Sinterklaasvoorstelling Theater de Bond door Manon

Door

Samen met dochter Danique (net 3) heb ik afgelopen weekend de voorstelling ‘Karel de Kok en de Pakjeskluis van Sinterklaas’ bezocht. Wat een belevenis, we hebben er allebei enorm van genoten!

 

Karel de Kok en de Pakjeskluis van Sinterklaas

Bij binnenkomst liepen er al allemaal kleine pietjes in de foyer die, net als Danique, volgens mij best een beetje zenuwachtig waren. Na een ranja en een paar pepernoten konden we al snel plaatsnemen in de zaal. Danique kroop snel bij me op schoot, ze vond de grote rode theaterstoel toch wel een beetje spannend! En eerlijk is eerlijk het was haar eerste keer in het theater en ik was ook wel wat zenuwachtig. Zou ze het volhouden, zou ze blijven zitten, zou ze niet knoeterhard gaan schreeuwen…je kent het vast!

Een feestje in het theater

De gordijnen schuiven aan de kant, en Karel de Kok en zijn vrienden verschijnen op het toneel. Het stuk begint gelijk knallend, met leuke muziek en lollige grapjes, gebracht door hele enthousiaste acteurs. Karel de kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Fransiscus zijn druk bezig met alle voorbereidingen op de komst van Sinterklaas. Hij komt een paar dagen logeren in het kasteel van Koning Klaagmaarniet. Tijdens de voorbereidingen gaat natuurlijk van alles mis!
Gelukkig komt Sinterklaas het kasteel wel bezoeken, in het gezelschap van 2 hele belangrijke Pieten. Sinterklaas heeft dit jaar alle cadeautjes voor alle kinderen in een grote Pakjeskluis gestopt, hij heeft de kluis meegenomen naar het kasteel. PolitiePiet is de enige Piet die de code weet van deze kluis. Helaas is PolitiePiet nogal vergeetachtig..
Karel de Kok en hoofdlakei Fransiscus zijn mega nieuwsgierig, en willen de kluis ook heel erg graag openen. Benieuwd hoe dit af gaat lopen? Ik ga het einde natuurlijk niet verklappen.

 

Theater de bond

Karel de Kok in Almelo op 29 december

Karel de Kok en zijn vrienden zijn nog tot 5 December te bewonderen in theaters door heel Nederland. Zo vind je ze zondag 29 november o.a. in het Theaterhotel in Almelo.

Danique heeft een uur lang ademloos toe zitten kijken en luisteren naar Karel en zijn vrienden, en natuurlijk naar Sint en zijn Pieten. Aan het eind van het stuk worden er verschillende liedjes gezongen, Pietje Danique zong en danste fanatiek mee.

 

Moment of fame met Karel de Kok én de Sint

Alsof de middag nog niet mooi genoeg was waren Karel de Kok, al zijn vrienden én Sint en zijn Pieten na afloop van het stuk te vinden in de foyer, en konden alle kinderen met ze op de foto. Wat een leuke afsluiter! Danique had alle spanning van haar schoudertjes gedanst, en wilde maar al te graag op de foto.

Ik vind het stuk een absolute aanrader, zowel Danique als ik vonden het heel erg leuk! Je komt er nog meer van in de Sinterklaas-stemming. Super-Sint en Piet fan Danique heeft er nog lang van nagenoten. In de auto op weg naar huis zuchtte ze diep en zei ‘ik denk dat ik mijn Pietenpet vannacht ook ophoud’.

Aanrader?

Het stuk is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Danique was met haar net 3-jaar (in hetzelfde weekend werd haar verjaardag gevierd.. Wat een weekend!) denk ik één van de jongste kindjes in de zaal. Naast deze jonkies zag ik ook de oudere kindjes maximaal genieten. Nogmaals; zeker een aanrader!

Een (door mij) vergeten pareltje, theater de Bond Oldenzaal

Karel de Kok werd opgevoerd in Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Ik was hier al een hele tijd niet geweest,  ik was helemaal vergeten hoe leuk dit theater is! Ze hebben veel leuke Jeugd/- Familievoorstellingen, zeker een aanrader om het programma in de gaten te houden. Zo kun je hier de komende maanden naartoe voor een bezoekje aan o.a. Annie de musical, Lekker weertje, Dikkie Dik! (Door Dirk Scheele) en Ernst, Bobbie en de rest. Ze zien ons hier zeker terug! Neem eens een kijkje op de website voor een overzicht van alle voorstellingen: Theater de Bond.

Nog meer Sinterklaasvoorstellingen

Deze voorstelling wordt morgen nog opgevoerd in Almelo. Maar er zijn morgen nog veel meer Sinterklaasvoorstellingen en activiteiten in Twente. Kijk op deze link voor een overzicht van alle Sinterklaasactiviteiten: Sinterklaasactiviteiten Twente.

Manon woont in Denekemp en trekt er graag op uit met haar dochter (3) en vriend. Manon houdt van reizen, ze is zelf al op veel mooie plekken op de wereld geweest. Danique heeft als kleine globetrotter al een bezoek aan Maleisië en Canada gebracht. Manon is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.