Sinterklaasintochten in Twente, een overzicht!

Niks leuker dan naar de intocht van sinterklaas met je kids. Één groot feest is het altijd! Persoonlijk vind ik het superleuk om naar meerdere Sinterklaasintochten te gaan of eens een sinterklaasintocht in een andere plaats te bezoeken. Dus bij deze voor jullie allemaal een opsomming van de Sinterklaasintochten in Twente, per plaats en in alfabetische volgorde. Met als bonus een aantal leuke Sinterklaas voorstellingen! En ben ik wat vergeten? Laat gerust een berichtje achter met jouw aanvullingen voor Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen. 

Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in Twente

Aadorp
Centrum Aadorp, Zaterdag 24 November
Om 10.30 wordt de goedheiligman in Aadorp verwacht. Hij komt aan bij de brug. Kom je hem ook welkom heten tijdens de Sinterklaasintocht in Aadorp?

 

Almelo
Centrumhaven Almelo, Zaterdag 17 November
Ook in Almelo komt Sinterklaas aan. Je kunt hem begroeten in de Centrumhaven van Almelo, want hij komt om 12.30 aan met de boot. Samen met talloze kleinere boten, kano’s en roeiboten.

Almelo Voorstelling
Cowboy Billie Boem en Sinterklaas (4+) – Theater hof 88.
Zondag 25 November, aanvang 14.30. Prijs 9,50 p.p.
In hun reis naar Spanje zijn ze meteen ook naar Sinterklaas gegaan. Sint vond het zo gezellig dat hij met de cowboy mee naar Nederland is gekomen. Samen bezoeken zij nu de theaters en Cowboy Billie Boem zingt daar met de kinderen de leukste liedjes voor de Sint. Een groot meezingfeest met Sinterklaas, Cowboy Billie Boem en de Pieten! Voor kaartjes:

 

Boekelo
Centrum Boekelo, Zaterdag 17 November
Om 12.30 komen Sinterklaas en zijn pieten aan in het mooie Boekelo. Welk vervoersmiddel zij kiezen is nog een verrassing. Leuke tip!
De goedheiligman blijft slapen in het Sinterklaashotel in Boekelo. Daar houdt hij zijn bekende voorleesavonden. Hou deze facebookpagina even in de gaten.

 

Borne
Centrum Borne, Zaterdag 17 November
Om 14.00 komt Sint aan bij het Rheineplein in Borne, waarna de intocht zal beginnen. Vanaf 13.30 kan je al een dansje wagen met de danspieten die op het podium staan.
 

Sinterklaasintocht

Bornerbroek
Vredesbrug Bornerbroek, Zondag 18 November
In Bornerbroek komt Sinterklaas aan op Zondag 18 November. Met de boot vaart hij via het kanaal naar de Vredesbrug, waar hij rond 14.00 aankomt.

 

Delden
Station Delden, Zondag 25 November
Op zondag 25 November komt Sinterklaas in Delden aan met de trein. Om 14.00 zal hij met meer dan 30 pietjes aankomen op Station Delden. Ook superleuk, het feest na de intocht bij Eetcafe de Burgemeester (toegang gratis!)

 

De Lutte
Centrum de Lutte, Zondag 25 November
Sinterklaas en zijn pieten komen om 14.15 naar De Lutte.

De goedheiligman komt in De Lutte aan onder begeleiding van de Plechelmus Harmonie, de motorclub, de solexclub en natuurlijk zijn pieten.

Na de intocht kun je in Sinterklaas een handje te geven of een liedje voor hem te zingen.

Denekamp
Denekamp, Zondag 18 November
Sinterklaas komt Zondag 18 November in Denekamp aan. De burgemeester van Dinkelland zal hem tijdens de Sinterklaasintocht welkom heten op het bordes van het gemeenthuis.


Deventer
Centrum Deventer, Zaterdag 1 December
Ok, deze is niet helemaal in Twente, maar Deventer is zo’n leuke stad dat hij niet mocht missen in het lijstje.

Om 09.00 barst het Sinterklaasfeest los aan de Verlaagde Wellekade. Om 09.30 komt de Sint aan op zijn stoomboot. Rond 10.30 uur zal hij zijn weg vervolgen de stad in door middel van een optocht. Via de Welle, Zandpoort, langs de Waag, aan de rechterzijde over de markt, over de Brink, Korte Bisschopstraat en via de Lange Bisschopstraat naar het Grote Kerkhof.In de  Grote of Lebuïnuskerk is er groot feest! Zo zijn er pietenspellen, partydisco en een feestelijk optreden van het Pietenorkest. Het feest gaat door tot 13.00 uur!

