Theatervoorstelling voor de allerkleinsten: Rupsje Nooitgenoeg

Door

We vinden het erg leuk om met de kinderen af en toe naar het theater te gaan. We zijn in het verleden naar Brandweerman Sam en Woezel en Pip geweest. Dit was een succes en een aanrader. Er is nu een leuke voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg met nog drie andere verhalen en daar gingen we naartoe.

Rupsje NooitgenoegSchilderwerk van Fynn

Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg

De meeste mensen kennen Rupsje Nooitgenoeg (net als wij) van het boek. Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan fruit, taart, worst, snoep en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week ontpopt hij tot een prachtige vlinder! Ik kwam erachter voordat we naar de voorstelling gingen, dat het in 50 talen is uitgegeven. Ik vond het een typisch Nederlands verhaal, maar toch niet. Het boek Rupsje Nooitgenoeg is een educatief boek, alle kleuren worden benoemd, je leert tot 5 tellen en je behandelt de dagen van de week met allerlei soorten voedsel.

Rupsje Nooitgenoeg

De Roze Krokodil

We maakten er een gezellige dag van

We maakten er een leuke dag van. Het was Bevrijdingsdag en in Enschede was op de markt genoeg leuks te doen voor de kinderen. De kinderen hebben leuk gespeeld op het plein, we hebben lekker samen een broodje gegeten en we gingen met volle buik naar het theater. We kwamen een kwartier voor de voorstelling aan in het prachtige Wilminktheater. Wij waren er nog niet eerder geweest en waren verrast. Aangekomen zagen we dat er verschillende activiteiten waren georganiseerd door het Wilminktheater. Een gezellig team zat er om de kinderen te vermaken. Ze maakten leuke verftekeningen van Rupsje Nooitgenoeg, muizentrapjes vlinders en je kon je laten schminken. Een leuke start voor de voorstelling begint. Jammer dat we er niet eerder waren. Maar naderhand gingen de kinderen alsnog geschminkt naar huis. Kortom, het was een geslaagde dag.

Rupsje Nooitgenoeg

De zeepaardjes van de onderwaterwereld

De voorstelling

De voorstelling begint met een leuk verhaal met meerdere soorten dieren, waarbij alle kleuren aan bod komen. De volgende 2 verhalen gaan over de onderwaterwereld met de zeepaardjes en het eenzame vuurvliegje. En tot slot het verhaal over het welbekende Rupsje Nooitgenoeg. Onze kinderen zijn na een half uur gauw afgeleid en konden bijna niet wachten tot het ‘moment supreme’. Dit laatste verhaal gaat over de hongerige rups die zich (net als in het boek) overal doorheen eet. Het is een leuke ritmische voorstelling voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.

Rupsje Nooitgenoeg

De rups kruipt uit de cocon

 

Rupsje Nooitgenoeg

De rups ontpopt tot een vlinder

Rupsje Nooitgenoeg in Losser

Zondag 2 juni is er een voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg om 15.00 uur in het openluchttheater Brilmansdennen te Losser. Een theater om jaloers op te worden en voor € 7,50 heb je al een kaartje (voorverkoop). Tickets zijn te koop via deze link.

Rupsje Nooitgenoeg

Theater Brilmansdennen te Losser

Meer leuke kindertheatervoorstellingen

Buiten deze voorstelling zijn er nog vele andere leuke voorstellingen, zoals al benoemd zijn we destijds ook naar Brandweerman Sam en Woezel en Pip geweest. Deze voorstellingen draaien het komende jaar ook weer, zie deze link .

Hebben jullie ook al eens een leuke voorstelling gespot, laat het ons weten.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.