pippa en Coco samen op de achterbank bleek zo niet te werken. Na wat verschillende probeersels bleek het het beste te werken als Pippa voorin zat en ik met Coco op het bankje achterin de camper. De beste optie voor iedereen, voor mij wel wat minder gezellig dan hoe ik het met bedacht had.

Rondreizen met een camper

Dit ging even goed…

Rondreizen met een camper

Hier hebben we ze al uit elkaar gehaald 🙂

Rondreizen met een camper

En toen zat ik zelf achterin 🙂

Natuurcamping It Dreamlan in Friesland

Na de superhippe camping Buitenland waar we hutje mutje stonden kwamen we aan op Natuurcamping It Dreamlan. Met 25 ruime plekken en weidse uitzichten was dit even compleet wat anders. We trekken weer veel bekijks als we aan komen rijden met de Columbus en we parkeren ‘onze’ camper op een plekje vlakbij de speeltuin. Als ik een klein rondje loop (groot lukt op deze camping niet echt) komt Pippa op de trampoline een vriendinnetje van yoga tegen. Hoe klein kan de wereld zijn? Binnen 5 minuten zijn er weer nieuwe vrienden gemaakt en kan het relaxen weer beginnen!

Rondreizen met een camper

En we staan weer, wat een rust hier!

Na de tropische dagen bij camping Buitenland hebben we in Friesland wat minder geluk met het weer. De omgeving is hier supermooi, vanaf de camping pakken we een kano en varen we een stuk weg. Als het in de middag gaat regenen zitten wij weer droog in de camper. We ontdekken dat het knus is in de camper als het regent, maar dat je dat niet veel langer dan eventjes wilt. De kinderen maakt het allemaal niet zoveel uit, die vermaken zich prima!

Rondreizen met een camper

De kano’s mag je gewoon pakken.

Rondreizen met een camper

Het is hier zo wijds, stil en ontzettend mooi. De kinderen vinden het ook te gek zo’n rondje varen..

Rondreizen met een camper

Even naar de diertjes aan de overkant kijken 🙂

Over de Columbus en Tralaluna

We zijn in totaal 5 nachten weggeweest, 3 dagen op camping Buitenland en 2 dagen op Camping It Dreamlan. De camper die wij huurden heet ‘De Columbus’ en is geschikt voor 4 personen. De kinderen slapen in een stapelbed en wij bouwden de zithoek om tot slaapplek. We boekten de roadtrip bij Tralaluna. Waarbij je je wensen doorgeeft en vervolgens gaan ze voor je aan de slag. De campings worden gereserveerd, De camper is compleet ingericht, je hoeft bijvoorbeeld niet te slepen met dekbedden, kussens, handdoeken en theedoeken. We konden de camper om 10.00 ophalen op de zondag en we mochten hem op vrijdag om 17.00 weer inleveren. We hadden dus 5 volle dagen, 6 nachten. Hiervoor betaalden we 795 Euro. Wat een rib uit mijn lijf was, maar het was het absoluut waard! Meer weten over Tralaluna? Lijkt het je ook wel wat om een caravan of camper te huren? Neem dan een kijkje op de website!

En, willen we nog steeds een camper?

Heel eerlijk, ik ben wat minder enthousiast als de man. Dit avontuur zou ik absoluut zo weer doen. Het rondreizen met een camper vond ik echt heel gaaf, maar een eigen camper, ik weet het niet. Misschien als we er ook een soort van mobiele werkplek van kunnen maken, zodat de camper op meerdere manieren in te zetten is. Maar ik vind het ombouwen (van bankje  naar bed) en het steeds verplaatsen van je spullen wel een dingetje. Ik ben ook niet echt een georganiseerd type. Opruimen ben ik volgens mensen om mij heen ook niet heel goed in, dat kreeg ik tijdens ons tripje regelmatig te horen J. En zo’n oude camper is leuk als je kleine afstandjes wilt rijden, hard wil je er echt niet mee, dat is niet te doen. Dus voor lange afstanden vind ik het minder geschikt. Ik denk er nog even over na…

Heb jij ervaring met het rondreizen met een camper? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, laat gerust hieronder een berichtje achter.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Marieke
  augustus 23, 2018

  Hee Yvette! Mooie trip en supermooie foto’s! Ik krijg gelijk zin om weg te gaan! Vooral de laatste camping lijkt me wel wat voor ons 🙂
  Liefs van Marieke

  • Vettt.nl
   augustus 23, 2018

   Haha, doen! Was heel relaxed daar, heel dichtbij de Wadden ook!