 

Diepenheim
Beltman Diepenheim, Zondag 18 November
De goedheiligman komt om 13.45 aan bij Beltman en vertrekt daarna naar Cultuurcentrum Herberg de Pol. Vanaf 14.00 is hier een feestje voor alle kinderen t/m groep 5 van de basisschool

  

Enschede
Binnenstad Enschede, Zaterdag 17 November
Om 11.00 komt de stoomboot van Sinterklaas aan in de haven. Daarna zal Sint vanaf 12.45 een ronde maken door de binnenstad van Enschede op zijn paard Americo. Hier lees je meer info over de Sinterklaasintocht in Enschede.

 

Helmerhoek, Zaterdag 17 November
Om 13:00 u. is de Sint in het winkelcentrum. Daar maakt hij wat tijd vrij om een praatje te maken met de kinderen en maakt hij de winnaar van de kleurplatenwedstrijd van de Albert Heijn bekend. Ook is er in de gymzaal een pietendisco en voor alle kinderen een kleinigheidje.

 

Twekkelerveld, Zaterdag 24 November
Om 11.30 zijn alle kinderen uit de wijk welkom voor het gratis Sinterklaasfeest! Deze wordt gehouden in de Melkweg aan de G.J. van Heekstraat 408. Rond 12.45 gaat de stoet met Pieten naar Winkelcentrum Twekkelerveld.

Ouder-Kind Sinterklaasworkshops. Enschede Centrum, Openbare bibliotheek, zaterdag 24 november
Op zaterdag 24 november organiseert Vettt samen met twee creatieve ondernemers toffe workshops die helemaal in het teken van Sinterklaas staan. Er wordt voorgelezen en daarna ga je samen met je kind aan de knutsel, uiteraard alles geheel binnen Sinterklaasthema. Na afloop krijg je een leuke (Sinterklaas!) goody bag! Er zijn workshops voor verschillende leeftijden.

Sinterklaasworkshops

Sinterklaasworkshops

Winkelcentrum Deppenbroek, Zaterdag 24 November
De intocht in de binnenstad moeten missen? Of geen zin in de drukte? Dan is de stoet van Sinterklaas op zijn paard en alle pieten in winkelcentrum Deppenbroek ook heel leuk! Het is van 13.00 – 15.00.

 

Enschede Zuid, Zaterdag 1 December
Ook Enschede Zuid wordt niet overgeslagen en krijgt een bezoek van Sint en zijn pieten. Voor alle kids hebben ze een warme choco en wat lekkers! Van 12.00 – 14.15, zie ook;

 

Voorstelling Enschede
Muziekcentrum Enschede, Zondag 2 December
Sinterklaas organiseert een groot feest in het Muziekcentrum van Enschede. Voor kids vanaf 3 jaar is dit heel erg leuk. Er zijn twee voorstellingen op Zondag, om 13.00 en om 15.30. De kaartjes voor de Sinterklaasvoorstelling zijn vaak snel uitverkocht, dus niet te lang wachten met reserveren!

 

Geesteren
Bakkerij de Kraal, Zondag 18 November
Vanaf 15.00 uur brengt Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan Geesteren. Vanaf de bakkerij de Kraai in de Dorpsstraat worden Sint en zijn pieten onder de muzikale begeleiding van muziekvereniging St. Cecillia onthaald richting het Noaberplein bij Erve Kampboer.

Glanerbrug
Glanerbrug Centrum, Zaterdag 17 November
Om 14.00 begint de Sinterklaasintocht in Glanerbrug op de hoek Gronausestraat/Abel Tasmanstraat.

 

Goor
Haven Goor, Zondag 18 November
Ben je al heel erg druk met de landelijke intocht op 17 November? Dan kan je altijd naar de superleuke optocht in Goor, die is namelijk op Zondag.
Sinterklaas komt hier om 13.00 aan in de haven.

