Sand in the City verplaatst naar Almelo!

Wat een feest! In de maanden mei t/m september worden een aantal steden in Overijssel met ‘Sand in the City’ getrakteerd op een mega-grote zandbak. De aftrap was op 7 mei in Enschede, waar Sand in the City zijn debuut maakt op de Oude Markt tegenover SamSam. Ik was bij de opening aanwezig en dit is oprecht een initiatief waar ik blij van word. Welk kind houdt er niet van om lekker in het zand te spelen? En dat je dat kunt doen in zo’n megazandbak, dat is toch helemaal te gek!

Ik ben er inmiddels een paar keer geweest, en deze week verplaatst Sand in the City van Hengelo naar Almelo. Daar zal de mega zandbak dinsdag 2 juli geopend worden.

Wat is er te doen?

Dit is niet zomaar een zandbak. Een paar mega boomstammen met daarin een immense hoeveelheid aan speelzand en speeltoestellen vormt het decor voor Sand in the City. In iedere stad is er een zandsculpturenkunstenaar die een skyline van de stad maakt. Hieronder op de foto zie je dat de kunstenaar nog aan het werk is.

Verder liggen er in de grote zandbak emmertjes, schepjes en zandvormpjes. Kinderen kunnen hier heerlijk in het zand spelen. Eigenlijk is dit al voldoende voor heerlijk buitenspelen en genieten, maar het wordt nog leuker! Iedere woensdag, donderdag en vrijdag worden er activiteiten georganiseerd én iedere stad krijgt bezoek van Het Zandkasteel! Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten. Sand in the City opent op 2 juli in Almelo en blijft daar t/m 4 augustus. Daarna is na Enschede, Hengelo en Almelo, Deventer aan de beurt!

Elke woensdag (13.00-17.00): Bouw je eigen zandsculptuur
Pak je emmertje en schep en bouw je mooiste zandkasteel met een zandsculpturenkunstenaar.

Elke donderdag (14.00 – 18.00): Workshop Oyfo muziek en techniek
Oyfo, het museum voor Kunst en Techniek in Hengelo, heeft iets heel leuks bedacht! De ene week kun je meedoen aan een workshop met zand en muziek. De week daarna kun je een proef doen rondom zand en techniek! Op de website van Sand in the City vind je een overzicht van de workshop tijden.

Elke vrijdag (13:00 tot 17:00): Schminken en spelen
Kom spelen en laat je schminken! Laat je schmincken en speel vervolgens verder als tijger, clown of vlinder verder in de zandbak!

Zaterdag 20 juli: Zandkasteel Meet & Greet
Op zaterdag 20 juli komen Koning Koos, Sassa en Toto van Het Zandkasteel naar Almelo. Om 15.00 kun je ze hier live bewonderen! Op de website van Sand in the City vind je een overzicht van alle activiteiten en zie je op welke data Het Zandkasteel naar de andere steden komt.

Sand in the city

In iedere stad wordt er een zandsculpltuur van de skyline van de stad gemaakt. Fotocredits: Sand in the City

Wanneer kun je er terecht?

Sand in the City is van dinsdag t/m zondag geopend. Voor de exacte openingstijden en het programma kijk je op de website van Sand in the City Almelo.

sand in the city

Fotocredits: Sand in the City

Meer over Sand in the City

Sand in the City is een initiatief van HMO. Zij vieren hun 10-jarige bestaan. HMO zet zich al 10 jaar in voor economische ontwikkeling in Overijssel. Dat gaat over de leefbaarheid, vitaliteit en toekomstbestendigheid van gebieden. HMO sloopt, saneert, ontwikkelt, financiert en adviseert.  Met zand kun je oneindig bouwen. Met Sand in the City wil HMO graag een cadeau geven aan de stad. De aftrap is in Enschede, in juni was Sand in the City in Hengelo, in juli in Almelo, daarna is Deventer aan de beurt en de afsluiter in september is in Zwolle.

Disclaimer: deze blog kwam tot stand in samenwerking met HMO

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.