 

Voorstelling Goor
Sinterklaasvoorstelling Piet weet het niet – Theater de Reggehof. Zondag 2 December. Aanvang 15.00, prijs 12,50 p.p.
‘Piet weet het niet’ is een sprookjesachtige Sinterklaasvoorstelling. De voorstelling ademt de sfeer van de magie die bij Sinterklaastijd hoort. Na afloop van de voorstelling kan elk kind Sinterklaas een handje geven en is er een ‘meet & greet’ met de spelers. Kaartjes bestel je hier: https://www.reggehof.nl/theater/sinterklaasvoorstelling-piet-weet-het-niet/02-12-2018-15-00

 

Haaksbergen
Station Museum Buurtspoorweg, Zaterdag 17 November
In Haaksbergen komt Sint met zijn pieten aan met de trein op station Museum Buurtspoorweg om 14.00. Vervolgens lopen ze naar het centrum van Haaksbergen. Daarna gaan Sint en Piet door naar de Veldmaat. Hier komen ze rond 16.00 aan.  Er zijn danspieten en er is een groot feest op de parkeerplaats voor de Plus. Kijk voor het actuele programma op; http://www.vvvhaaksbergen.nl/agenda-item/68842/Intocht-Sinterklaas/

Sinterklaasintochten

 

Voorstelling Haaksbergen
Muziekgeraas rond Sinterklaas – Theater de Kappen.
Zondag 25 November. Aanvang 10.00, prijs 3,00 p.p.
Er zijn tal van activiteiten, zoals pepernoten bakken, pietenmutsen knutselen en meezingen met een seniorenorkest, oftewel een ‘Opa’s en Oma’s Orkest’. Onder leiding van Muziek op Schoot-docente Ingrid Hilarius wordt er voorgelezen uit een heel groot boek en gaan de kinderen samen Sinterklaasliedjes zingen. Kaartjes bestel je hier: https://www.dekappen.nl/voorstellingen/uitvoering/75b7e5617d7f2da1e32bb7c2b993bf99

 

Hellendoorn, Zaterdag 24 November
Ook in Hellendoorn zal Sinterklaas een bezoek brengen. Alleen de datum is bekend, de rest van de informatie volgt op deze website; https://www.facebook.com/sinterklaashellendoorn/

 

Hengelo
Binnenstad Hengelo, Zaterdag 17 November
Om 14.00 komt de Sint aan bij het station van Hengelo en wordt rond 15.15 bij de Appel ontvangen door de burgemeester. Voor meer info zie; http://www.sintnicolaasstad.nl/

 

Hasseler Es, Zaterdag 17 November
Op zaterdag 17 november komen Sint-Nicolaas en zijn pieten op bezoek in de Hasseler Es. Sinterklaas komt omstreeks 14:30 uur aan bij het winkelcentrum.

 

Sinterklaasintocht Speeltuin de jeugd, Zondag 18 November.
Rond 13.00 vertrekt de Sint voor een tocht met de volgende route: Anthoniusstraat, Langermaatweg, Rudolfstraat, Eduardstraat, Thomasstraat, Hendrikstraat, J. Haeckstraat, Berfloweg, Waarbekenplein, Waarbekenweg, Bernardstraat, Sybrandstraat, Arnoldstraat, Berfloweg en Anthoniusstraat naar eindpunt speeltuin de Jeugd. Na de optocht is er in de grote zaal een welkomsfeest voor Sinterklaas. Hierbij zijn kinderen tot 10 jaar welkom.
http://www.bsdejeugd.nl/wat-staat-te-gebeuren.html

 

Slangenbeek, Zondag 18 november 2018
De intocht begint om 14.00 uur. Sint en zijn pieten komen door de volgende straten: Sprinkhaan, Zijdebij, Kokerjuffer, Elritsplein, Flintstraat, Binnenveldweg, Brusselstraat, Antwerpenstraat, Berlijnstraat, Osnabruckstraat, Oversteek Vijver, Bordeauxstraat, Londenstraat. De intocht eindigt bij het winkelcentrum.

 

De Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt, Zondag 25 november
De intocht begint om 14.30 uur nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg.
De intocht eindigt op het Kerkplein Onze Lieve Vrouwekerk. Hier houdt Sint-Nicolaas zijn toespraak, waarna de zwarte pieten volop zullen strooien.
http://www.sintdenoork.nl/

 

Binnenstad Hengelo, Zondag 25 November
Op deze speciale koopzondag zal Sint met 50 pietjes door de stad lopen. Dus je kan shoppen en een bezoek aan sint combineren, hoe tof! Kids kunnen zich laten schminken bij de schminkwagen en je kan Sinterklaas bewonderen bij van Uffelen Mode waar hij in de etalage zal zitten op de eerste verdieping.

 

Voorstellingen Hengelo
Dirk Scheele: Pepernotenpret (2+) – Schouwburg Hengelo. Zondag 2 December.
Aanvang om 14.00 en 16.00, Prijs varieert van 12,00 tot 15,50 Euro p.p.
Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon. ‘Pepernotenpret’ is een vrolijke en grappige voorstelling met Sinterklaas en zijn pieten. Dirk speelt en zingt samen een heuse Pieten Rock ’n Roll-band; wedden dat niemand stil kan blijven zitten? Kom verkleed als hulpsinterklaas of hulppiet en vier Sinterklaas in het theater!
Hier bestel je kaartjes: https://www.schouwburghengelo.nl/theater/pepernotenpret-2-reprise-dirk-scheele/

 

Hengevelde
Hengevelde centrum, zondag 25 November
Om 14.30 komt Sinterklaas aan in Hengevelde. Tijdens deze intocht maakt Sinterklaas natuurlijk weer een rondje door het dorp, waarbij de pieten iedereen voorzien van het nodige snoepgoed.https://www.wegdamnieuws.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/item/7966-sinterklaasintocht-en-huisbezoeken-2018

 

Holten
Pietenplein Smidsbelt, Zaterdag 25 November
Om 15.00 is het officiele ontvangst met de burgemeester op het pietenplein. Sinterklaas heeft hier een eigen huis op de Smidsbelt. Voor alle info zie: http://www.sinterklaasholten.nl

 

Langeveen
Centrum Langeveen, Zondag 25 November
Op zondag 25 november 2018 komt Sinterklaas in Langeveen.

Daar komt hij om 14.30 uur aan op de parkeerplaats Plegt-Vos op de hoek Vasserdijk/Hardenbergerweg.
https://www.facebook.com/pages/category/Festival/Intocht-Sinterklaas-in-Langeveen-365232830567717/

  

Losser
Centrum Losser, Zondag 18 November
Sint en zijn pieten worden om 13.15 binnengehaald. Om 14.00 begint de rondgang door het dorp. Burgemeester Kroon vergezelt de Sint in een cabrio tijdens de rondgang. Vanaf 14.30 kunnen kinderen komen helpen met pepernoten bakken bij Restaurant de Oude Apotheek. Ook kan je de Sint verwelkomen bij Grand Café Smit om 14.45 of bij café ‘t Raedthuys vanaf 15.30.
https://www.vvvdeluttelosser.nl/agenda-item/68581/Sinterklaasintocht-in-Losser/

 

Lonneker
Centrum Lonneker, Zondag 18 November
De intocht van Sint Nicolaas in Lonneker is om 14.30.
Start route: L. Molenweg, Scholten Reimerstraat, Pastoriestraat, Demmerskamp, Voorsweg, Dorpsplein.
https://www.lonneker.nl/1558/0/agenda/sinterklaas-komt-naar-lonneker

 

Markelo
Centrum Markelo, Zaterdag 17 November
Nadat Sinterklaas met zijn pieten in Nederland is aangekomen, reizen ze snel door naar Markelo. Muziekvereniging de Fanfare zorgt voor een muzikale noot tijdens de optocht. https://www.hofvantwenteinfo.nl/agenda-item/62321/Intocht-Sinterklaas-Markelo/

 

Nijverdal
Centrum Nijverdal, Zaterdag 17 November
Sinterklaas komt tegen 13.30 aan met de boot vanuit Hellendoorn bij de Wilgenweard.
Kom ook gezellig naar het centrum van Nijverdal om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje pepernoten.

 

Voorstelling Nijverdal
Sinterklaasfeest – ZiNiN Theater. Zaterdag 1 December. Aanvang 11.00, prijs 6,50 Euro p.p.
Hebben jullie wel zin in een mooi en stoer pietenfeestje? Kom dan naar het ZINiN theater op zaterdag 1 december 2018!
https://www.zinin.com/voorstelling/sinterklaasfeest/

 

Oldenzaal
Centrum Oldenzaal, Zaterdag 17 November
In het centrum van Oldenzaal komt Sinterklaas ook een bezoekje brengen met zijn pieten. Voor meer informatie, neem een kijkje op: https://www.uitinoldenzaal.nl/agenda-item/63437/Intocht-Sinterklaas/

 

Voorstelling Oldenzaal
De verjaardag van Sinterklaas – Stadstheater de Bond.
Zaterdag 1 December. Aanvang 10.00, prijs 14,00 Euro.
Pepernoten, cadeautjes, taaitaai en speculaas…͛ t Heerlijk avondje is gekomen, ͛t avondje van Sinterklaas! Ook op het kasteel van Karel de Kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus. Dit jaar weer komt niemand minder dan Sinterklaas bij de vrolijke vrienden op bezoek. Zonder twijfel het leukste Sinterklaasfeest van het jaar!
Kaarten bestel je hier: https://www.stadstheaterdebond.nl/theater/de-verjaardag-van-sinterklaas-van-hoorne-entertainment/01-12-2018-10-00

 

Ootmarsum
Kuiperberg Ootmarsum, Zaterdag 17 November
Sinterklaas komt om 14.30 met zijn pieten naar Ootmarsum. De Sint en de Pieten vertrekken om 14.00 uur vanaf de Kuiperberg. Op het balkon van het voormalige Stadhuis (Kerkplein) zal de Sint iedereen verwelkomen.Kom naar het centrum van Ootmarsum voor een gezellige middag!https://www.facebook.com/events/434377866624449/

 

Overdinkel
Centrum Overdinkel, Zondag 18 November

Sinterklaas komt Overdinkel binnen vanaf de Pastoor van Laakstraat. De intocht van sinterklaas wordt begeleid door Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel.
Na de rondgang komt Sinterklaas om 16.15 naar het muziekhoes van Concordia. daar worden ze opgewacht door de jeugdmuzikanten van Concordia, die een pepernotenconcert zullen geven.
https://www.vvvdeluttelosser.nl/agenda-item/68452/Sinterklaasintocht-en-Pepernotenconcert-Overdinkel/

 

Rijssen
Rozengaarde Rijssen, Zaterdag 17 November
Om 12.30 zal Sinterklaas het pietenhuis aan de Rozengaarde verlaten. Kinderen zijn van harte welkom om de Sint en zijn pieten hier een handje te geven. Rond 12.50 zal Sint samen met wegwijspiet gaan rijden in de Sint Pickuptruck richting op ‘t Schild.
https://www.sintinrijssen.nl/programma

 

Tubbergen
Centrum Tubbergen, Zondag 25 November
Vanaf 14.30 uur kunnen de kinderen samen met Sinterklaas en zijn pieten lopen richting het centrumplein

 

Vasse
Café Bolscher Vasse, zondag 18 November
De intocht begint om 11.00 bij café Bolscher en daarna is de Sint bij Tante Sien te vinden. https://www.facebook.com/events/296285897872962/

 

Vriezenveen
Brug Vriezenveen, Zaterdag 17 November
Om 12.45 begint de intocht vanaf de brug. Vanaf daar gaat Sinterklaas samen met zijn pieten in een koets naar het centrum.
https://www.puurtwenterand.nl/agenda-item/49056/Sinterklaasintocht-Twenterand./

 

Vroomshoop
Centrum Vroomshoop, Zaterdag 17 November
Om 14.00 komt Sinterklaas aan in Vroomshoop. Daarna gaat Sinterklaas met zijn pieten door naar het punt om met jullie het pietendiploma te halen.
https://www.facebook.com/SinterklaasVroomshoop/

 

Weerselo
Centrum Weerselo, Zondag 18 November
Op zondag 18 november 2018 zal de Sint in Weerselo z’n intocht maken.Na een optocht door het dorp zullen Sinterklaas en zijn pieten worden welkom geheten bij café Restaurant van Olffen, met aansluitend een grote instuif, waarvoor alle kinderen met hun ouders zijn uitgenodigd. https://www.facebook.com/events/117743465574839/

 

Wierden
Station Wierden, Zaterdag 17 November
Om 14.00 komt Sint aanop het Station in Wierden.
Vanaf het station zullen Sinterklaas en zijn Pieten rond 15.00 te paard gaan door het centrum van Wierden. https://www.wierden-enterinfo.nl/agenda-item/38502/Intocht-Sinterklaas-en-zijn-Pieten-in-Wierden/

Nog meer leuke Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen?

Zijn we Sinterklaasintochten of evenementen vergeten? Meld het dan even in de comments. Heel veel plezier allemaal!
En post vooral een foto van jullie tijdens èèn van bovenstaande intochten, worden we vrolijk van!

Sinterklaasintochten

Over Daphne

Meer blogs van Daphne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.